Ένα γκέι ζευγάρι που ξεφεύγει κατά πολύ από τις καρικατούρες που προβάλει τόσα χρόνια η ελληνική τηλεόραση, γεμάτο αγάπη, ειλικρίνεια, προβλήματα και ανησυχίες όπως κάθε άλλο ζευγάρι άλλωστε.

Ένας γκέι προπονητής, που όταν αποφασίζει να υπερασπιστεί το δίκιο, τραμπουκίζεται, δέχεται ομοφοβικά σχόλια και μπηχτές και στο τέλος βρίσκει την πόρτα του βανδαλισμένη με τη λέξη “πουστάρα” από τους “οικογενειάρχες” γείτονές του που δεν εγκρίνουν το “αποτρόπαιο lifestyle” του.

Ένας πενηντάρης, αμόρφωτος, Ελληναράς χρυσαυγίτης που μισεί κάθε τι διαφορετικό, κακοποιεί τη γυναίκα του και κάνει πλύση εγκεφάλου στον ανήλικο γιο του.

Μία συμμορία χρυσαυγιτών που ξυλοκοπεί έναν μετανάστη, ο οποίος υποκύπτει στα τραύματά του. Ένας αστυνομικός που όχι απλά καλύπτει τα εγκλήματα της εν λόγω συμμορίας, αλλά αποτελεί και τον “περήφανο” αρχηγό της.

Δημοσιογράφοι που εκβιάζουν ανθρώπους για να βγάλουν ειδήσεις, μεγαλοεπιχειρηματίες που καταχρώνται δημοσίου χρήματος χωρίς να τιμωρηθούν ποτέ και άνθρωποι που πασχίζουν εν μέσω κρίσης να βρουν μία δουλειά για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Η σύγχρονη πραγματικότητα της Ελλάδας δεν έχει αποτυπωθεί ποτέ ξανά καλύτερα από ένα ελληνικό σίριαλ και από έναν σεναριογράφο. Η “εθνική Ελλάδος” του Γιώργου Καπουτζίδη, η οποία προβάλλεται από το “μεγάλο κανάλι”, καταφέρνει με κάθε επεισόδιό της να αποτυπώσει αλήθειες που η μικροαστική ελληνική οικογένεια τόσα χρόνια αρνείται να χωνέψει ή να κατανοήσει.

Πολλοί αστυνομικοί δεν είναι προστάτες μας, αλλά εγκληματίες. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτικό κόμμα, αλλά εγκληματική οργάνωση. Οι γκέι δεν είναι σαχλοί άνθρωποι χωρίς ηθικούς φραγμούς, αλλά άνθρωποι με όλα τα τρωτά σημεία και τις ευαισθησίες τους, όπως όλοι οι άνθρωποι αυτού του πλανήτη άλλωστε.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, με το νέο του σίριαλ αποφάσισε να διαλέξει το δύσκολο δρόμο και να προβάλλει αλήθειες, που σε πολλούς δεν αρέσουν.

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς του λοιπόν, και συγκεκριμένα η σκηνή με την ομοφοβική επίθεση με τη λέξη “πουστάρα” γραμμένη στην εξώπορτα του πρωταγωνιστή δεν προβάλλεται καθόλου από το “ΜEGA Κύπρου”. Το κυπριακό κανάλι έκρινε πως έπρεπε να αφαιρεθεί, υπακούοντας στην κυπριακή νομοθεσία, ενώ στο μέλλον υπάρχει η πιθανότητα να λογοκριθούν και άλλες σκηνές της σειράς.

Η λέξη “πουστάρα” μάλλον είναι “τζιζ” για το κυπριακό κοινό. Το θέμα όμως είναι ότι η λέξη αυτή δεν εμφανίστηκε στην σκηνή για να προκαλέσει αντιδράσεις ή να σοκάρει τα παιδιά και τους οικογενειάρχες. Η λέξη “πουστάρα” αντικατοπτρίζει κάθε άδικη ομοφοβική επίθεση που δέχτηκαν και ακόμα δέχονται σε καθημερινή βάση τα lgbtq άτομα.

Αν αυτό θα θίξει κάποιον νοικοκυραίο, τότε αυτός είναι που πρέπει να λογοκρίνει τον εαυτό του και όχι το κανάλι τη σκηνή.

Γιατί το μοναδικό αληθινό σίριαλ που προβάλλεται αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση πετσοκόβεται, αντί να πετσοκόψουν οι ίδιοι οι Έλληνες και οι Κύπριοι τα κακώς κείμενα μίας σακατεμένης και γεμάτης μίσος κοινωνίας. Γιατί η αλήθεια μπορεί να μην αρέσει σε πολλούς, αλλά κρύβοντάς την κάτω από το χαλάκι δεν σημαίνει ότι την εξαφανίζεις ή ότι κάνεις κάτι για να αλλάξει. Απλά συνεχίζεις να κάνεις τον ανήξερο. Μέχρι αυτή να φτάσει και στην δική σου την εξώπορτα!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]