Το πρώτο… χτύπημα δόθηκε με τις φήμες που ήθελαν τον επί πολλά χρόνια μεταφραστή του Άρη, Αντώνη Σαριόγλου, να μετακινείται στη «Βασίλισσα του Βορρά». Φήμες που επιβεβαιώθηκαν, με το… αρειανάκι να αφήνει την αγαπημένη του ομάδα και να μετακινείται λίγο νοτιότερα για χάρη της ομάδας της Βέροιας.

Εκεί βρήκε έναν παλιό γνώριμο, τον Κίκε Ερνάντεθ, προπονητή του Άρη το δεύτερο μισό της περιόδου 2006 – 2007 αλλά και τη σεζόν 2008 – 2009, πλέον σε νέο πόστο, αυτό του τεχνικού διευθυντή, με προπονητή τον Χοσέ Γκρανέρο. Οι δυο άνδρες στην παρουσίαση τους έδωσαν βάση στην «ισπανοποίηση» της Βέροιας, ειδικότητα του Ερνάντεθ από εποχές Άρη: «Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε Ισπανικό στιλ στη Βέροια αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και ότι πέτυχε μέχρι σήμερα. […] Η ομάδα έχει ήδη έναν αριθμό Ελλήνων παικτών και ψάχνουμε να φέρουμε κάποιες καλές περιπτώσεις από την Ισπανία και γενικά από το εξωτερικό για να συμπληρώσουμε το ρόστερ».

Το πρώτο όνομα που ακολούθησε το δίδυμο των Ισπανών τεχνικών είναι αυτό του Φρανσίσκο Χαβίτο, παίκτη που γνωρίζουν τόσο ο Ερνάντεθ όσο και το ελληνικό κοινό από την πενταετή παρουσία του στον Άρη (και το σύντομο πέρασμα από τον Ολυμπιακό). Μάλιστα Ερνάντεθ και Χαβίτο συνεργάστηκαν και πάλι στην ισπανική Έρκουλες, στην αρχή της περυσινής περιόδου. Όσο για τον Γκρανέρο… σίγουρα κάπου πήρε το μάτι του τον Ισπανό επιθετικό να ρίχνει στο καναβάτσο την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Παρόλο που ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση σχετικά με τη μετακόμιση του Χαβίτο, τρεις πρώην παίκτες των κιτρινόμαυρων έχουν ήδη περάσει την πόρτα της Βέροιας. Ο λόγος για τους Χαβιέ Κάμπορα, Ρομπέρτο Μπατιόν και Γιώργο Κατίδη. Οι δυο πρώτοι ήταν παρόντες την περίοδο που η ομάδα του Άρη έδειχνε να εδραιώνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη, υπό τις οδηγίες του Έκτορ Κούπερ, ενώ ο δεύτερος, μικρός ακόμη τότε, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Ο Μπατιόν μπορεί να μην έδειξε τα αναμενόμενα, όμως ο συμπατριώτης του επιθετικός άρπαξε την ευκαιρία «από τα μαλλιά», κερδίζοντας θέση βασικού και οδηγώντας την ομάδα σε σπουδαίες εμφανίσεις. Σε ό,τι αφορά τον Έλληνα μέσο, οι εμφανίσεις του με Άρη και μετέπειτα ΑΕΚ επισκιάστηκαν από τον επίμαχο και… φιλοφασιστικό πανηγυρισμό ο οποίος ήταν και η αιτία να απομακρυνθεί από την Ένωση. 

veroia_aris_katidis

Τα «πάρε δώσε» Βέροιας και Άρη όμως δεν σταματούν εκεί, με πιο ηχηρή τη φημολογία περί εμπλοκής του Γιώργου Αρβανιτίδη, μέχρι πρότινος προέδρου της Βέροιας, στα κοινά του Άρη. Όπως φαίνεται από τα ρεπορτάζ που ακολούθησαν τις πρώτες φήμες, υπήρξαν κάποιες συζητήσεις, οι οποίες όμως οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο λόγω της δεινής θέσης της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο, μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Βέροιας αρχικά δήλωσε πως: «Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα. Όλα είναι ρευστά. Όλα είναι πιθανά» για να συμπληρώσει πως «Θα πρέπει όμως να καθαρίσουμε το ένα τραπέζι και να πάμε στο επόμενο (σ.σ. εννοώντας αυτό της Βέροιας και του Άρη). Τίποτα περισσότερο».

veroia_aris_2

Σε «άλλα νέα», ο κεντρικός αμυντικός που με τόση μυστικότητα προσπαθούσε να φέρει στη Θεσσαλονίκη η διοίκηση του Άρη όπως αποκαλύφθηκε ήταν ο Σιρίλ Καλί, όμως και αυτός αποθαρρύνθηκε από την αστάθεια που επικρατεί στους κιτρινόμαυρους και… έστριψε προς Βέροια στην εθνική οδό. Τις τελευταίες μέρες φήμες έφεραν κοντά στους Θεσσαλονικιούς και τον Πετρ Τραπ, τον Τσέχο επιθετικό της Βέροιας, χωρίς όμως να προχωράει το θέμα.

Κλείνοντας, οφείλουμε να τονίσουμε πως δεν γνωρίζουμε εάν οι κίτρινες εμφανίσεις της Βέροιας έχουν σχέση με τα παραπάνω. Ακόμη, μια συμβουλή προς τους ανθρώπους του Άρη θα ήταν να σκεφτούν τις συζητήσεις με αυτούς της Βέροιας, στην έσχατη περίπτωση που η ομάδα χρειαστεί να ενωθεί με κάποια άλλη προς χάριν του ΑΦΜ της. Θα είναι… σαν να μην πέρασε μια μέρα από το «έπος της Μαδρίτης», ή σχεδόν μια μέρα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]