Η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις μερικών μεγάλων συγκροτημάτων και τραγουδιστών με τις δισκογραφικές τους εταιρείες δεν ήταν και οι καλύτερες και πολλές φορές αυτό οδηγούσε το λιγότερο σε λήξη της συνεργασίας τους. Μερικές φορές, τα πράγματα έπαιρναν τόσο άσχημη τροπή που οι τραγουδιστές έβγαζαν το μένος τους προς την εταιρεία τους μέσα από τους στίχους των τραγουδιών τους.

Όπως οι Sex Pistols, έτσι και πολλοί άλλοι, στόλισαν κανονικά την δισκογραφική τους εταιρεία- ο καθείς για τους λόγους του- κάτι που φυσικά δεν άρεσε σε αυτές, αντίθετα με το κοινό που γούσταρε αν μη τι άλλο, την κόντρα που γεννούσε πιπεράτα τραγούδια με μπόλικες βρισιές και σπόντες, άμεσες ή έμμεσες.

EMI – Sex Pistols

«Δεν μας κουμαντάρει κανείς» φώναζαν οργισμένοι οι πάνκιδες Sex Pistols το 1977, όταν η πασίγνωστη δισκογραφική εταιρεία EMI αποφάσισε να σπάσει το συμβόλαιό της με το συγκρότημα στους τρεις μήνες, παρόλο που αυτό είχε διάρκεια 2 χρόνων. Ο λόγος; Καθώς το πρώτο single τους «Anarchy in UK» είχε τραβήξει την προσοχή του κόσμου, το συγκρότημα έκανε live εμφανίσεις σε διάφορα μέρη. Οι εμφανίσεις ήταν εκρηκτικές, προκλητικές και αντισυμβατικές, κάτι ασυνήθιστο για τη συντηρητική Μεγάλη Βρετανία. Έτσι, οι αντιδράσεις του κοινού ήταν αρκετά διφορούμενες, ενώ τα αρνητικά σχόλια ήταν αρκετά. Λόγω πιέσεων, η EΜI αποφάσισε να σπάσει το συμβόλαιό της με τους Pistols προκαλώντας τους οργή. Άλλο που δεν ήθελε ο Rotten, τους «στόλισε» κανονικά πριν τους αποχαιρετήσει στο τραγούδι με τίτλο «EMI.

Complete Control – The Clash

Την ίδια εποχή ένα άλλο πανκ συγκρότημα, οι «The Clash», είχαν εξίσου σοβαρά προβλήματα με την δισκογραφική τους, την CBS, η οποία όπως υποστήριζαν, είχε τον απόλυτο έλεγχο πάνω στην μουσική τους. Μάλιστα, οι ίδιοι διαφωνούσαν με τις κινήσεις της εταιρείας και έτσι οργισμένα εξέφρασαν το γεγονός στο τραγούδι τους «Complete Control» στο πρώτο κιόλας διπλό ολοκληρωμένο άλμπουμ τους, το «London Calling».

Country House – Blur

Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1995 φτάνοντας στην κορυφή των Βρετανικών charts. Το alternative rock συγκρότημα μπορεί να μην το δήλωνε ευθέως, ορισμένοι στίχοι ωστόσο αποτέλεσαν πυρά για τη δισκογραφική τους εταιρεία και την μεγάλη πίεση που δεχόντουσαν. Είχαν άλλωστε τσακωθεί για τη μέρα κυκλοφορίας του τραγουδιού, καθώς η εταιρεία ήθελε να βγει την ίδια μέρα με το «Roll with it» των ανταγωνιστών Oasis.

The next best Superstar – Mel C

Έχοντας κακή εμπειρία από την εποχή που ήταν μέλος των Spice Girls, αλλά και από την μετέπειτα σόλο καριέρα της, από την μεταχείριση των δισκογραφικών εταιρειών, η Mel C αποφάσισε να γράψει για την εμπειρία της, αλλά και για την γνώμη της για τις δισκογραφικές εταιρείες που πουλούν τα πάντα από έναν καλλιτέχνη στο βωμό του κέρδους. Στους στίχους τα «χώνει» κανονικά:

«Crack a smile in denial; throw your morals on the fire
You’re living your dream
Sell your life; sell your soul telling everyone you know
You’re living your dream»


Have a cigar – Pink Floyd

Μπορεί οι Pink Floyd να μην είχαν πρόβλημα με την δική τους δισκογραφική, αλλά στο κομμάτι του 1975, τα «ψάλλουν ένα χεράκι» σε όλο το σύστημα της μουσικής βιομηχανίας, όπου συνήθως οι εταιρείες προσπαθούν να πάρουν και το τελευταίο σεντ από τους πελάτες τους. Μάλιστα, υποστήριζαν ότι οι δισκογραφικές και οι υπεύθυνοι δεν έχουν ούτε ψυχή ούτε σώμα, όπως ακριβώς ο άνθρωπος στην πίσω μεριά του άλμπουμ τους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]