Μία πολύ ενθαρρυντική έρευνα για το μέλλον της ανθρώπινης ζωής δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό BMC Cell Biology, από επιστήμονες των πανεπιστημίων του Exeter και του Brighton, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα γερασμένα ανθρώπινα κύτταρα μπορούν να ανανεωθούν, με τη χρήση χημικών ουσιών παρόμοιων με τη ρεσβερατρόλη, η οποία είναι μια ουσία που βρίσκεται σε αφθονία στο κόκκινο κρασί και τη μαύρη σοκολάτα.

Στην εν λόγω επιστημονική μελέτη -που βασίστηκε σε προηγούμενες έρευνες του πανεπιστημίου του Exeter- διαπιστώθηκε ότι όταν σε γερασμένα κύτταρα χορηγήθηκαν ουσίες παρόμοιες με τη ρεσβερατρόλη, τότε τα κύτταρα άρχισαν όχι μόνο να φαίνονται σαν νέα αλλά και να συμπεριφέρονται όπως τα νεαρά κύτταρα.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω», δήλωσε η Δρ Eva Latorre, από τους συγγραφείς της έρευνας, συμπληρώνοντας ότι «αυτά τα παλιά κύτταρα έμοιαζαν με νεαρά κύτταρα… ήταν σαν μαγεία».

Η Δρ. Latorre υπογράμμισε ότι επανέλαβε αρκετές φορές τη συγκεκριμένη πειραματική διαδικασία «και κάθε φορά, τα κύτταρα αναζωογονήθηκαν». Όπως είπε, «είμαι πολύ ενθουσιασμένη από τις συνέπειες και τις δυνατότητες αυτής της έρευνας».

Σημειώνεται ότι η ρεσβερατρόλη βρίσκεται σε αφθονία στα κόκκινα σταφύλια, το κόκκινο κρασί, το φιστικοβούτυρο, τα μύρτιλα και τη μαύρη σοκολάτα.

Δείτε παρακάτω την έρευνα, όπως δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]