Μπορεί στην Ιταλία το πρωτάθλημα να έχει κριθεί, αλλά οι τελευταίες δύο αγωνιστικές μόνο αδιάφορες δεν θα είναι, καθώς 6 ομάδες διεκδικούν δύο θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Europa League.

Στην Ιταλία οι 3 πρώτοι πάνε στο Champions League (Γιουβέντους, Ρόμα, Νάπολι) κι άλλοι δύο στο Europa League. Επίσης, αν ο νικητής του Κυπέλλου Ιταλίας έχει ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή του στην Ευρώπη από την βαθμολογία του πρωταθλήματος, τότε και ο 6ος έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League.

Με δεδομένο ότι η Νάπολι πριν από λίγες μέρες στέφθηκε «Κυπελλούχος Ιταλίας» νικώντας την Φιορεντίνα (3-1), αυτόματα, 6 ομάδες παλεύουν για την 5η και 6η θέση της βαθμολογίας. Η Ίντερ έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων, αλλά με δύο αγωνιστικές να μένουν, μπορεί ακόμα και να μείνει εκτός Ευρώπης. Κι ας είναι αυτή τη στιγμή 5η!

Πώς γίνεται αυτό; Σας παραθέτουμε παρακάτω την βαθμολογία από την 5η μέχρι και την 10η θέση και βγάζοντας τα κομπιουτεράκια θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Τα σενάρια είναι πάρα πολλά και αφήνουν τη φαντασία του κάθε «συνομωσιολόγου» φιλάθλου να οργιάσει.

 

 Βαθμοί 

Ίντερ 57 Τελευταίοι δύο αγώνες: Ίντερ-Λάτσιο, Κιέβο-Ίντερ

Τορίνο 55 Τελευταίοι δύο αγώνες: Τορίνο-Πάρμα,Φιορεντίνα-Τορίνο

Πάρμα 54 Τελευταίοι δύο αγώνες: Τορίνο-Πάρμα, Πάρμα-Λιβόρνο

Μίλαν 54 Τελευταίοι δύο αγώνες: Αταλάντα-Μίλαν, Μίλαν-Σασουόλο

Λάτσιο 53 Τελευταίοι δύο αγώνες: Ίντερ-Λάτσιο, Λάτσιο-Μπολόνια

Βερόνα 53 Τελευταίοι δύο αγώνες: Βερόνα-Ουντινέζε, Νάπολι-Βερόνα 

Είναι αδύνατον να αναπτύξει κανείς όλα τα πιθανά σενάρια με δύο αγωνιστικές να απομένουν, αλλά με μια πρώτη ματιά, φαίνεται πως θεωρητικά τις καλύτερες πιθανότητες τις έχει η Μίλαν και μετά η Βερόνα.

Οι «ροσονέρι» και οι Ελλάς Βερόνα, είναι οι μόνες που δεν παίζουν με άλλον διεκδικητή μιας θέσης στο Europa League. Η ομάδα του Μιλάνου μάλιστα, αντιμετωπίζει την αδιάφορη Αταλάντα εκτός έδρας και την Σασουόλο που πιθανόν να έχει ελπίδες σωτηρίας την τελευταία αγωνιστική, αλλά αν κρίνεται η 6η θέση στο Μεάτσα και δεν τα καταφέρει θα είναι απλά άξια της μοίρας της.

Η Βερόνα επίσης αποφεύγει τις ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με αυτήν και έτσι θα κοιτάει μόνο τα ματς με Ουντινέζε (αδιάφορη) και Νάπολι (αδιάφορη, αλλά πάντα Νάπολι και εντός έδρας).

Όσο για τις Ίντερ, Τορίνο, Πάρμα και Λάτσιο, σίγουρα δύο εξ αυτών, αν όχι όλες θα έχουν απώλειες την προτελευταία αγωνιστική γιατί παίζουν μεταξύ τους. Η Ίντερ, είναι στην καλύτερη μοίρα από όλες αυτή τη στιγμή, καθώς θέλει μία νίκη σε δύο ματς για να εξασφαλίσει και μαθηματικά μία θέση στο επόμενο Europa League.

Αν νομίζατε ότι μπορείτε να βάλετε μέσα τα κομπιουτεράκια, ξαναβγάλτε τα. Αυτό γιατί σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ της Μίλαν και της Τορίνο για την 6η θέση, θα μετρήσουν κατά σειρά, οι βαθμοί στα μεταξύ τους ματς (2-2, 1-1) τα γκολ στα μεταξύ τους ματς, που προφανώς πάλι δεν βγαίνει νικητής για να έρθει τελικά να δώσει τη λύση η συνολική διαφορά τερμάτων μεταξύ τους. Που ακόμα και αυτή θα κριθεί στο ΚΑΘΕ γκολ. Γιατί αυτή τη στιγμή η Τορίνο έχει διαφορά τερμάτων (+10) έναντι (+8) της Μίλαν.

Στο ποδόσφαιρο γενικότερα, ακόμα κι αν ο πρωταθλητής έχει κριθεί, υπάρχουν οι θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Αν έχουν κλειδώσει και αυτές, υπάρχουν εκείνες για το Europa League. Κι αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον ούτε για αυτό, υπάρχουν οι ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους. Η ομορφιά του ποδοσφαίρου δεν βρίσκεται μόνο στους τίτλους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts