Ο Ολυμπιακός είναι και επίσημα πλέον πρωταθλητής Ελλάδας ύστερα από 15 χρόνια και τα “μωρά” του Ντούντα φαίνεται πως επιτέλους βρήκαν ταβάνι! Για την ώρα…

Σε μία σεζόν ονειρεμένη, που βάλθηκαν να τρελάνουν κόσμο, πραγματοποιώντας τη μία υπέρβαση μετά την άλλη, οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν μετά την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα Ελλάδας, κερδίζοντας στον 5ο και τελευταίο τελικό της σειράς τον Παναθηναϊκό με σκορ 82-76, στο Σ.Ε.Φ.

Καθολική ανωτερότητα, κορυφαίος ο αρχηγός

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς και είχαν το προβάδισμα από την αρχή μέχρι και το τέλος, φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και τους 16 πόντους διαφορά, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Κορυφαίος για τους πρωταθλητές ήταν ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος πραγματοποίησε το καλύτερό του ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα απέναντι στην πρώην του ομάδα, ενώ από κοντά ακολούθησαν σε απόδοση οι Λο και Πρίντεζης που σημείωσαν πολλά, δύσκολα και καθοριστικά καλάθια.

Καλοί οι πράσινοι, αλλά δεν ήταν αρκετό

Από τους πράσινους, ξεχώρισε ο Καλάθης, με τους συνήθεις υπόπτους Διαμαντίδη και Μπατίστ να ακολουθούν. Όμως και πάλι, τρεις παίκτες δεν ήταν αρκετοί για να καταφέρουν να νικήσουν την ομαδική υπεροπλία του Oλυμπιακού. Κι αυτό είναι κάτι που ο Παναθηναϊκός το πλήρωσε φέτος.

Σε γενικές γραμμές, οι πράσινοι στάθηκαν αρκετά καλά στον τελευταίο κρίσιμο τελικό, καλύτερα από τους δύο προηγούμενους στην έδρα του αντιπάλου τους. Μπορεί να βρίσκονταν πίσω στο σκορ κατά τη διάρκεια του αγώνα, όμως στο τέλος, λίγο έλειψε να φτάσουν στην ανατροπή. Το άγχος, όμως, είχε, πλέον, μεταφερθεί στη δική τους πλευρά. Λίγο οι βεβιασμένες προσπάθειες του Περπέρογλου και του Διαμαντίδη στα τελευταία δευτερόλεπτα και λίγο η ατυχία (στο τρίποντο του Καλάθη που η μπάλα μπήκε και βγήκε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς) και η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Η Πόλη του έδωσε και το πρωτάθλημα

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν πιο διψασμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, με ανεβασμένη ψυχολογία και απαλλαγμένοι από το άγχος ύστερα από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού στην Πόλη και στέφθηκαν πανάξια πρωταθλητές Ελλάδας. Κατάφεραν με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού να αλλάξουν άρδην το κλίμα και να μεταφέρουν την πίεση και το άγχος στην πλευρά των πρασίνων, οι οποίοι δεν ήταν μαθημένοι τόσα χρόνια να παίζουν με την πλάτη στον τοίχο. Και τελικά υπέκυψαν…

Η επόμενη μέρα

Τώρα, η προσοχή στρέφεται στην επόμενη μέρα των δύο ομάδων. Κι αν στους πρωταθλητές, δε χρειάζεται να αλλάξουν και πολλά πράγματα, ειδικά με τους ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους νέους παίκτες που στελεχώνουν το ρόστερ τους, στους πράσινους η επόμενη μέρα πρέπει και θα επιφυλάξει σημαντικές αλλαγές. Το Α και το Ω είναι το αν τελικά θα παραμείνει στον πάγκο ο προπονητής, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Κι από εκεί και πέρα, θα εξαρτηθούν και τα υπόλοιπα, όπως τα λεφτά που θα δαπανηθούν για μεταγραφές, ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν. Μέχρι τότε, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν αρχίζει μία νέα δυναστεία στο ελληνικό μπάσκετ ή αν το φετινό, ήταν απλά ένα διάλειμμα στην κυριαρχία του Παναθηναϊκού. Έχουμε μπροστά μας ένα ολόκληρο καλοκαίρι, άλλωστε, για να δούμε τι θα συμβεί…

Ηλίας Ηλιάδης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]