Η κόντρα που ξέσπασε με αφορμή τον ύμνο του ΕΑΜ που ακούστηκε στη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στο Χαλάνδρι φέρνει ντόμινο εξελίξεων, που πιθανότατα να αλλάξει οριστικά το θεσμό των παρελάσεων.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την προσφιλή του συνήθεια διέταξε ΕΔΕ για το θέμα, την ώρα που δεκάδες δήμαρχοι σε ολόκληρη τη χώρα δηλώνουν αδικημένοι και θεωρούν πως θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί για τα νέα δεδομένα. Για το λόγο αυτό ζήτησαν την επανάληψη των παρελάσεων, προκειμένου να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους όποια τραγούδια θέλουν και όχι τα κλασικά εμβατήρια που περιορίζουν τα events.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η αλήθεια είναι πως στη ΝΔ αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση του δημάρχου Χαλανδρίου να παίξει τον ύμνο του ΕΑΜ στην παρέλαση. Στην πραγματικότητα περίμεναν πως αριστεροί δήμαρχοι, όπως ο κ. Ρούσσος, δεν θα έκαναν καθόλου παρελάσεις φέτος, καθώς υποτίθεται πως αυτή είναι η πραγματική θέση της Αριστεράς για το θέμα (είχα καταλάβει λάθος ε;).

Έτσι, η κυβέρνηση (που δεν θέλει και πολύ) θα είχε μία καλή αφορμή να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ ως ανθελληνικό κόμμα (και άλλα τέτοια γραφικά), ενώ από την άλλη πλευρά η Αριστερά θα έπρεπε απλώς να υπερασπιστεί την πάγια (και επιτρέψτε μου ορθή) θέση της που είναι η κατάργηση των παρελάσεων.

Αντίθετα, στο Χαλάνδρι έκαναν ντρίμπλα ακόμη και στον ίδιο τους τον εαυτό και μπέρδεψαν το σκηνικό. Αντί να χτίσουν κάτι καινούριο, φρέσκο και ουσιαστικότερο της παρέλασης (κάτι είχε γίνει την 25η Μαρτίου του 2013 στις Σκουριές για παράδειγμα), αποφάσισαν απλά να την… περάσουν ένα χέρι φρέσκια μπογιά. Άλλαξαν το… soundtrack της παρέλασης, γεγονός που έφερε σε αμηχανία την κυβέρνηση, η οποία αναγκάστηκε να προτάξει τα ακροδεξιά στελέχη της για να διαμαρτυρηθούν, λες και ο ύμνος του ΕΑΜ είναι κάτι «κακό».

Το να είσαι ανιστόρητος είναι κακό και να λες τέτοιες μαλακίες, αλλά αυτό δεν λύνεται στις παρελάσεις. Λύνεται στα σχολεία.

Όπως και να ’χει η πράξη αυτή άνοιξε την όρεξη κι άλλων δημάρχων, που ανεξάρτητα από τα πολιτικά τους πιστεύω θεωρούν πως οι παρελάσεις μπορεί να γίνουν πολύ πιο ελκυστικές για τους κατοίκους, αλλά και για τα παιδιά που συμμετέχουν.

Έτσι προγραμματίζεται η επανάληψη των παρελάσεων σε αρκετές περιοχές της χώρας, κατόπιν αιτήσεων των δημάρχων. Στη Μύκονο έχουν ήδη καλέσει τον DJ Tiesto για μία παρέλαση ανεπανάληπτη, που η δημοτική αρχή εκτιμά πως θα μείνει στην ιστορία. Ο διάσημος DJ έχει ετοιμάσει remix από τα σπουδαιότερα τραγούδια που ακούγονται στις ταινίες του Τζέιμς Πάρις με τον Κώστα Πρέκα (ελάτε να τα πάρετε και τέτοια). Υπερθέαμα ανώτερο της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων για να σκάσει από τη ζήλια της και η «Κόκκινη» Γιάννα, η αντισυστημική (εμετούλης)!

Συναυλία του Σάκη Ρουβά, ο οποίος θα ερμηνεύει τα τραγούδια της υπολοχαγού Νατάσας ετοιμάζει στο δήμο Μαραθώνα ο Ηλίας Ψινάκης, ενώ ο Αχιλλέας Μπέος στο Βόλο, όπως είχε δεσμευθεί, θα παρουσιάσει την Πάολα σε τραγούδια της Σοφίας Βέμπο.

Στο Περιστέρι μετά τις πλημμύρες θα γίνει πλωτή παρέλαση, με τη Μιμή Ντενίση στο ρόλο της Μπουμπουλίνας.

Το κορυφαίο event, πάντως, αναμένεται να γίνει στην Αμφίπολη, όπου στην παρέλαση θα παραστεί και ο Αντώνης Σαμαράς. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός σε ένα χαρακτηριστικό σκετσάκι θα φωνάξει «ΑΕΡΑ» και θα πετάξει στη… θάλασσα την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη, που τον πήρε στο λαιμό της με τον τάφο και τώρα δεν ξέρει πώς να τα μπαλώσει…

ΥΓ: Στο παρακάτω απόσπασμα που επαληθεύει τη σοφή ρήση «Όλοι ΠΑΣΟΚ είμαστε», ο Χαρίλαος Φλωράκης χειροκροτεί τις εξαγγελίες του Ανδρέα Παπανδρέου για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι με το δίκιο τους διαμαρτύρονται σήμερα πως το ΚΚΕ σνόμπαρε μέχρι και την παρέλαση στο Χαλάνδρι. Κατά τα άλλα σας φταίει ο Τζιμάκος… Σοβαρευτείτε!

ΥΓ2: Για τις στρατιωτικές παρελάσεις η «Σαλαμάνδρα» τοποθετήθηκε πριν περίπου από ένα χρόνο τέτοιες ημέρες.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]