Το El Clasico της Ισπανίας ήταν είναι και θα είναι το Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή όμως, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έτσι το Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα λόγω της ισοβαθμίας τους στη βαθμολογία και όχι μόνο.

Στην αρχή της σεζόν πολλοί μίλησαν για τύχη και για συγκυρίες που έφεραν την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε στην κορυφή της βαθμολογίας παρέα με την Μπαρτσελόνα του Τάτα Μαρτίνο. Όταν όμως έχει περάσει το μισό (ακριβώς) πρωτάθλημα και οι “ροχιμπλάνκος” βρίσκονται πέντε πόντους πάνω από την Ρεάλ Μαδρίτης μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι. Δεν μπορεί να είναι κάποιος 18 φορές τυχερός (19η αγωνιστική είναι το ματς με την Μπάρτσα).

Ο Ντιέγκο Κόστα είναι σίγουρα ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ατλέτικο βρίσκεται εκεί που βρίσκεται πριν από το ματς. Δεν είναι όμως ο μοναδικός. Έχει 9 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο “Βιθέντε Καλντερόν” και ταυτόχρονα έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος έχοντας δεχτεί μόλις 11 τέρματα.

Φαλκάο ή Ντιέγκο Κόστα και Νταβίντ Βίγια;

Πέρσι η Ατλέτικο ήταν one man team. Στηριζόταν αποκλειστικά στα κέφια του Ρανταμέλ Φαλκάο. Όταν έφυγε για την Μονακό έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ, πολλοί μίλησαν για κατάρρευση, έλλειψη φιλοδοξίας και διάφορα άλλα που ο Ντιέγκο Σιμεόνε διάβαζε και γέλαγε.

Προφανώς και τέτοιες εικασίες δεν ήταν αβάσιμες, όταν μια ομάδα παραχωρεί έναν παίχτη που πέτυχε 70 γκολ σε 91 συμμετοχές όσα χρόνια φόρεσε τη φανέλα της. Και εδώ όμως, φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο τεχνικός των “ροχιμπλάνκος” δεν είναι τυχαίος.

Την σεζόν 2012/2013, ο Ντιέγκο Κόστα μπορεί να έπαιξε σε 31 ματς πρωταθλήματος, αλλά σε 7 από αυτά μπήκε ως αλλαγή και γενικότερα ήταν ο “χαμάλης” που έκανε τη βρώμικη δουλειά για να φαίνεται ο Φαλκάο. Παρόλα αυτά, πρόλαβε να πετύχει και 10 τέρματα.

Φέτος, η ομάδα ξεκινάει από αυτόν και ο Ντιέγκο Κόστα έχει δικαιώσει απόλυτα τον προπονητή του για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και την ευκαιρία που του έδωσε. Σε μόλις 18 συμμετοχές έχει πετύχει σχεδόν τα διπλάσια γκολ (19) από όσα πέτυχε σε 31 με παρτενέρ τον Φαλκάο ενώ και στο Champions League έχει πετύχει 4 τέρματα σε 3 αγώνες.

Στα κατορθώματα του Κόστα, προσθέστε και αυτά του Νταβίντ Βίγια που αποκτήθηκε σχεδόν τσάμπα από την Μπαρτσελόνα και θα καταλάβετε αμέσως αν λείπει ή όχι ο Φαλκάο από το Καλντερόν. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός επιθετικός έχει σε 18 συμμετοχές στην Primera Division, 9 τέρματα και τέσσερις ασίστ, συμπληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον Ντιέγο Κόστα.

Κόκε και Όλιβερ Τόρες
Παράλληλα με αυτό το ανελέητο κυνηγητό μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο (και της Ρεάλ Μαδρίτης, που είναι στο -5 από τους δύο και αν κερδίσει το δικό της ματς μόνο κέρδος θα έχει από αυτό το παιχνίδι), ο Σιμεόνε έχει βρει χώρο και χρόνο για να “καλλιεργήσει” δύο νεαρά “διαμάντια”.

Ο λόγος για τους Ισπανούς μέσους Κόκε και Όλιβερ Τόρες. Ο Κόκε αν και μόλις 22 ετών έχει προλάβει να φορέσει σχεδόν 100 φορές τη φανέλα των “ροχιμπλάνκος” στο πρωτάθλημα και θεωρείται αυτή τη στιγμή ένας από τους καλύτερους μέσους στην ηλικία του στον κόσμο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι έτοιμη να προσφέρει μέχρι και 30 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει ακόμα και τον Γενάρη.

Όσο για τον Όλιβερ Τόρες που όπως και ο Κόκε είναι “προϊόν” των ακαδημιών της Ατλέτικο, μόλις στα 19 του χρόνια και στη μέση της σεζόν μετράει ήδη έξι εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και 4 στο Champions League πετυχαίνοντας μάλιστα και ένα γκολ.

Όλοι οι αγνοί φίλαθλοι του ποδοσφαίρου θα πρέπει να ευχόμαστε η Ατλέτικο Μαδρίτης να αντέξει μέχρι το τέλος να παλεύει με τα “θηρία” του ισπανικού ποδοσφαίρου που κατάντησαν τα τελευταία χρόνια, το κατά κάποιους, καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου σε πρωτάθλημα της σκοπιμότητας. Γιατί όταν θα υπάρχει κάποιος τρίτος να τους κοντράρει στα ίσια, δεν θα μπορεί όποιος προηγείται στο El Clasico να γυρνάει την μπάλα στον τερματοφύλακα σε κάθε ευκαιρία.

ΥΓ. Η Ατλέτικο Μαδρίτης του Φαλκάο τερμάτισε 24 πόντους μακριά από την κορυφή (2012/13).

ΥΓ.1 Τελικά μπορεί και να μην ήταν και τόσο τρελός ο Ντιέγκο Γκοντίν όταν έλεγε ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει ξεπεράσει την Ρεάλ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts