Είμαστε τρομοκράτες, είμαστε τρομοκράτες και οι προγονοί μου εργάτες τρομοκράτες ήταν κι αυτοί…τραγουδούσε περιπαιχτικά ο Άσιμος στους δρόμους των Εξαρχείων.

Και σιγοτραγουδούσε μια διαχρονική αλήθεια, γιατί αν κάτι δεν άλλαξε 2 δεκαετίες σχεδόν μετά είναι ο ρόλος της αστυνομίας και η «μεγαλειώδης» δράση του εκάστοτε υπουργού Δικαιοσύνης ενάντια στην εγκληματικότητα.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα ο κ. Δένδιας μας, μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς. Για παράδειγμα, από χθες, που η αστυνομία μπήκε με εντολή στην ΑΣΟΕΕ για να καταπολεμήσει το παραεμπόριο και τελικά βρέθηκε να μαζεύει άδειες μπύρες και σκουπίδια, η αίσθηση της ασφάλειας είναι φανερά μεγαλύτερη. Η ΑΣΟΕΕ ήταν για πολλά χρόνια γιάφκα αδέσποτων φιαλών μπύρας και ήταν ώρα κάποια στιγμή η μπύρα να απαγορευτεί. Τώρα οι γιαγιάδες και οι παππούδες μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς φόβο στην Πατησίων, καθώς η αστυνομία καθάρισε το άντρο αυτό, και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος οι τυρόπιτες και οι μπύρες να ανατιναχτούν.

Μπορεί βέβαια να νομίζει κάποιος ότι η αστυνομία και ο κ.Δένδιας είναι παντελώς ανόητοι επειδή την προηγούμενη βδομάδα ξεκίνησαν για να πατάξουν το εμπόριο των ναρκωτικών και βρέθηκαν στην Βίλλα Αμαλίας να μετρούν πόσες μπύρες πίνουν τα παιδιά εκεί, ενώ λίγο πιο πέρα στα γνωστά στέκια οι έμποροι μοίραζαν τις καθημερινές δόσεις πρέζας. Ή εχθές που επιχείρησαν να πατάξουν το παραεμπόριο έξω από την ΑΣΟΕΕ και βρέθηκαν μέσα να κυνηγάνε σημαιάκια κομμάτων και χαρτιά τυρόπιτας.

Αλλά όχι. Μπορεί, εν μέρει, ο συνδυασμός εντολή Δένδια-δράση αστυνομίας να είναι για γέλια, ειδικά όταν ανεβάζουν στις επίσημες ιστοσελίδες φωτογραφία ζουμαρισμένη πάνω σε μια μπύρα με ένα χαρτί μέσα ως αποδεικτικό στοιχείο εγκλήματος(!) ή σε μάσκες για τα δακρυγόνα -που τόλμησαν τα κωλόπαιδα να πιουν μπύρα και να πάρουν και μάσκα για να κατέβουν στο Σύνταγμα που είναι τίγκα στα χημικά και πρόσφατα και στην αιθαλομίχλη-, αλλά η αστυνομία δεν είναι ηλίθια. Ούτε ο Δένδιας άσχετος.

Είναι επικίνδυνοι. Η ξαφνική εισβολή σε χώρους και στέκια που εν τέλη είναι γεμάτα χαρτούρα και μπύρες είναι μια εσκεμμένη προσπάθεια για να περιοριστούν οι χώροι ελεύθερης έκφρασης και δράσης και όχι άλλη μια ατυχής επιχείρηση της αστυνομίας. Χώροι δημοκρατίας και χώροι που παράγουν πολιτικό λόγο και πολιτικές ιδέες αντίθετες με αυτές του κ.Δένδια. Χώροι που είναι φτιαγμένοι από φοιτητές για φοιτητές, από πολίτες για την γειτονιά τους από πολιτικούς χώρους για τον κόσμο. Χώροι-κύτταρα -ίσως δυστυχώς τα τελευταία- που παράγουν ελευθερία και δημοκρατία.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]