Ο άνθρωπος της Δύσης θεωρείται πολιτισμένος…
Πάρα  τα μεταμοντέρνα σπίτια, πίσω από τα κοστούμια και τις γόβες, παρά τους νόμους και τους κανόνες, πέρα από τους καλούς τρόπους του savoir vivre, παρά τα διαστημόπλοια και το σωματίδιο Higgs, κάπου κρύβεται ένας Κανίβαλος.

Τον βρίσκεις στην ηδονή που προσφέρει το ξύλο του Κασιδιάρη στην Κανέλλη, τον ανακαλύπτεις όταν κάποιοι αυνανίζονται στην ιδέα ότι χτυπούν και μαχαιρώνουν μετανάστες. Τον αντιλαμβάνεσαι όταν εκσπερματώνουν στην ύπαρξη «Ταγμάτων Ασφαλείας κατά αλλοδαπών εισβολέων».
Αναγνωρίζεις τον Κανίβαλο, όταν δημοσιεύουν άρθρα περί στείρωσης και ευθανασίας ατόμων με ειδικές ανάγκες, με επιληψίες, σχιζοφρενείς, ναρκομανείς και αλκοολικούς, και χαμογελούν.
Όταν θεωρούν λογικό να δίνεται το αίμα σου σε Έλληνες και όχι σε ένα μη-Έλληνα που πεθαίνει.
Τους τρέχουν τα σάλια, όταν ψιθυρίζουν το «οφθαλμός αντί οφθαλμού».

Ο Κανίβαλος υπάρχει, όταν στόχος ζωής είναι να εξαφανίσουν ανθρώπους που «αποτελούν εμπόδιο στη διαιώνιση της λευκής φυλής».
Θέλουν να κάνουν τη σάρκα τους κομμάτια, να τους εξαφανίσουν.
Αν μπορούσαν θα τους βασάνιζαν  -όχι μέχρι θανάτου- αλλά μέχρι να παρακαλάνε να τους σκοτώσουν. Ως εκεί φτάνει ο σαδισμός, ο πολιτισμένος κανιβαλισμός τους.

Υπάρχουν βέβαια και οι άλλοι.
Αυτοί, που γελούν όταν παίζουν ξύλο στο δρόμο ή στο κλαμπ, εκείνοι που προσπαθούν να στεριώσουν οικονομικά πατώντας επί πτωμάτων, που καταβροχθίζουν όποιον σταθεί εμπόδιο στα σχέδια τους, αυτοί που διψούν για χουλιγκανισμό όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά και σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας τους.
Μεταμορφώνεται ένας άνθρωπος σιγά σιγά, αλλά περιμένει κανείς να είναι πολύ αργά για να το διορθώσει.
Οι Κανίβαλοι καιροφυλαχτούν: ποιο θα ‘ναι το επόμενο θήραμα;

Παρόλα αυτά, πολλοί δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο να φοβούνται τους Κανίβαλους.
Για να μπορούν να ζουν μαζί με τους χωρίς καμία ενόχληση, για να επιβιώνουν μαζί τους και να μην τους νοιάζει, να μην τους απασχολεί, για να μην χαλάν τη ζαχαρένια τους βρε αδερφέ, για να μην εκφράζουν άποψη, ή για να μην έχουν στο κάτω κάτω τέτοια, νομίζουν ότι δεν κινδυνεύουν.

Διότι χωρίς να το καταλάβουν -όπως τόσα άλλα άλλωστε- έχουν γίνει ήδη Κανίβαλοι.

Βέβαια, ο Κανίβαλος δεν έχει συναίσθηση ποιανού σάρκα τρώει.
Και υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος, να φάει τη δική του…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]