Το 2007, ο Μπρένο έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Πήρε μεταγραφή στη Μπάγερν Μονάχου από τη Σάο Πάολο έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ ως μία από τις μεγάλες «ελπίδες» που εντόπισαν οι «Βαυαροί» και το μέλλον του διαγραφόταν λαμπρό.

Παρόλα αυτά, οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να αποδώσει τα μέγιστα.

Και τον Ιούλιο του 2012, ήρθε το μεγάλο πλήγμα. Ο Βραζιλιάνος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών και 9 μηνών, καθώς αποδείχθηκε ότι τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου χρόνου είχε βάλει ο ίδιος φωτιά στη βίλα που διέμενε στο Μόναχο.

Όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει για τον τότε 22χρονο παίκτη, αλλά δεν ήταν έτσι.

Η Μπάγερν δεν τον ξέχασε και το απέδειξε. Έχοντας εκτίσει 13 μήνες από την πονή του, ο Μπρένο έχει τώρα μια δεύτερη ευκαιρία.

Χάρη στην καλή διαγωγή που έδειξε, οι υπεύθυνοι της φυλακής του Σταντελχάιμ του δίνουν τη δυνατότητα να μπει σε πρόγραμμα επανένταξης και η ομάδα του ανυπομονεί να τον υποδεχτεί.

Ο Βραζιλιάνος θα είναι βοηθός προπονητή στις ακαδημίες του συλλόγου και θα μπορεί να προπονείται και με τους νεαρούς παίκτες, ξεκινώντας αρχικά να προσφέρει τις υπηρεσίες του κατά τη διάρκεια των 5 ωρών που θα μπορεί να λείπει από τη φυλακή κάθε πρωί, φτάνοντας σταδιακά στις 8 εργάσιμες.

Ο επικεφαλής των ακαδημιών, Βόλφγκανγκ Ντρέμλερ, θα είναι υπεύθυνος για τον Βραζιλιάνο, όχι μόνο τις ώρες που θα βρίσκεται στο γήπεδο, αλλά κι εκτός αυτού.

Κάθε πρωί στις 8:30 θα τον παραλαμβάνει από τη φυλακή και θα φροντίζει να τον παραδώσει ξανά στις 13:30.

Αν όλα πάνε καλά, ο Ντρέμλερ ελπίζει ότι σύντομα ο Μπρένο θα επιστρέφει στο κελί του μόνο για να κοιμηθεί.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης συνέντευξης Τύπου για την παρουσίασή του, ο παίκτης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του: «Σας ευχαριστώ, είμαι λίγο αγχωμένος, καθώς ουσιαστικά είμαι πλέον διαφορετικός άνθρωπος.

Ο καιρός στη φυλακή ήταν πολύ δύσκολος για μένα. Έχω αλλάξει ως άνθρωπος κι έμαθα πολλά εκεί. Είμαι χαρούμενος που η Μπάγερν μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Σημαίνει ότι θα μπορώ να προπονούμαι και ίσως κάποια μέρα να μπορέσω να αγωνιστώ ξανά. Αυτό είναι το όνειρό μου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Μπάγερν, Ούλι Χένες, εξήγησε ότι ουσιαστικά ήταν χρέος του συλλόγου να βοηθήσει ένα μέλος του:

«Κάποιος από την οικογένεια της Μπάγερν έχει μεγάλα προβλήματα και τώρα θέλουμε να του δείξουμε ότι υπάρχει το φως της ελπίδας. Η ομάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον βοηθήσει.

Έτσι είναι η Μπάγερν. Εμείς που ζούμε την καλή πλευρά της ζωής, οφείλουμε να βοηθάμε αυτούς που περνούν δύσκολα».

Αναδημοσίευση από το www.othersidefootball.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]