Να πτωχεύσουμε να ησυχάσουμε από την τρομοκρατία της πτώχευσης!
Κουράστηκα να ακούω πέντε χρόνια τώρα ότι πτωχεύουμε από μέρα σε μέρα. Κουράστηκα να ακούω αναλύσεις από δημοσιογράφους όψιμα συγκινημένους για το διαφαινόμενο δράμα των πολιτών.

Δείχνουν συμπόνια για το δράμα του λαού. Του ίδιου λαού όμως που δεν ξεφεύγει από τα πυρά τους όταν διεκδικεί καλύτερες εργασιακές συνθήκες και αξιοπρεπή ζωή. Είμαστε ήδη σε πτώχευση από απλήρωτη εργασία, από τα 460 ευρώ βασικό μισθό, από τα πτυχία που κάθονται στο συρτάρι από τα χαμένα παραγωγικά μας χρόνια, από το χαρτζιλίκι, που αναγκαζόμαστε 25αρηδες και 30αρηδες να ζητάμε.

Να πτωχεύσουμε να πάει στο διάολο! Η φτώχεια είναι πιο φρόνιμη αν νιώθει ότι φταίει λέει ένα τραγούδι!

Φοβάται να χάσει τα 300 ευρώ σύνταξη ο συνταξιούχος μήπως και εξαθλιωθεί, λες και τώρα είναι μέσα στη χλίδα. Αγοράζει με το ζόρι τα φάρμακά του και νιώθει άθλια που δεν μπορεί να αγοράσει μία σοκολάτα στα εγγόνια του.

Νιώθουμε ότι μας αξίζει ό,τι περνάμε γιατί ήμασταν σπάταλοι, δανειζόμασταν αλόγιστα. Μόνο που δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Δεν φταίμε όλοι. Και σε κανέναν, για μια παραπάνω μπουκιά στις εποχές των παχιών αγελάδων, δεν αξίζει η σκληρή λιτότητα. Παρόλες τις «θυσίες» που μας κάλεσαν να κάνουμε χωρίς να μας ρωτήσουν, δεν είδαμε καλύτερες μέρες. Ίσως το ΔΝΤ να είδε.

Τα χρόνια όμως αυτά, εκτός από την πείνα και τον φόβο για το αύριο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ό,τι θέλαμε να ξεχάσουμε. Τον φασισμό. Το φάντασμά του πλανάται από πάνω μας και ο χειρότερος των πολέμων περιμένει στη γωνία.

Να πτωχεύσουμε να ησυχάσουμε λοιπόν!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]