Καθώς τα σκοτεινά επιτελεία της κυβέρνησης κάνουν brainstorming σε μυστικές συνεδριάσεις για να καταστρώσουν τα διεστραμμένα σχέδιά τους για ολοκαίνουρια φρέσκα χαράτσια, το 3pointmagazine προτείνει μερικούς φόρους που τους έχουν ξεφύγει.

Καθώς μάλιστα η Σαλαμάνδρα  λιάζεται σε κάποιο εξωτικό δέντρο κάπου στην Ελλάδα -ή και αλλού- το δύσκολο έργο της εκπροσώπησής της έπεσε στους ώμους μας.

Ορμώμενη από τον ΕΝΦΙΑ που τόση χαρά έχει δώσει στους Έλληνες φορολογούμενους, η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί και νέους τρόπους, ώστε να διατηρήσει τη λατρεία των ψηφοφόρων της.

– Φόρος-γκολ: Με μία απλή εντολή Σαμαρά τα ταμεία του κράτους θα γέμιζαν, αρκεί οι ομάδες να παίζουν επιθετικά. Για κάθε γκολ της αγαπημένης του ομάδας, ο φορολογούμενος θα καλείται να πληρώνει ένα πάγιο ποσό, το οποίο θα αυξάνεται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επίσης θα φορολογούνται και τα γκολ που πανηγυρίζονται χωρίς να τα σημειώνει η ομάδα του φορολογούμενου. Π.χ. στο προχθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Σταντάρ Λιέγης οι οπαδοί του Ολυμπιακού που πανηγύρισαν, θα φορολογούνταν κανονικά.

– Φόρος μαυρίσματος: Ειδικά επιστημονικά επιτελεία θα γυρίζουν τις παραλίες και θα εξετάζουν το μαύρισμα των λουόμενων. Όσοι είναι υπερβολικά μαυρισμένοι θα καλούνται εντός 15μέρου να καταβάλλουν έκτακτη εισφορά ενώ θα υπάρχουν προσαυξήσεις στην περίπτωση που έχουν υποστεί έγκαυμα. Φυσικά όσοι φορολογούμενοι έχουν καεί από τον ήλιο θα καλούνται να προσκομίσουν τις αποδείξεις από τα γιαούρτια που αγόρασαν για να ανακουφιστούν.

– Φόρος ερωτευμένων: Άνδρες της Ασφάλειας θα παρακολουθούν ερωτευμένα ζευγάρια προσποιούμενοι τους ματάκηδες και την κρίσιμη ώρα που τα πιτσουνάκια θα ανταλλάσουν κάποιο παθιασμένο φιλί, θα ειδοποιούν το ΣΔΟΕ που θα καταφθάνει στον χώρο για να τους κόψει κλήση. Τα φιλιά με γλώσσα θα χρεώνονται παραπάνω, ενώ το πρόστιμο από το χούφτωμα θα μπορεί να εξοφληθεί σε διμηνιαίες δόσεις μιας και θα είναι δυσβάσταχτο ακόμα και για τους ευκατάστατους εραστές.

– Φόρος Σταύρου Θεοδωράκη: Όσοι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν τη λέξη καλημέρα και τη λέξη καλησπέρα εις διπλούν, φοράνε σακίδιο στην πλάτη ή αποφεύγουν να πάρουν θέση ακόμα και αν η ερώτηση είναι “Τι καφέ πίνεις;” θα επιβαρύνονται με τον φόρο “Πρώτη φορά”, ο οποίος θα τους ζητά για πρώτη φορά να πληρώσουν ένα σεβαστό ποσό. Εναλλακτικά, ο φόρος θα μπορεί να εξοφληθεί με εθελοντική εργασία π.χ. φουσκώνοντας προφυλακτικά και μοιράζοντάς τα για μπαλόνια στα άπορα παιδιά.

potami

– Φόρος ρακέτας: Μετά από απαίτηση χιλιάδων αγανακτισμένων λουόμενων σε όλες τις παραλίες της Ελλάδας, το Υπουργείο Οικονομικών καθιερώνει το χαράτσι της ρακέτας. Κάθε καρφί θα κοστίζει στους ερασιτέχνες αθλητές 5 ευρώ και κάθε άμυνα που βγαίνει 10 ευρώ, ενώ κάθε φορά που η μπάλα χτυπάει άδικα κάποιον ατυχή που λιάζεται, το πρόστιμο θα αγγίζει τα 50 ευρώ. Στις παραλίες που είναι εφοδιασμένες με κάμερες, ο φόρος θα έχει αναδρομική ισχύ και ήδη ξεκινούν οι κατασχέσεις σε χιλιάδες υπερχρεωμένους κάγκουρες.

– Φόρος εύκολου πάρκινγκ: Σε όλα τα πολιτισμένα μέρη του κόσμου το παρκάρισμα στο κέντρο της πόλης χρεώνεται. Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος βρει να παρκάρει σε διάστημα λιγότερο των 10 λεπτών, ειδικοί τροχονόμοι θα καταγράφουν τις πινακίδες τους και το πρόστιμο θα αφαιρείται κατευθείαν από τον τραπεζικό λογαριασμό χωρίς γραφειοκρατία και ταλαιπωρία. Ο φόρος αυτός θα είναι “χρυσορυχείο” για τα ταμεία του κράτους, τους καλοκαιρινούς μήνες.

– Φόρος χορού: Ο χορός μαρτυρά ψυχική ευφορία, ανεμελιά και κατά συνέπεια άνετη οικονομική κατάσταση και πιθανώς φοροδιαφυγή. Έτσι ράμπο της εφορίας θα παριστάνουν τους πελάτες σε νυχτερινά μαγαζιά και θα μοιράζουν πρόστιμα στους γλετζέδες φορολογούμενους. Ο απλός χορός θα ξεκινά από τα 20 ευρώ, το τσιφτετέλι και το ζεϊμπέκικο θα κοστίζουν 50 ευρώ, ενώ εξεζητημένοι χοροί όπως βαλς, τανγκό και φλαμένγκο, θα εκτοξεύουν το πρόστιμο στα 100 ευρώ.

– Φόρος μη καταβολής φόρου: Σε αντιστοιχία με το επίδομα μη καταβολής επιδόματος, που ίσχυε στο δημόσιο, το νέο αυτό μέτρο θα “πιάνει στη φάκα” της εφορίας όσους καταφέρνουν με δόλιους τρόπους (ανεργία, φτώχεια, κλπ) να μην ενισχύουν τα ταμεία του κράτους. Στα νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και δεν έχουν να πληρώσουν, με εντολή Σαμαρά θα προσφέρονται εναλλακτικές λύσεις, όπως δωρεά οργάνων ή παιδιών.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]