Σε αυτό το σημείο μας έχουν φτάσει, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι. Πριν από λίγα χρόνια, όταν Ραούλ, Σεφτσένκο, Ιντσάγκι, Ρονάλντο (ο κανονικός), έφταναν να έχουν μέσο όρο μεγαλύτερο από ένα γκολ/δύο ματς, λέγαμε πως είναι «διαστημικοί». Στην αρχή της σεζόν ο Μέσι δεν ξεκίνησε καλά (για τα δικά του δεδομένα) και τώρα που ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει να σκοράρει σε τρία συνεχόμενα ματς, βλέπουμε άρθρα για τον «Μαύρο μήνα του Ρονάλντο».

Είναι ασύλληπτο το πόσο μας έχουν «κακομάθει» αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές. Και οι δύο είναι ξεκάθαρα, τουλάχιστον ένα σκαλοπάτι πάνω από τους υπόλοιπους και πλέον ό,τι και να κάνουν, δεν μας κάνει εντύπωση. Ο Μέσι κάνει το ένα χατ-τρικ μετά το άλλο, ο Ρονάλντο παρά τον «Μαύρο Μήνα» έχει 28 γκολ σε 20 ματς πρωταθλήματος και πλέον η είδηση δεν είναι αυτοί οι αριθμοί. Αλλά οι «κακοί».

Συγκεκριμένα, ο Ρονάλντο σκόραρε για τελευταία φορά στις 18/1 και μάλιστα δύο φορές απέναντι στην Χετάφε. Από τότε, δεν σκόραρε στα: (24/1) Κόρδοβα – Ρεάλ 1-2, (7/2) Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 4-0 και (14/2) Ρεάλ Μαδρίτης – Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 2-0. Ουσιαστικά, από τις 24 Γενάρη, ξανάπαιξε στις 7 Φλεβάρη, επειδή είχε πάρει κόκκινη και είχε τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές. Έτσι προέκυψε και ο «Μήνας» που έμεινε άσφαιρος.

Ακόμα κι έτσι για κάποιους αποτελεί είδηση. Γιατί αυτοί μας έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο. Έχουν πάει το ταβάνι τους τόσο ψηλά, που και από 10 γκολ να βάλουν σε Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, θα το προσπεράσουμε και θα πούμε ότι έχουν να σκοράρουν τέσσερις σερί αγώνες, μετά από το «φυσιολογικό» 10-10 που προηγήθηκε.

Το γεγονός ότι ο Ρονάλντο έχει περισσότερα γκολ από τις παρακάτω ομάδες δεν αποτελεί είδηση.

Αγγλία: Λέστερ, Μπέρνλι, Άστον Βίλα, ΚΠΡ, Χαλ, Σάντερλαντ, Γουέστ Μπρομ, Κρίσταλ Πάλας και τα ίδια με Σουόνσι και Στόουκ (σε 25 ματς αυτές έναντι 20 του Ρονάλντο).

Ισπανία: Κόρδοβα, Λεβάντε, Γρανάδα, Έλτσε, Αλμερία, Χετάφε, Λα Κορούνια, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ράγιο Βαγιεκάνο, Εϊμπάρ, Θέλτα, Μάλαγα (σε 23 ματς έναντι 20 του Ρονάλντο).

Ιταλία: Πάρμα, Τσεζένα, Αταλάντα, Βερόνα, Κιέβο, Έμπολι, Ουντινέζε, Τορίνο (σε 23 ματς έναντι 20 του Ρονάλντο).

Γερμανία: Στουτγάρδη, Χέρτα, Φράιμπουργκ, Ντόρτμουντ, Μάιντζ, Αμβούργο, Πάτερμπορν, Κολωνία, Ανόβερο και τα ίδια με την 3η της βαθμολογίας Γκλάντμπαχ (σε 21 ματς έναντι 20 του Ρονάλντο).

Γαλλία: Μετς, Λανς, Εβιάν, Τουλούζ, Μπαστιά, Ρεν, Λιλ, Ναντ, Μονακό, Σεντ Ετιέν και τα ίδια με τη Νις (σε 25 ματς έναντι 20 του Ρονάλντο).

Με λίγα λόγια, το γεγονός ότι ο Πορτογάλος σκοράρει συχνότερα από την 3η ομάδα της Μπουντεσλίγκα, την 4η του Σαμπιονά, την 7η της Πριμέρα Ντιβιζιόν, την 9η της Πρέμιερ Λιγκ και τη 10η της Σέριε Α, δεν αποτελεί είδηση…

Αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, καθώς δημιουργεί τρομερή ψυχολογική πίεση και στον Ρονάλντο και στον Μέσι αλλά και σε άλλα μεγάλα αστέρια που κρίνονται μόνο από το πόσες φορές στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα.

messi

Οι οπαδοί έχουν το «ελαφρυντικό» να «απαιτούν» από τους ποδοσφαιριστές «ό, τι θέλουν» γιατί πληρώνουν από το υστέρημά τους για να πάνε να τους δουν στο γήπεδο. Καλό θα ήταν να μην το κάνουν ούτε αυτοί, αλλά ειδικότερα οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να τους «φορτώνουμε» κι άλλο ψυχολογικά, αν θέλουμε να απολαμβάνουμε τους Μέσι και Ρονάλντο, αλλά και τους επόμενους σταρ, για περισσότερα χρόνια στα γήπεδα και να μην έχουν την τύχη του Ροναλντίνιο, ο οποίος αφού κατέκτησε τα πάντα σε μικρή ηλικία, σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο αποφάσισε να «σβήσει» τις μηχανές από πολύ νωρίς για να απολαύσει τη ζωή του με την ησυχία του. Στερώντας μας, μερικά ακόμα χρόνια «μαγείας»…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]