Ο Ολυμπιακός μέχρι να πραγματοποιηθεί ο τελικός της Ευρωλίγκα για την σεζόν 2013/14 και να αναδειχθεί κάποιος νέος(;;) Πρωταθλητής Ευρώπης, παραμένει ο κάτοχος του τροπαίου και ως τέτοιος πρέπει να αγωνίζεται.

Εμφάνιση λοιπόν αντάξια του τίτλου του, πραγματοποίησε στο «Αμπντί Ιπεκτσί» κόντρα στην Γαλατάσαράι, της οποία και επικράτησε με 78-69.

Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν σοβαρό μπάσκετ για 30 περίπου λεπτά, με μοναδική εξαίρεση να αποτελεί το 3ο δεκάλεπτο, στο οποίο ηττήθηκαν στο επιμέρους σκορ με 27-17. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό 1ο δεκάλεπτο, όπου η σοβαρότητα στην άμυνά του και η υπομονετικότητα με την οποία εκτελούνταν οι επιθέσεις του, του έδωσε το δικαίωμα να ξεφύγει από νωρίς στο σκορ. Οι Πειραιώτες άφησαν τις ίδιες καλές εντυπώσεις και στο 2ο δεκάλεπτο, με το μοναδικό πρόβλημα να είναι τα πολλά φάουλ, με τα οποία είχαν χρεωθεί οι ψηλοί του.

Ακριβώς σε αυτό πόνταρε για την ανατροπή ο τεχνικός του τουρκικού συλλόγου, Εργκίν Αταμάν και έπεσε διάνα. Με τους Σίμονς και Ντάντστον φορτωμένους με φάουλ, τον Μπέγκιτς στο κρεβάτι του πόνου και τον Μαυροειδή να μην υπάρχει πουθενά στον ορίζοντα, οι Τζαβάι και Ντάντλεϊ έκανα πάρτι κάτω από το ερυθρόλευκο καλάθι. Η κυριαρχία των δυο τους στους αιθέρες, σε συνδυασμό με τα πρώτα εύστοχα τρίποντα της Γαλατά (δεν είχε ευστοχήσει σε κανένα στο 1ο μέρος) και τον εκνευρισμό που δημιουργήθηκε στο στρατόπεδο των Πρωταθλητών Ευρώπης από τον… υπερευαίσθητο Γερμανό διαιτητή, Ρόμπερτ Λοτερμόζερ, είχαν ως αποτέλεσμα οι Τούρκοι να προσπεράσουν στο σκορ.

Με το «Αμπντί Ιπεκτσί» να βρίσκεται στο πόδι και τον Ντιντιέ Ντρογκπά στις κερκίδες να νομίζεις πως θα πηδήξει στο παρκέ να καρφώσει κι αυτός, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν κρύο αίμα και ζεστά χέρια για να φτάσει στην νίκη. Τα στοιχεία αυτά τα βρήκε σε διάφορους παίκτες του, κατά την διάρκεια της 4ης περιόδου, αλλά περισσότερο απ’ όλους στον εξαιρετικό Ματ Λοτζέσκι. Πολλά έχουν γραφτεί για τον Αμερικάνο με βέλγικο διαβατήριο, ωστόσο αν συνεχίσει έτσι και λίγα θα είναι. Έξυπνος όσο λίγοι, μινιμαλιστικός στο παιχνίδι του, κάνει ακριβώς ό,τι χρειάζεται, δεν εκβιάζει και δεν βιάζεται. Κόντρα στην Γαλατάσαράι, στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, έβαλε τρίποντα, κατέβασε ριμπάουντ, κέρδισε φάουλ, ευστόχησε σε βολές. Τι άλλο να κάνει;

Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης, ούτε να κόβεις βόλτες στα αποδυτήρια του ΣΕΦ για να καταλάβεις ότι ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού για φέτος δεν είναι άλλος από το three peat. Από την ομάδα ωστόσο δεν θέλουν να ακούνε ούτε ψίθυρο για το συγκεκριμένο θέμα. Και καλά κάνουν. Άλλωστε δύο σερί χρονιές οι ερυθρόλευκοι «κούφαναν» την Ευρώπη «ψιθυρίζοντας» και όχι «κραυγάζοντας»…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

ΕλληνοΚαναδός από μητέρα, Χιλιαδιώτης (Φωκίδας) από πατέρα, ήξερε από μικρός πως θέλει να γίνει δημοσιογράφος. Περισσότερο από τα άλλα παιδάκια. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό και εργάστηκε σε διάφορα αθλητικά site (balla.gr, sport.gr) προτού μεταπηδήσει στο τεχνικό κομμάτι της διαδικτυακής τηλεόρασης (livestreaming). Σπουδαιότερη εμπειρία της ζωής του, μαζί με ένα buzzer beater στην ηλικία των 8 ετών, η πρόσφατη παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, στο οποίο αποτέλεσε και ανταποκριτής του gazzetta.gr. Στο 3point κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο, πλάκα με φίλους και δημοσιογραφία χωρίς αφεντικά.

Related Posts