Το Σάββατο έγινε αντιρατσιστική πορεία, που εξακολουθεί να διατηρεί το νόημά της, παρά την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Οι συνειδήσεις δεν αλλάζουν εξίσου εύκολα και φρόντισε να μας το υπενθυμίσει ο Μητροπολίτης Άνθιμος, λέγοντας ότι “η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα”. Μας υπενθύμισε ότι ο ρατσισμός είναι εδώ. Και βρίσκεται μέσα στα σχολεία, τις εκκλησίες, τους εργασιακούς χώρους. Τον συναντούσες ξανά το Σάββατο στα πρόσωπα των βασανισμένων της Μανωλάδας, που συνεχίζουν να διαδηλώνουν, τον έβλεπες στα πρόσωπα των ανθρώπων της LGBT ομάδς που έχουν πέσει θύματα επανειλημμένων επιθέσεων.

Ο κόσμος που συμμετείχε, αν αναλογιστούμε τον αριθμό των ρατσιστικών επιθέσεων και την πληθώρα των θυμάτων, θα μπορούσε να είναι περισσότερος. Ήταν ωστόσο και πάλι εντυπωσιακό,  να βλέπεις ενωμένους για τον ίδιο σκοπό, διαφορετικούς ανθρώπους, οι οποίοι γέμισαν την πόλη με χρώμα και σχημάτισαν όμορφες εικόνες από το μέλλον. Οι αγκαλιασμένοι διαδηλωτές ταιριάζουν περισσότερο ως εικόνα, από σκηνικά μίσους, σε μια κοινωνία που δεινοπαθεί.

Η πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια, κατέληξε στο Σύνταγμα, όπου και έγινε συναυλία. Το μήνυμα που έστειλαν οι διαδηλωτές ήταν ξεκάθαρο. “Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια”. Κι αυτό σημαίνει τέλος στις ρατσιστικές συμπεριφορές, αλλά τέλος και στις ρατσιστικές πολιτικές.

anti9

anti2

anti3anti4anti5anti6anti7anti8anti9 anti10anti11anti12anti13

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]