Οι Χρυσαυγίτες έσπευσαν να χτυπήσουν τους μάρτυρες μπροστά στους αστυνομικούς υπό την ανοχή των τελευταίων. Φωτορεπορτάζ από τη σημερινή πρώτη μέρα της δίκης.

Δευτέρα 20 Απριλίου. Το 3pointmagazine παρακολουθεί απο κοντά την έναρξη της εκδίκασης της Χρυσής Αυγής. Παρ΄ όλο που στα δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού ξεκίνησε η δίκη για τις εγκληματικές πράξεις της νεοναζιστικής οργάνωσης, οι μαυροντυμένοι φασίστες δε δίστασαν να επιβεβαιώσουν τον βίαιο ρόλο τους, χτυπώντας μάρτυρες υπέρ του Π. Φύσσα, ενώ κατέβαιναν από λεωφορείο.

Το αντιφασιστικό κίνημα ήταν εκεί. Όλοι εκείνοι που δε τρέφουν ψευδαισθήσεις για το πώς θα επέλθει η πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη. Το κίνημα που πολεμά το κτήνος μέσα από την πολιτική σύγκρουση, τον συνειδησιακό μετασχηματισμό, τον συνεχή και αναίμακτο αγώνα.

Το κίνημα που απαρτίζεται από θύματα του φασισμού και των υποστηρικτών του, βρέθηκε στο στόχαστρο και χτυπήθηκε από τους ναζί.

Ανατριχιαστική ήταν η εικόνα που αντικρίσαμε βλέποντας χρυσαυγίτες να επιτίθενται σε μάρτυρες. Ενώ η αστυνομική παρουσία ήταν ισχυρή, οι χρυσαυγίτες χωρίς να ελεγχθούν ιδιαιτέρως από τους αστυνομικούς πέρασαν στον προαύλιο χώρο του δικαστηρίου και όταν είδαν τους μάρτυρες τους χτύπησαν. Οι αστυνομικοί ήταν μπροστά και δεν επενέβησαν. Ωστόσο, η επίθεση επιβεβαιώθηκε από το Α.Τ. Πειραιά…

Σε κάθε περίπτωση στον χώρο που υποτίθεται πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη υπήρξε μια εξόφθαλμη και προσβλητική “συνεργασία”. Η δίκη διεκόπη, η ελπίδα πήρε αναβολή.

 diad

diad2

diad3

diad4diad5

diad7

diad8

diad9

Κείμενο: Μάιρα Ζαρέντη

Φωτογραφίες: Κίμωνας Αλέξης Κοκκινάρης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]