Η πρώτη ένοπλη ομάδα ΛΟΑΤΚΙ που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας είναι γεγονός. Και ακούει στο όνομα The Queer Insurrection and Liberation Army (Ο εξεγερτικός και απελευθερωτικός στρατός των Queer) ή εν συντομία TQILA!

Μια ομάδα της LGBT κοινότητας που μάχεται ενάντια του Isis στη Συρία, συνέταξε τη δική της στρατιωτική μονάδα, καθώς η μάχη για την εξάλειψη της τζιχαντιστικής οργάνωσης συνεχίζεται, σύμφωνα με τον Independent.

Ο Isis καταδιώκει άτομα της LGBT κοινότητας εδώ και πολλά χρόνια και θεωρεί το να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος ως έγκλημα που πρέπει να τιμωρείται με θάνατο.

Πολλοί εθελοντές της γκέι κοινότητας από το εξωτερικό έσπευσαν να αγωνιστούν με τις κουρδικές δυνάμεις στον πόλεμο κατά του Isis στη βόρεια Συρία και σχημάτισαν τη δική τους στρατιωτική ομάδα LGBT με όνομα “The Queer Insurrection and Liberation Army” (TQILA), που προφέρεται “τεκίλα”.

Η εν λόγω ομάδα συγκροτήθηκε υπό την αιγίδα των International Revolutionary People’s Guerrilla Forces (IRPGF), της αναρχικής ομάδας που συμμετέχει στον αγώνα ενάντια στο Isis.

Η δημιουργία της ανακοινώθηκε με σχετική δημοσίευση στη σελίδα τους στο Twitter: “Εμείς, οι International Revolutionary People’s Guerrilla Forces (IRPGF) ανακοινώνουμε επίσημα το σχηματισμό του TQILA, μιας υποομάδας του IRPGF που αποτελείται από LGBT συντρόφους καθώς και άλλους που επιδιώκουν να συντρίψουν τη δυαδικότητα των φύλων και να προωθήσουν την γυναικεία επανάσταση καθώς και την ευρύτερη σεξουαλική επανάσταση μεταξύ των δύο φύλων. Τα μέλη του TQILA έχουν παρακολουθήσει σοκαρισμένοι τους φασίστες και τις εξτρεμιστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο να επιτίθενται στην Queer κοινότητα και να δολοφονούν αμέτρητα μέλη της, υποστηρίζοντας πως είναι «άρρωστοι» και «αφύσικοι». Οι εικόνες των ομοφυλοφίλων που ρίχτηκαν από στέγες και λιθοβολήθηκαν μέχρι θανάτου από τον Daesh (Isis) ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε χωρίς να δράσουμε”.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρoυσιάζουν στρατιώτες με μάσκες που κρατούν όπλα και στέκονται μπροστά σε ένα πανό που γράφει “Αυτές οι αδερφές σκοτώνουν φασίστες”. Η ομάδα δήλωσε ότι το μίσος για την Queer κοινότητα, δεν περιορίζεται μόνο στον Isis αλλά είναι επίσης παρόν και στους συντηρητικούς χριστιανούς του δυτικού κόσμου. Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη νεοσύστατη μονάδα δεν θα αποκαλυφθούν για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της ομάδας στο Newsweek.

Ο Isis έχει δολοφονήσει κατά καιρούς ανθρώπους που ανήκουν στην LGBT κοινότητα στο Ιράκ και τη Συρία και έχει προβάλει βίντεο που δείχνουν ομοφυλόφιλους να ρίχνονται από κτίρια και να να λιθοβολούνται μέχρι θανάτου. Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι κουρδικές δυνάμεις έχουν αναγνωρίσει την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γκέι.

Η Isis έχει υποστεί αρκετές μεγάλες ήττες τους τελευταίους μήνες και έχει εκδιωχθεί από τη Μοσούλι στο βόρειο Ιράκ. Την ίδια στιγμή, η κύρια βάση του στη Συρία, στην πόλη Raqqa, βρίσκεται υπό πολιορκία από έναν συνασπισμό δυνάμεων που υποστηρίζεται από τη Δύση και περιλαμβάνει κουρδικές μονάδες.

Μετάφραση – επιμέλεια: Tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]