Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, του χρυσαυγίτη Αλέξανδρου Πλωμαρίτη που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε φυλάκιση ενός έτους για πρόκληση ρατσιστικού μίσους για τις ανατριχιαστικές αναφορές του όπως καταγράφηκαν σε ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Κ. Γεωργούση.

Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του Έλληνα σκηνοθέτη είχε προβληθεί στο βρετανικό Channel 4 ενώ αίσθηση είχαν προκαλέσει οι ναζιστικής εμπνεύσεως αναφορές του τότε υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αλ. Πλωμαρίτη, που μεταξύ άλλων έλεγε ότι θα κάνουμε «σαπούνια» τους μετανάστες «για να πλένουμε τα αυτοκίνητά μας», θα φτιάξουμε «λαμπατέρ από το δέρμα τους» και θα πουλάμε «τα μαλλιά τους στο Μοναστηράκι» ενώ από τους αριστερούς «θα φτιάξουμε χάντρες με τα δόντια τους».

“Αυτά τα παράσιτα πίνουν το νερό μας, τρώνε το φαΐ μας και αναπνέουν τον ελληνικό αέρα μας”, ανέφερε σε άλλο σημείο.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]