Αυτό που είπε ο Παύλος Τσίμας για την εξίσωση του γιαουρτώματος του Πάγκαλου με τη δολοφονία του Φύσσα είναι η γενική αρχή με την οποία πορεύτηκε ο ΣΚΑΙ από την πρώτη στιγμή που η ΧΑ μπήκε στη βουλή. Ο ΣΚΑΙ από την πρώτη στιγμή ξέπλυνε τη ΧΑ εξισώνοντάς την με τους αγώνες ενάντια στο μνημόνιο. Ταυτίζοντας αυτά τα δύο με το μότο «ενάντια στη βία από όπου και αν προέρχεται», εξαιρώντας βεβαίως τη βία που το κράτος ασκεί με τις πολιτικές του που αλλάζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε μια μόνο στιγμή, αλλά και τη βία που ασκούν τα κανάλια και αυτοί που ασκούν εξουσία μέσα από αυτά, σπιλώνοντας επιτιθέμενοι, όποιον δεν τους κάνει κέφι γιατί δεν πάει με τα νερά τους.

Ο ΣΚΑΙ και τα υπόλοιπα κανάλια όπως αυτός, διαστρέβλωσε και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, στη συγκεκριμένη περίπτωση κάνοντας συμψηφισμό της βίας, για να απονομιμοποιήσει στο συλλογικό συνειδητό το δίκιο ανθρώπων που δεν έχουν άλλο μέσο διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι οδηγούνται στην εξαθλίωση, παρά να βγουν στο δρόμο. Αυτό που περιμένει πώς και πώς, είναι από την πρώτη στιγμή να γίνει έστω και ένα μικρό επεισόδιο για να το μεγαλοποιήσει και να το παρουσιάσει σαν ένα αντίστοιχο της βίας των φασιστών, μια βία οργανωμένη με τάγματα εφόδου και προσανατολισμένη να σκοτώνει.

Η δολοφονία του Φύσσα δεν ήταν η μόνη ούτε η πρώτη. Απλά αυτή η δολοφονία ήταν η δολοφονία ενός Έλληνα. Πριν από αυτό είχε προηγηθεί η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, για την οποία ο ΣΚΑΙ δεν είχε αφιερώσει τους πηχιαίους τίτλους που αφιέρωσε για το γιαούρτωμα του Πάγκαλου. Για πολύ καιρό ο Λουκμάν στα ρεπορτάζ δεν είχε ούτε καν όνομα, ήταν απλά ένας Πακιστανός. Έχουμε να κάνουμε με μια λογική που λέει ότι το γιαούρτωμα ενός πολιτικού είναι πιο ακριβό από τη μονάκριβη ζωή ενός ανθρώπου, που έτυχε να είναι Πακιστανός.

Το αντίπαλο δέος στους ταξικούς αγώνες για το ΣΚΑΙ είναι οι φασίστες και αυτά τα δύο είναι ίδια. Έτσι ελπίζει ότι θα μετατρέψει σε εξοβελιστέους τους πρώτους, γιατί θα ταυτιστούν με το μίασμα. Και είναι τόσο λυσσαλέα αυτή του η προσπάθεια, που κάθε φορά προσπαθεί να κάνει αυτή την ταύτιση.

Όχι, καμία βία δεν ταυτίζεται με την ανθρώπινη ζωή που είναι μία και μοναδική και αυτός που τη χάνει, όσο ταπεινός και να είναι, όσα κουρέλια και να φοράει, έχει το ίδιο δικαίωμα να τη ζήσει όπως και αυτοί που είναι ενδεδυμένοι με χρυσάφια. Και τα παπαγαλάκια του ΣΚΑΙ, όπως ο Παύλος Τσίμας, έμμισθα και χορτασμένα, κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Είναι κατάπτυστοι.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]