Κατά τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεόδωρο Φορτσάκη, την κυβέρνηση και τα μίντια, οι φοιτητές δεν είναι τίποτε άλλο από αλήτες και τραμπούκοι που διακόπτουν τις δημοκρατικές διαδικασίες -της δικιάς τους βέβαια «δημοκρατίας». Η «δημοκρατία του Φορτσάκη» εναρμονίζεται πλήρως με την «δημοκρατία της κυβέρνησης» (τυχαία) και σε αυτή την «δημοκρατία» όποιος αγωνίζεται για τα αυτονόητα είναι μπάχαλος, παράνομος, τρομοκράτης, καταστροφέας του πανεπιστημίου και της εύρυθμης λειτουργίας του.

Βέβαια, το Πανεπιστήμιο του κύριου Φορτσάκη πρέπει να έχει να λειτουργήσει εύρυθμα από τότε που το θυμάμαι και εγώ σαν φοιτήτρια. Πολλά Πανεπιστήμια έχουν πνιγεί κυριολεκτικά στο σκουπίδι -όπως η Φιλοσοφική Αθηνών που πριν λίγο καιρό έβαλε μέχρι και λουκέτο από την βρώμα και τα σκουπίδια- θέμα που δεν υπήρχε ποτέ άλλοτε παλιότερα. Παρ΄ όλα αυτά εδώ και μήνες μετά την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου ο κ. Φορτσάκης μπορεί να εμφανίζεται από κανάλι σε κανάλι για να παρουσιάσει το πόσο χυδαίοι είναι οι καταληψίες φοιτητές και οι φοιτητικές παρατάξεις, αλλά δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να λυθεί το θέμα, πόσο μάλλον να μιλήσει με το ίδιο πάθος για αυτό στα κανάλια.

Παράλληλα, φοιτητικές εστίες κλείνουν ή ρημάζουν και οι λέσχες σίτισης μειώνονται -για συγγράμματα ούτε λόγος. Το Πανεπιστήμιο αργοπεθαίνει από την έλλειψη της κρατικής χρηματοδότησης και τις πολιτικές τύπου Φορτσάκη που θεωρεί πρόβλημα τους καταληψίες φοιτητές και όχι τις τραγικές ελλείψεις από χαρτί στην τουαλέτα ως τα εργαστήρια, τους προτζέκτορες, τους υπολογιστές.

Και επειδή πολλοί είναι αυτοί που θα μιλήσουν για την πληγή των παρατάξεων στις σχολές και των συνεχών καταλήψεων και συνελεύσεων, ε λοιπόν ορίστε μια ωραία απάντηση από τους ίδιους τους φοιτητές.

«Τη Δευτέρα θα βρείτε το κτίριο της Νομικής καθαρό» γράφει το ποστ της ομάδας του συντονιστικού κατάληψης της Νομικής στην σελίδα της στο facebook. Ναι, η σχολή τελεί υπό κατάληψη, παρ΄ όλα αυτά φοιτητές καθαρίζουν μόνοι τους τον χώρο: αυτοί είναι οι αλήτες κύριε Φορτσάκη;

1534285_10204435330755992_8824137419730874256_n
10306484_10204435330795993_7878731754099682108_n

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]