Ένα παιδάκι γεννημένο στις 24/7/1954 στην Αμαδόρα της Πορτογαλίας, ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της ομώνυμης τοπικής ομάδας και το 1971 η ζωή τον έφερε στη Λισαβόνα και τις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Περίπου δύο χρόνια αργότερα (1973), υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο με την Σπόρτινγκ. Την αγωνιστική περίοδο 1975-1976, φόρεσε 12 φορές τη φανέλα της πρώτης ομάδας, αλλά μόλις μία ως βασικός.

Όπως ήταν λογικό, το συμβόλαιό του τερματίστηκε στο τέλος εκείνης της αγωνιστικής περιόδου, αλλά ακόμα κι έτσι, κατάφερε να παίξει εφτά από τις επόμενες 8 σεζόν στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας. Η καριέρα του ως παίχτης δεν ήταν σπουδαία και το 1989 σε ηλικία 35 χρονών σταμάτησε να παίζει.

Από τα πρώτα κιόλας χρόνια της προπονητικής του καριέρας, φαινόταν ότι ήταν καλύτερος προπονητής από ότι παίχτης. Η αναγνώριση ήρθε αρχικά στην Μπελενένσες, όταν τη σεζόν 2006-2007 τερμάτισε στην 5η θέση και κατέλαβε μία από τις θέσεις που οδηγούσαν στο επόμενο Κύπελλο UEFA, φτάνοντας παράλληλα στον τελικό του Κυπέλλου, εκεί όπου γνώρισε την ήττα από την ομάδα που έκανε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο ως παίχτης, την Σπόρτινγκ Λισαβόνας (0-1).

Η επόμενη σεζόν τον βρήκε στον πάγκο της Μπράγκα, με την οποία τερμάτισε επίσης στην 5η θέση ενώ παράλληλα έφτασε μέχρι και τους 16 του Κυπέλλου UEFA. Επίσης, κατέκτησε και το Intertoto Cup, κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη πορτογαλική ομάδα.

Από το 2009 μέχρι και «σήμερα», ήταν το αφεντικό της Μπενφίκα. Ο Ζόρζε Ζεσούς, κατέκτησε 3 Πρωταθλήματα και 5 Λιγκ Καπ Πορτογαλίας, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το καλύτερο που έχει να επιδείξει ο Πορτογάλος, είναι ένας χαμένος τελικός Europa League (1-2 με αντίπαλο την Τσέλσι το 2013). Το 2013 ήταν γενικώς μια χρονιά που δεν θα ξεχάσει ποτέ του, καθώς έχασε το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική και εκτός από το Europa League, έχασε και το Κύπελλο, καθώς γνώρισε την ήττα με 1-2 από την Γκιμαράες στον τελικό.

Την αμέσως επόμενη σεζόν (2013-2014), φρόντισε να μην επαναλάβει τα λάθη της προηγούμενης και έγινε ο πρώτος τεχνικός στην ιστορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος που κατακτά το εγχώριο Treble (Πρωτάθλημα-Κύπελλο-Λιγκ Καπ). Τη σεζόν που τελείωσε, κατέκτησε άλλους τρεις εγχώριους τίτλους, αυτή τη φορά όμως το Πρωτάθλημα, το Λιγκ Καπ και το Σούπερ Καπ.
Παρά τα αξιοζήλευτα κατορθώματά του από το 2009 μέχρι και σήμερα, η Μπενφίκα ανακοίνωσε επίσημα, ότι σταματάει τις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του, ενώ μια μέρα πριν η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ανακοίνωνε τη λύση της συνεργασίας της με τον Μάρκο Σίλβα.

Σχεδόν όλα τα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, θεωρούν ως δεδομένο ότι ο επόμενος σταθμός του Ζόρζε Ζεσούς, μετά από 6 χρόνια στο Ντα Λουζ, θα είναι η μισητή αντίπαλος της Μπενφίκα, η συμπολίτισσα Σπόρτινγκ.

Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει, ώστε ο Ζεσούς να γίνει στα 60 του χρόνια το απόλυτο αφεντικό της ομάδας με την οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο ως παίχτης, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να κάνει την καριέρα που ονειρευόταν εντός γηπέδων.

Καθόλου άσχημο σενάριο για ταινία…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]