Που πήγαν οι φίλοι μου από το σχολείο; Το φροντιστήριο; Τον αθλητισμό; Τι απέγιναν οι παρέες οι εξωσχολικές – που λέγαμε τότε; Οι παρέες από τη σχολή;

«Χαθήκαμε», λέμε ο ένας στον άλλο, αν συναντηθούμε τυχαία στο δρόμο. Χαιρετιόμαστε με εκείνη την αμηχανία που υπάρχει με κάποιον που είχες κάποτε τόσα πολλά να πεις και σήμερα, τώρα, κοιτάζεστε με μάτια γουρλωμένα και με δειλά χαμόγελα δίχως να ξέρεις τι να πρωτορωτήσεις.
«Η σχολή; Τα μαθήματα; Κάνα φλερτ; Την Μαρία την βλέπεις; Χαθήκατε και με το Μιχάλη; Οι γονείς καλά; Και εγώ ας τα λέμε καλά. Η δουλειά πώς πάει; Βιάζεσαι; Χάρηκα. Θα τα ξαναπούμε».

Όλα τόσο ρυθμισμένα.

Δεν εξηγείται αλλιώς, οι κλισέ ατάκες της ζωής μας ξεστομίζονται όταν προσπαθούμε
– μάταια μάλλον – να βρούμε τις ισορροπίες σε μια αμήχανη, άβολη, δυσάρεστη κατάσταση
. Πώς αλλιώς;

Όσοι περάσαν, δεν σβήσαν. Τους θυμάμαι που και που, κάποιες στιγμές που πείθω τον εαυτό μου πως κάνω απολογισμό στιγμών. Ψέματα. Μια αφορμή ψάχνω να ταξιδέψω πάλι σε εποχές που θεωρούσα «τέλος του κόσμου» το διάβασμα των αρχαίων στο σχολείο.

Μακάρι να έβρισκα το θάρρος να τους πω «Πάμε για ένα καφέ. Αναρωτιέμαι τι απέγινες».
Αλλά καλώς ή κακώς, ο έρωτας και η φιλία παίζονται στην οικειότητα. Αν χάσεις το θάρρος να πεις στη φίλη σου «που χάθηκες μωρή σουρτούκο;» το έχασες το παιχνίδι.
Και η απόσταση έγινε τέτοια που δεν απόμεινε θάρρος, ούτε χώρος για διεκδίκηση.

Δεν ξέρω αν οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά, όπως έγραψε η Κατερίνα Γώγου.
Ίσως θα κατέληγα πώς είναι μάλλον πολύχρωμα.
Και έτσι μου αρέσει καλύτερα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]