Ωραίες μουσικές ακούει σε γενικές γραμμές ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αν κρίνω από ένα άρθρο που έγραψε για δέκα τραγούδια που αγαπάει. Κατά τα άλλα ελάχιστα ξέρουμε για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο της Αθήνας, κι αυτό κάτι λέει για την μέχρι τώρα προεκλογική του παρουσία.

Αρκεί να γνωρίζουμε -πέραν του μουσικού του γούστου- ότι είναι μόλις 33 ετών και “άφθαρτος”, σε μια συνταγή “α λα Τσίπρα”; Στην ίδια ηλικία και ως υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων είχαμε γνωρίσει και τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το 2006. Όμως, το 10,5% που ήταν επιτυχία για τον Αλέξη Τσίπρα τότε, θα είναι σήμερα βαριά ήττα για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά: δεν είναι πια το κόμμα του 4% που πάει για την έκπληξη, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση που επέλεξε να δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος (και) στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ίσως εκεί είναι το κλειδί: όχι στο πρόσωπο του κατά τα άλλα συμπαθούς νεαρού οικονομολόγου, αλλά στη συνολική στρατηγική που έχει επιλέξει η Κουμουνδούρου. Δεν έχει σημασία αν είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, η Ρένα Δούρου ή κάποιος άλλος που επιμένει ότι αλλιώς μαζεύουν τα σκουπίδια οι μνημονιακοί και αλλιώς οι αντιμνημονιακοί. Αυτό που φαίνεται από τις πρώτες δημοσκοπήσεις -και όχι μόνο για τον δήμο της Αθήνας- είναι ότι λίγοι ψηφοφόροι θα επιλέξουν δήμαρχο με βάση το δίλημμα “μνημόνιο/αντιμνημόνιο”, κι ακόμη λιγότεροι με αυστηρά κομματικά κριτήρια.

gavril

“Αντάρτες” και ανεξάρτητοι υποψήφιοι ανατρέπουν τους κομματικούς σχεδιασμούς, όπως δείχνει η δυναμική των νυν δημάρχων Αθηναίων Γ. Καμίνη και Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη (που κατεβαίνουν, ουσιαστικά, μόνο με τη “χαλαρή” στήριξη των δημοσκοπικά εξαφανισμένων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ.), του Ν. Κακλαμάνη που φαίνεται να κερδίζει σχεδόν το μισό εκλογικό ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα, και του Απ. Τζιτζικώστα που επικρατεί άνετα στην Κεντρική Μακεδονία έναντι του εκλεκτού της Συγγρού, Γ. Ιωαννίδη.

Βεβαίως, οι δημοσκοπήσεις μπορεί να πέφτουν πολύ έξω για άλλη μία φορά. Εξάλλου, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα -που προς το παρόν στην καλύτερη περίπτωση δείχνει να δίνει μάχη για την τρίτη θέση- έχει πολύ χρόνο να κερδίσει σε αναγνωρισιμότητα και να κάνει γνωστές τις προτάσεις του. Αλλά μέχρι τώρα οι προτάσεις αυτές παραμένουν μάλλον ασαφείς, χωρίς συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Μπορεί να μην είναι πολύ αργά για να ανατραπεί η εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πόνταρε μόνο στο νεαρό της ηλικίας του Γ. Σακελλαρίδη και σε έναν αόριστο “αντιμνημονιακό” λόγο. Το βέβαιο είναι ότι κάθε λογικός άνθρωπος, ακόμη κι αν δεν προτίθεται να τον ψηφίσει, θα προτιμούσε η έκπληξη των εκλογών να είναι ο 33χρονος Σακελλαρίδης με ένα σοβαρό και συγκροτημένο πρόγραμμα, παρά ο νεοναζί Κασιδιάρης.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]