Επίθεση εργοδότη στη Μύκονο σε βάρος μετανάστη εργαζόμενου καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ. Ο εργαζόμενος είχε προχωρήσει σε καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας επειδή δεν πληρωνόταν τα μεροκάματά του, γεγονός που φαίνεται ότι εξόργισε τον εργοδότη. Έφτασε μάλιστα στην απειλή ότι θα πυροβολήσει τον εργαζόμενο, ενώ την ώρα που τον χτυπούσε τραβούσε βίντεο και γέλαγε λέγοντας “για να δουν όλοι τι παθαίνουν οι Πακιστανοί”.

Το συμβάν θυμίζει σε πολλά την υπόθεση της Μανωλάδας όπου οι εργοδότες είχαν όντως πυροβολήσει τους μετανάστες, επειδή διεκδικούσαν κι εκείνοι τα χρήματά τους.

Ο εργαζόμενος Νασάρ Ικμπάλ

Η καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ

Την Μανωλάδα έφερε στη Μύκονο εργοδότης με άγρια επίθεση κατά μετανάστη εργαζόμενου με κάλυψη της Αστυνομίας

Ο εργαζόμενος Νασάρ Ικμπάλ καταγγέλλει στην ΚΕΕΡΦΑ ότι την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη στις 2.30μμ δέχτηκε επίθεση με γροθιές από τον εργοδότη του. Ο εργοδότης αρνιόταν να καταβάλει τα μεροκάματα που είχαν συμφωνήσει και έτσι κατέθεσε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Εργάζονταν ως ψήστης και του έβαζε ένσημα ως λαντζέρης και η αμοιβή που συμφώνησαν ήταν 50 ευρώ για 10 ώρες! Το αφεντικό έπρεπε να του είχε δώσει 2950 ευρώ και του έδωσε μόνο 660!
Ο εργαζόμενος περνούσε μπροστά από το κατάστημα όπου και τον φώναξε το αφεντικό να μπει μέσα. Του φώναζε: “Δεν θα αφήσω κανένα Πακιστανό να είναι εδώ στη Μύκονο. Αν σε δω εδώ αύριο μετά 7.30πμ θα σε πυροβολήσω”. Όταν χτυπούσε με γροθιές και κλωτσιές΄’ τραβούσε βίντεο, γέλαγε και φώναζε “για να δουν όλοι τι παθαίνουν οι Πακιστανοί.”

Τα σημάδια από την κακοποίηση είναι εμφανή στο σώμα του. Μετά την επίθεση ήρθε η Αστυνομία όπου ζήτησε να υποβάλει μήνυση αλλά οι αστυνομικοί δεν την παρέλαβαν λέγοντας του ότι πρέπει να πάρει ότι του δίνει το αφεντικό και να μην ζητάει ότι του λέει η Επιθεώρηση Εργασίας.

Οι συνθήκες εργασίας στο νησί που κατακλύζεται με πάνω από ενάμισι εκατομμύριο τουρίστες θυμίζουν Μανωλάδα. Απλήρωτοι εργαζόμενοι να μένουν σε άθλιους χώρους την ώρα που η τουριστική βιομηχανία μετράει κέρδη.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζόμενων που απασχολούνται σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης και μαύρης εργασίας.

Απαιτούμε από την υπουργό Δημόσιας τάξης κ. Ολγα Γεροβασίλη να ερευνήσει την λειτουργία του Αστυνομίας στη Μύκονο καθώς είναι απαράδεκτο να λειτουργούν για λογαριασμό των εργοδοτών. Έγινε και επίσκεψη χθες και στο ΑΤ αλλά πάλι δεν παρέλαβαν την μήνυση του.

Καλούμε τα συνδικάτα να παρέμβουν για να μπει φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία, να γραφτούν στις γραμμές τους όλοι οι εργαζόμενοι μετανάστες.

Απαιτούμε την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία του εργοδότη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]