Η αιφνιδιαστική κίνηση Σαμαρά να υποσχεθεί δωρεάν wi – fi internet σε ολόκληρη την Ελλάδα έπιασε στον ύπνο τους ηγέτες και τα επιτελεία των υπολοίπων κομμάτων, που τις τελευταίες ημέρες ψάχνουν τρόπο να «απαντήσουν» στο Πρωθυπουργικό εύρημα.

Αρχικά, δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποτίμησαν το συγκεκριμένο θέμα, καθώς θεώρησαν πως η νεολαία έχει πολύ σοβαρότερες ανάγκες από δωρεάν ίντερνετ. Πως θέλει όραμα για το μέλλον, καλύτερη παιδεία, πανεπιστήμια και ασφαλώς δουλειές με αξιοπρεπείς μισθούς. Η συγκεκριμένη ανάλυση, ωστόσο, αποδείχθηκε λανθασμένη, καθώς από τις πρώτες δημοσκοπήσεις φαίνεται πως η ΝΔ κερδίζει πόντους στα νεανικά κοινά.

Επίσης, είναι άξιο αναφοράς πως δεν είναι λίγοι οι νέοι που ενώ είχαν αποφασίσει να φύγουν από την Ελλάδα για να πάνε στο εξωτερικό να σπουδάσουν και να δουλέψουν, άλλαξαν τελικά γνώμη. Πολλοί από αυτούς μάλιστα ακύρωσαν τα αεροπορικά εισιτήρια που είχαν κλείσει και θα μείνουν στην πατρίδα μας για να απολαύσουν τα προνόμια που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός.

Δεν χωράει αμφιβολία πως το Μέγαρο Μαξίμου έκανε μία κίνηση – ματ και τώρα τα υπόλοιπα κόμματα τρέχουν και δεν φτάνουν. Συσκέψεις επί συσκέψεων γίνονται καθημερινά ώστε να υπάρξει μία κάποια απάντηση. Μία αντιπρόταση. Μία προγραμματική θέση που θα μπορούσε να κόψει τη δημοσκοπική… φόρα του Σαμαρά.

Κάναμε ρεπορτάζ και έχουμε συγκεντρώσει τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις:

Το ΠΑΣΟΚ, που συγκυβερνά με τη ΝΔ, βρίσκεται ασφαλώς σε πλεονεκτική θέση, σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα. Δεν υπάρχει λόγος να προσφέρει κάτι καλύτερο στη νεολαία. Απλώς, θα ενισχύσει το «πακέτο» της ΝΔ, προσφέροντας μαζί με το ίντερνετ και συνδρομητική τηλεόραση (double play).

Ο προβληματισμός είναι έντονος, όμως στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις πρώτες σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του να εστιάζουν κυρίως στην αποδόμηση της υπόσχεσης Σαμαρά. Με λίγα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηριχθεί στη δοκιμασμένη καταστροφολογία. Θα υποστηρίξει πως ο Πρωθυπουργός θα δώσει 12άρι ίντερνετ που θα είναι αργό, θα κολλάει και δεν θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού.

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου θα υποσχεθεί πως είναι σε θέση να προσφέρει από τη μεριά της 24άρι ίντερνετ, αλλά και 1500 λεπτά δωρεάν χρόνο ομιλίας το μήνα προς όλα τα δίκτυα σε κάθε ψηφοφόρο της.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σκέψη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίοι εκτός από free ίντερνετ ετοιμάζουν και ένα ειδικό δωρεάν application για το facebook, με εξομοιωτή πτήσης από αεροπλάνο ψεκασμών, αλλά και ειδικούς χάρτες της google με την ΑΟΖ.

Για τη Χρυσή Αυγή μαθαίνουμε πως αρχικά οι βουλευτές της θα καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή ώστε να μάθουν αν το free internet θα πιάνει και στις φυλακές όλης της χώρας, ενώ ετοιμάζουν και ένα δώρο – έκπληξη για τους ψηφοφόρους τους. Επειδή το κόμμα το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να φτιάξει το προφίλ του και αναγκάζεται να καταδικάζει τη βία, θα φροντίσει να δώσει στα μέλη του πρόσβαση σε online παιχνίδια «shoot em up», ώστε να… ξεχαρμανιάζουν και να μη μαραζώνουν επειδή δεν μπορούν να βγαίνουν στους δρόμους να βαράνε μετανάστες.

Το ΚΚΕ, ασφαλώς, δεν μπαίνει στη διαδικασία της παροχολογίας και καλεί το λαό να αντισταθεί στη λογική των iphone και της πλουτοκρατίας.

Τέλος, στη ΔΗΜΑΡ, δεν μοιάζουν να αγχώνονται ιδιαίτερα, αλλά θέτουν μία κόκκινη γραμμή και ζητούν από την κυβέρνηση να δεσμευθεί πως θα πληρώνει το ίντερνετ σε ευρώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος είχε δύσκολα παιδικά χρόνια, τα οποία σημαδεύτηκαν από ένα τραγικό ναυάγιο που τον ανάγκασε να παραμείνει για 7 χρόνια αποκλεισμένος στη βραχονησίδα Σεριφοπούλα, όπου επιβίωσε τρώγοντας μονάχα μονάχους-μονάχους. Διεσώθη όταν κατάφερε να εκπαιδεύσει ένα άγριο δελφίνι και να το πείσει να τον μεταφέρει στη Σέριφο. Πλέον, ζει μόνιμα στο μεσαιωνικό δωμάτιο του ξενοδοχείου “ο Πρίαμος” και εργάζεται ως συνοδός κυριών.

Related Posts