Την ώρα που ο Μήτρογλου «ζεσταίνει» το παπί του για Βραζιλία και η κυβέρνηση φρόντισε να θάψει για λίγο τα προβλήματά της κάτω από την άμμο της Κόπα Καμπάνα, υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί που ως άγρυπνοι φρουροί δουλεύουν νύχτα μέρα για να μη μας πιάσουν στον ύπνο.

Όσο εσείς λοιπόν πανηγυρίζατε την πρόκριση στο Μουντιάλ, η κυβέρνηση επιχείρησε να περάσει στα… μουλωχτά ένα σχέδιο μετατροπής του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε βάση εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο Διάστημα, για τουριστικούς λόγους.

Ναι, καλά διαβάσατε! Την αποκάλυψη έκανε ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος με ερώτησή του στη Βουλή (ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη έντιμοι βουλευτές που φροντίζουν για το κοινό καλό).

Η Μεσσηνία (τόπος καταγωγής του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά), λοιπόν, είναι το μέρος που επελέγη για να φιλοξενήσει το ελληνικό ακρωτήριο Κανάβεραλ.

Μετά την αποκάλυψη Καπερνάρου, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ομολογήσει τις προθέσεις της, τονίζοντας πως το όλο εγχείρημα αποτελεί προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος το έχει βάλει πείσμα να φέρει την ανάπτυξη το ταχύτερο δυνατό.

Με αεροπλάνα, με βαπόρια και με πυραύλους διαστημικούς…

Βεβαίως, το υπουργείο Τουρισμού και προσωπικά η Όλγα Κεφαλογιάννη έχει κανονίσει κι άλλα events για τη διαστημική καμπάνια της Ελλάδας. Στην επόμενη πανσέληνο το φεγγάρι θα ντυθεί στα… γαλανόλευκα και θα γράφει “Live your myth in Greece”, ενώ μεγάλο πάρτι θα στηθεί και τη μέρα της καταστροφής του δορυφόρου της ΕΡΤ, από ειδικά εκπαιδευμένους αστροναύτες της ΔΤ (Διαστημική Τηλεόραση).

Ωστόσο, μαθαίνουμε πως το σχέδιο δημιουργίας βάσης εκτόξευσης πυραύλων βρίσκεται και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην ξεχνάμε πως και η Σοβιετική Ένωση είχε μεγάλη παράδοση στα διαστημικά προγράμματα.

Ο Τσίπρας λοιπόν, μετά την υπενθύμιση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» πως δεν είναι Παπανδρεϊκός, αλλά Σταλινικός, θεωρεί πως η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει το έργο που άφησαν στη μέση οι παλιοί του σύντροφοι.

 

stalin

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τη συγκεκριμένη βάση εκτόξευσης πυραύλων, σε μία λαμπρή εκδήλωση, θα γίνουν και οι πρώτες πτήσεις φίλων και συγγενών του Θεόδωρου Πάγκαλου μόλις βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά ο πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας δεσμεύονται ακόμη πως από την Καλαμάτα θα φύγουν και οι πύραυλοι με τους οποίους θα «απελάσει» σε άλλο γαλαξία τους δημοσιογράφους του ΔΟΛ και του Mega Channel.

Τέλος στο διάστημα θα μεταφερθεί και ο «πόλεμος των άστρων» ανάμεσα σε Μουλόπουλο και Τατσόπουλο. Μαζί τους, στο ρόλο του Darth Vader, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Καλή σας διασκέδαση…

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]