Η ιστορία του Τζέιμι Βάρντι είναι από αυτές τις πολύ όμορφες που μόνο το ποδόσφαιρο (ή ο αθλητισμός γενικότερα) μπορεί να μας προσφέρει. Ο Άγγλος επιθετικός της Λέστερ που έκανε ό,τι ήθελε στο 5-3 απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 2010 έπαιζε στην 8η κατηγορία της Αγγλίας! Οι ειδήσεις όμως σε όλο τον κόσμο μιλούσαν για την ήττα της Γιουνάιτεντ και όχι για θρίαμβο της Λέστερ. Θα αλλάξει ποτέ αυτό;

Κυριακή μεσημέρι, η Γιουνάιτεντ προηγείται 2-0 μέσα στην έδρα της Λέστερ και όλα μοιάζουν να έχουν κριθεί από το 16ο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης. Κι όμως, ο Τζέιμι Βάρντι, είχε διαφορετική άποψη.

Στην αμέσως επόμενη φάση από το 2-0 του Ντι Μαρία, έκανε ό,τι ήθελε τον Ρόχο στα δεξιά και από μια μπαλιά που έμοιαζε χαμένη, έβγαλε σέντρα συστημένη σε συμπαίχτη του για να μειώσει η Λέστερ σε 1-2. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Λέστερ, καθώς στο 53΄ ο Άντερ Ερέρα έκανε το 1-3 για την Γιουνάιτεντ και κάπου εκεί όλοι πίστεψαν ότι το παιχνίδι είχε κριθεί οριστικά.

Όχι όμως και ο Βάρντι. Στο 62’ κέρδισε πέναλτι από τον Ράφαελ (αν και πρώτα έκανε ο ίδιος φάουλ) και ο Νάτζεντ έκανε το 2-3. Δύο λεπτά αργότερα, αν και κατά λάθος, έστρωσε τη μπάλα στον Καμπιάσο για να κάνει ο Αργεντινός το 3-3 για την Λέστερ!

Στο 79’ είπε να μην περιοριστεί μόνο στον ρόλο του δημιουργού αλλά να κάνει και τον εκτελεστή. Βγήκε τετ α τετ με τον Ντε Χέα και δεν έκανε λάθος. Το 1-3 έγινε 4-3 και όλα έμοιαζαν με ένα ευχάριστο όνειρο για τους οπαδούς της Λέστερ. Κι όμως, το «όνειρο» θα γινόταν ακόμα πιο ωραίο με πρωταγωνιστή τον συνήθη ύποπτο.

Στο 84’ κέρδισε πέναλτι και ταυτόχρονα την κόκκινη κάρτα του Μπλάκετ. Λέστερ-Μάντεστερ Γιουνάιτεντ 5-3 τελικό σκορ. Απολογισμός του Τζέιμι Βάρντι, 2 ασίστ, 2 κερδισμένα πέναλτι και ένα γκολ. Τι άλλο να κάνει;

Αν είχε κάνει τα ίδια ο Μέσι ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο, θα συζητιόταν για μέρες. Τώρα που το έκανε ο Βάρντι, το έμαθε κανείς; Κανένα site δεν λέει για το show του Βάρντι, αλλά για την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του Φαν Χάαλ, του Ντι Μαρία, του Φαλκάο, του Ρούνι, του Φαν Πέρσι και πάει λέγοντας.

Δεν έχασε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κέρδισε η Λέστερ και μάλιστα στα ίσια και παλικαρίσια. Αλλά δυστυχώς ένας παίχτης που μέχρι το 2010 έπαιζε στην Stocksbridge Park Steels (7η – 8η κατηγορία), το 2011 στην Χάλιφαξ (7η – 8η κατηγορία) και το 2012 στην Fleetwood Town (5η κατηγορία) δεν πουλάει. Ούτε η ομάδα του που μόλις φέτος ανέβηκε στην Πρέμιερ Λιγκ.

Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, δεν χάνουν πάντα οι μεγάλοι αλλά κερδίζουν και οι μικροί. Η νίκη της Λέστερ ήταν μία από αυτές τις περιπτώσεις. Δεν έχασε ο Φαλκάο, αλλά τον νίκησε στα ίσια ο Βάρντι. Ένας μέχρι πρότινος ερασιτέχνης. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου και όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα λεφτά και αν «χώσουν» οι μεγάλοι, θα υπάρχουν τέτοιες ιστορίες για να μας θυμίζουν ποιος είναι ο βασιλιάς των σπορ, σε περίπτωση που πάμε να το ξεχάσουμε.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]