Αν ισχυριζόταν κάποιος στο ξεκίνημα της σεζόν ότι το ζευγάρι του τελικού της Ευρωλίγκα θα αποτελούταν από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Ολυμπιακό, μάλλον θα τον δακτυλοδεικτούσαν στη συνέχεια κατηγορώντας τον για παραφροσύνη. Όχι φυσικά, λόγω της παρουσίας των Ρώσων, αλλά λόγω του ότι ουδείς περίμενε πως η ομάδα του “κοντού” Κάιλ Χάινς, των λοιπών “άγουρων” πιτσιρικάδων και του μοναχικού καβαλάρη Σπανούλη θα ήταν θαύμα να φτάσει στους 16.

Η διάψευση ήρθε λίγους μήνες αργότερα. Τα “μωρά” του Ντούσαν Ίβκοβιτς πέτυχαν την μία υπέρβαση μετά την άλλη και κατόρθωσαν να φτάσουν σε ένα σαφώς υψηλότερο ταβάνι από αυτό που οι περισσότεροι, ενδεχομένως ακόμα και οι ίδιοι τοποθετούσαν στην αρχή. Αντιθέτως το σύνολο του Γιόνας Καζλάουσκας επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί και δικαίωσε τις προσδοκίες όλων όσων πίστευαν ότι πρόκειται για την πληρέστερη ομάδα της φετινής σεζόν.

Το 3pointmagazine.gr παρουσιάζει τις δύο καλύτερες βάσει αποτελεσμάτων ομάδες της Ευρώπης και σας βάζει στο κλίμα του τελικού.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Το περασμένο καλοκαίρι ξόδεψε ένα πακτωλό χρημάτων για να μετατραπεί στο πιο ισχυρό συγκρότημα της Γηραιάς Ηπείρου. Μέχρι στιγμής, μπορεί να περηφανεύεται πως το πέτυχε, συνδυάζοντας τα θετικά αποτελέσματα με το θέαμα, στο οποίο συνέβαλε εν πολλοίς και η παρουσία του σπουδαίου Αντρέι Κιριλένκο. Ο τελευταίος… σνόμπαρε το ΝΒΑ και αποφάσισε να οδηγήσει τη ρωσική Αρκούδα στην κορυφή εντός και εκτός συνόρων. Εκτός του άλλοτε παίκτη των Γιούτα Τζαζ, σημαντικές μονάδες θεωρούνται ο Κρσιτς, ο Τεόντοσιτς, ο Σβεντ, ο Σισκάουσκας και ο Κριάπα. Με άλλα λόγια μία ομάδα που θυμίζει γαλαξία αστέρων!

Κατάσταση: Απέναντι στον Παναθηναϊκό παρουσιάστηκε νευρική, αγχωμένη και χωρίς καθαρό μυαλό. Παρόλα αυτά, δεν μπορεί να μην της αναγνωριστεί το γεγονός ότι εξουδετέρωσε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, ο οποίος πέρυσι κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ευρώπης. Αν πιάσει όμως ανάλογα επίπεδα απόδοσης, τότε είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να γνωρίσει την ήττα από ένα αντίπαλο που κέρδισες φέτος δύο φορές.

 

Παίκτης κλειδί: Δίχως αμφιβολία ο παίκτης που αποτελεί βαρόμετρο για την απόδοση της ΤΣΣΚΑ είναι ο Αντρέι Κιριλένκο.Οι αριθμοί αυτή τη φορά δεν ψεύδονται…

Οι αριθμοί του στην Ευρωλίγκα: 14.1 πόντοι, 7.3 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ, 2 τάπες και 1,4 κλεψίματα.

Φετινές επιδόσεις: 19 νίκες και 2 ήττες

Πιθανή πεντάδα: Τεόντοσιτς, Σισκάουσκας, Κριάπα, Κιριλένκο, Κρστιτς

 Ολυμπιακός

Η μετάβαση από μία πολυτελή ομάδα σε ένα εν δυνάμει, χωρίς να παραλείπεται το σχετικό ρίσκο, σύνολο ήταν δύσκολη. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα στα κατάλληλα χρονικά σημεία και κατάφερε να φτάσει σε μία σπουδαία επιτυχία, όπως είναι η πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκα. Ηγέτης των ερυθρόλευκων είναι ο Βασίλης Σπανούλης, το ταλέντο είναι ο έτερος πιλώνας του οικοδομήματος. Οι οιωνοί για το μέλλον θετικότατοι…

Κατάσταση: Δείχνει πως είναι σε εξαιρετική φόρμα, κάτι που φάνηκε με το καλημέρα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με την Μπαρτσελόνα, την οποία κέρδισε σχετικά εύκολα. Σίγουρα θα πρέπει αν βρει έναν τρόπο να αντιμετωπίσει την απώλεια του Λο, αλλά μέχρι στιγμής όλοι οι παίκτες δείχνουν πως ξέρουν καλά που βρίσκονται και τι πρέπει να κάνουν.

Παίκτης κλειδί: Πέρυσι απέναντι στη Σιένα… κλάταρε. Φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Ο Βασίλης Σπανούλης περί ου ο λόγος είναι πρώτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα και φυσικά το πρώτο κανόνι του Ολυμπιακού. Αν δεν σιγήσει, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι σημαντικές…

Oι αριθμοί του στην Ευρωλίγκα: 16.6 πόντοι, 2.1 ριμπάουντ, 4.1 ασίστ.

Φετινές επιδόσεις: 13 νίκες και 8 ήττες

Πιθανή πεντάδα: Μάντζαρης, Σπανούλης, Κέσελ, Άντιτς, Ντόρσεϊ

Οι φετινές τους μάχες

Και στους δύο αγώνες η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κέρδισε εύκολα. Στην έδρα της όμως, ο Ολυμπιακός δεν προέβαλε την παραμικρή αντίσταση, με αποτέλεσμα να γνωρίσει μία από τις βαριές ήττες στην ιστορία του. Τα δύο ματς σε αριθμούς…

Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 78-86

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 13, Άντιτς 13(2), Σπανούλης 11(2), Ντόρσεϊ 2, Πελεκάνος 3(1), Γκετσεβίτσιους 14(2), Γλυνιαδάκης 1, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 1, Σλούκας 8(2), Λο 2.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 8(2), Λαβρίνοβιτς, Σισκάουσκας 12, Κρστιτς 18, Κιριλένκο 11, Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 7(1), Καούν 4, Κριάπα 16, Γκόρντον 10.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 96-64

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 14(3), Λαβρίνοβιτς 12(1), Σισκάουσκας 8(2), Κριστιτς 6, Κιριλένκο 11(1), Βορονόφ 4, Βοροντσέβιτς 15(3), Σβεντ 10(2), Καούν 2, Κριάπα 2, Πονκρασόφ 10, Γκόρντον 2.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 5, Άντιτς 7, Σπανούλης 12, Ντόρσεϊ 5, Πελεκάνος 7, Παπαδόπουλος, Γκετσεβίτσιους 7(1), Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 6(2), Σλούκας 7, Λο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts