Νέα Μνημονιάρα έχουμε, αυξημένο ELA έχουμε, τα ATM είναι γεμάτα χρήματα, τί άλλο θέλετε; Ώρα να φεύγουμε για διακοπές. Έπειτα από εβδομάδες έντασης και ανασφάλειας, το σκηνικό είναι πλέον ιδανικό. Ας μην χάνουμε χρόνο.

Ήρθε επιτέλους η ώρα να προγραμματίσουμε τις διακοπές μας και ασφαλώς το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε τον ιδανικό προορισμό. Φέτος, η επιλογή επιβάλλεται να γίνει με πολιτικά κριτήρια, λόγω της πόλωσης που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων.

diakopes

Η Σαλαμάνδρα είναι εδώ για να δώσει λύσεις και να προτείνει τους ιδανικούς προορισμούς για κάθε ψηφοφόρο. Πες μου τι ψηφίζεις να σου πω πού θα αράξεις την πέτσα σου φέτος το καλοκαίρι…

Ας ξεκινήσουμε χωρίς χρονοτριβή:

ΣΥΡΙΖΑ: Η αλήθεια είναι πως λόγω των τελευταίων εξελίξεων οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος είναι διασπασμένοι, ωστόσο, υπάρχει κάτι που τους ενώνει! Η κοινή συνισταμένη για κάθε ΣΥΡΙΖΑίο είναι η Ικαρία, που αποτελεί τον πιο must προορισμό, ιδιαίτερα στα «νεανικά κοινά». Για να γραφτείς στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ το να έχεις επισκεφθεί την Ικαρία τουλάχιστον μία φορά, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.

tsipras_41

Αν πάλι θέλετε περισσότερη ησυχία παίζουν δυνατά η Ανάφη και η Νίσυρος, ενώ για τους λάτρεις των extreme sports προτείνουμε ανεπιφύλακτα λίγες μέρες διακοπών στην Αιδηψό, μαζί με την Ζωή.

Για πιο κυριλέ (για τα δικά σας δεδομένα) καταστάσεις παίζουν πολύ η Αστυπάλαια και η Νάξος (μαζί με τον Πρόεδρο), ενώ για πρώην ΠΑΣΟΚους ΣΥΡΙΖΑίους, εξαιρετικές επιλογές είναι η Άνδρος, η Σίφνος και φυσικά η Αίγινα, λόγω Βαρουφάκη.

Νέα Δημοκρατία: ΜΥΚΟΝΟΟΟΟΟΟΣ. Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά και να χάνουμε το χρόνο μας. Το νησί των ανέμων μοιάζει με τη μία και μοναδική επιλογή. Αν τώρα νιώθετε πως θέλετε κάτι πιο χαλαρό, σίγουρα θα μπορούσατε να πάτε στην Σκόπελο, την Πάρο ή την Σαντορίνη.

voulgarakis meimarakis diakopes

Οι πιο κοσμοπολίτες μπορείτε να επιλέξετε την Σκιάθο, οι σκαφάτοι θα πάτε φυσικά στην Τζιά και οι Σαμαρικοί δεν θα πάτε καν σε νησί. Καλά να περάσετε στην Πύλο.

Ποτάμι: Η άμορφη πολιτική μάζα του Ποταμιού δεν είναι εύκολο να μπει σε καλούπια. Πάντως, σίγουρα ξεκινάμε με το δεδομένο ότι αναζητούμε κοσμοπολίτικες επιλογές, ώστε να μην ρισκάρετε να έρθετε σε επαφή με φτωχούς τουρίστες. Συνεπώς, οι πιο φιλελέδες μπορείτε να πάτε μαζί με τη Νέα Δημοκρατία σε Μύκονο, Πάρο και Σαντορίνη.

theodorakis

Από την άλλη οι τύπου Ψαριανός Ποταμίσιοι έχετε πιο (και καλά) εναλλακτικές όπως η Αλόννησος, η Σύρος και η Μήλος.

ΠΑΣΟΚ: Εδώ έχουμε κάτι αντίστοιχο με τη Μύκονο για τους Νεοδημοκράτες. Η επιλογή είναι μονόδρομος για τους ΠΑΣΟΚτζήδες. Κρήτη και μόνο Κρήτη. Είναι το μόνο μέρος του κόσμου που μπορείτε να κάνετε τις διακοπές σας με ασφάλεια, χωρίς να φάτε γιαούρτια. Ακόμη και ο Γιωργάκης μπορεί να κυκλοφορεί εκεί πέρα χωρίς να φάει ξύλο, λόγω του πατέρα του.

Οι ΠΑΣΠίτες φυσικά μπορείτε να πάτε για λίγες ημέρες και στη Μύκονο με τα αδέρφια σας τους ΔΑΠίτες.

ΑΝΕΛ: Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή, η Ικαρία είναι το μέρος που έχει σπίτι ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος τώρα συγκυβερνά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και θυμάστε ποιο είπαμε πως είναι το αγαπημένο νησί των ΣΥΡΙΖΑίων…

kammenos_4

Οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ είναι όμως κατά μέσο όρο λίγο μεγάλοι σε ηλικία για να αντέξουν τα ξεφαντώματα της Ικαριάς. Οπότε, αν δεν έχετε κλείσει ήδη θέση για τα Καμμένα Βούρλα, τότε η Τήνος για να ρίξετε και κανά προσκύνημα είναι η καλύτερη επιλογή.

ΚΚΕ: Οι ψηφοφόροι του Κομμουνιστικού Κόμματος λένε συνέχεια «όχι» σε κάθε πρόταση των φίλων τους για διακοπές. Οπότε καταλήγουν να πηγαίνουν διακοπές μόνοι τους, εκτός αν κανονίσει η ΚΝΕ καμία εκδρομή στον Άη Στράτη. Αν παρ’ ελπίδα καταφέρετε να οργανώσετε διακοπές και με άλλους ανθρώπους, η κατακόκκινη Λέσβος είναι μία από τις πλέον ενδεδειγμένες επιλογές.

Χρυσή Αυγή: Το κακό είναι πως οι χρυσαυγίτες έχουν τόσο μίσος μέσα τους που όπου και να πάνε δεν πρόκειται να περάσουν καλά. Αν θέλετε συναισθηματισμό στις διακοπές σας, τότε η ιδανική επιλογή είναι η Μακρόνησος και η Γυάρος, για να θυμηθείτε τις ένδοξες ημέρες που οι πολιτικοί σας πρόγονοι μεγαλουργούσαν βασανίζοντας αντιφρονούντες συμπατριώτες μας.

Για ελεύθερο κάμπινγκ προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα Ίμια. Γενικώς επιλέξτε ερημονήσια για να μην ενοχλείτε τον κόσμο στα υπόλοιπα νησιά.

ΚΙΔΗΣΟ: Αν είσαι ένα από τα ακραία άτομα που ψήφισε τον ΓΑΠ η επιλογή είναι μία. Καστελόριζο.

gap

Ένωση Κεντρώων: Εμείς οι ψηφοφόροι του Βασίλη Λεβέντη απλώς ακολουθούμε τον Πρόεδρο σε κάθε του βήμα. Όπου πάει, θα είμαστε κι εμείς μαζί του.

Τελεία: Όπου παίζει τσαμπουκάς ο ψηφοφόρος της Τελείας του Γκλέτσου είναι μέσα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αν είστε ψηφοφόρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ατυχήσατε γιατί φέτος δεν θα πάτε πουθενά. Το κόμμα αποφάσισε να κάτσετε όλο το καλοκαίρι στην Αθήνα και να διαδηλώνετε κάθε μέρα στο Σύνταγμα.

ΥΓ: Όπως καταλάβατε, φεύγω για διακοπές γατάκια. Θα τα ξαναπούμε όταν επιστρέψω (ελπίζω καθόλου σύντομα).

Μέχρι τότε κάντε κανά like στη σελίδα της Σαλαμάνδρας στο Facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]