Στις διαφημίσεις για νέα κινητά και βελτιωμένα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ο έρωτας και η ξεγνοιασιά πάνε πακέτο μ’ ένα καλό smartphone ή με το εξαιρετικό σήμα της τάδε εταιρείας σε απομακρυσμένη παραλία.

Έτσι βλέπουμε ένα love story να εκτυλίσσεται σε κάποιο κατάστημα, όπου το κινητό γίνεται η αφορμή της γνωριμίας ή την τελευταίας τεχνολογίας συσκευή να απαθανατίζει σε μοναδική ανάλυση τα “παιχνίδια” μιας παρέας γύρω από τη φωτιά σε παραλία.

Πριν λίγα χρόνια κυκλοφορούσα μ’ ένα αρκετά παλιό κινητό από αυτά που λέγαμε “μπακατέλες”. Έβγαζε φωτογραφίες της πλάκας, το μικρόφωνο του ήταν χαλασμένο, το υποτιθέμενο ράδιο μας είχε αφήσει χρόνους.

Παρά τα κουσούρια του ένα καλοκαίρι αποδείχτηκε πολύτιμο. Το καλύτερο μας καλοκαίρι έστω και από αυτό το μαραφέτι άλλης εποχής καταγράφηκε.

Λίγους μήνες αργότερα το κινητό εκλάπη. Οι δεκάδες φωτογραφίες χάθηκαν. Όχι όμως και οι όμορφες στιγμές.

Ακόμα θυμάμαι ότι εκείνο το καλοκαίρι νιώσαμε ελεύθεροι από τα πάντα. Θυμάμαι τη μεγάλη μας παρέα να προσπαθεί ατσουμπαλα να στήσει τις σκηνές, να χαβαλεδιάζει με το πιο απλό, να χορεύει και να τραγουδά γύρω από τη φωτιά.

Μια κλοπή ήταν αρκετή για να μας αποδείξει ότι τα καλύτερα τα ζεις την ώρα που γίνονται και κρατάς τα σημαντικά. Άλλωστε, οι φωτογραφίες είναι συνήθως στημένα στιγμιότυπα, αφορμές που θα σε βοηθήσουν να θυμηθείς τη φάση του τότε.

Αντιστρέφοντας την λογική των διαφημίσεων που θέλουν για να περάσεις καλά το καλύτερο smartphone και την καλύτερη selfie, καταλαβαίνεις ότι για να υπάρχει το οποιοδήποτε νόημα ν’ αγοράσεις οτιδήποτε πρέπει πρώτα και κύρια να υπάρχει η όμορφη στιγμή.

Άσε το iphone λοιπόν, γάμα τις διαφημίσεις τους και πάμε για καμιά βουτιά. Αν περνάμε τόσο σούπερ ίσως βρούμε και καμιά “μπακατέλα” να κάνει τη δουλειά της. Έτσι, για το χαβαλέ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]