Δύο πολυαναμενόμενες παραγωγές του Hollywood, ένα μεζεδοπωλείο – φρέσκια “άφιξη” στον Κεραμεικό, και ένα ζεστό στέκι στην Πετρούπολη περιλαμβάνει το μενού του Πήγα-Είδα-Άκουσα αυτή την εβδομάδα.

Μετά το “Prisoners” που είδα την προηγούμενη φορά, οι προσδοκίες μου για το “Captain Phillips” ήταν πολύ υψηλές. Η αλήθεια είναι ότι εξίσου καλή ταινία, σε κρατάει στην “τσίτα” από την αρχή της και το γεγονός ότι είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα αποτελεί ακόμα ένα συν, πριν καν ξεκινήσει.

Από την άλλη, μπορεί να ακούγεται ότι Χιου Τζάκμαν και Τομ Χανκς θα μονομαχήσουν για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, αλλά αν ψήφιζα, θα διάλεγα τον “Γούλβεριν” χωρίς δεύτερη σκέψη.

Κώστας Χατσιανίδης

 

Πήγα σε ένα καινούργιο μεζεδοπωλείο στην περιοχή του Κεραμεικού (Σφακτηρίας 20) με το όνομα «Μια ζωή την έχουμε». Το οινομαγειρείο αυτό μπορεί να «κατέφθασε» σε μία «γειτονιά» (Κεραμεικός-Μεταξουργείο) όπου υπάρχουν πολλά  παρόμοια μαγαζιά, ωστόσο η καλή ποιότητα του φαγητού, σε συνδυασμό με τους live ήχους από το μπουζούκι και την κιθάρα, που συντροφεύουν κάθε σου μπουκιά, ίσως είναι ικανά να το κάνουν ευρύτερα γνωστό στην περιοχή και -γιατί όχι- το στέκι οποιασδήποτε παρέας αρέσκεται στο τρίπτυχο φαΐ-μουσική-κρασί. Η γεύση και η ακοή σας θα μείνουν λοιπόν ικανοποιημένες από το μεζεδοπωλείο αυτό, όπως και και η αισθητική σας, καθώς ο χώρος είναι ιδιαίτερα φιλόξενος. Μοναδικό ερώτημα αποτελεί η τσέπη σας, με τις τιμές να βρίσκονται σε λογικά επίπεδα, αλλά να μην μπορούν να χαρακτηριστούν ως φτηνές.

Κώστας Σωτηρόπουλος

 

Είδα το “Gravity”, την πολυαναμενόμενη ταινία του Κουαρόν με τη Σάντρα Μπούλοκ και τον Τζορτζ Κλούνεϊ (ουσιαστικά με την Μπούλοκ, γιατί ο Κλούνεϊ μετράει λεπτά). Το σενάριο δεν είναι και κανένα έπος: ένα ατύχημα αναγκάζει δυο αστροναύτες να προσπαθήσουν μόνοι τους να βρουν τον τρόπο για τον γυρισμό – θα επιβιώσουν μόνοι στο διάστημα;

Κι όμως, η ταινία είναι από τις καλύτερες στο είδος της και όντως αξίζει να την δείτε, ίσως από τις λίγες που σε κρατούν “απίκο” κυριολεκτικά για 90 λεπτά.

Κατερίνα Καραβία

 

Πήγα στο καφέ «Μέλι» (Θράκης 81) στην Πετρούπολη. Για τους κάτοικους της περιοχής αποτελεί αγαπημένο στέκι τα τελευταία χρόνια, αλλά οποιοσδήποτε αξίζει να πραγματοποιήσει ένα μικρό «ταξίδι» για να το επισκεφτεί. Οι καλές του τιμές συνδυάζονται τέλεια με τους πρωτότυπους και γευστικούς καφέδες του, ενώ ό,τι και αν παραγγείλεις συνοδεύεται με κάτι νόστιμο και πολύ χορταστικό.

meli

Η ρετρό και πολύ προσεγμένη του διακόσμηση και τα τεράστια χαμόγελα των σερβιτόρων δημιουργούν μία πολύ οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα. Αν το επισκεφτείτε προτιμήστε το πάνω επίπεδο του μαγαζιού για να σας κάνει παρέα το μικρό καρχαριάκι που κολυμπάει στο τεράστιο ενυδρείο του.

Χριστιάνα Βουκελάτου

 

* Μπορείτε να στέλνετε τις δικές σας προτάσεις για έξοδο και ψυχαγωγία στο info@3pointmagazine.gr .

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]