Η εκλογική μάχη μπαίνει στην τελική της ευθεία κι επειδή τηλεοπτικό debate δεν πρόκειται να δούμε (δυστυχώς ο Πρωθυπουργός μας υποφέρει από μανία καταδίωξης), η “Σαλαμάνδρα” αναπληρώνει το κενό με ένα ζωδιακό debate των δύο διεκδικητών της πρωθυπουργίας.

Αντώνης Σαμαράς vs Αλέξης Τσίπρας! Τα αστρολογικά τους προφίλ δίνουν… απαντήσεις. Τα συμπεράσματα και η ψήφος δική σας…

Αντώνης Σαμαράς: Δίδυμος
Έπειτα από πολύωρη μελέτη απόρρητων εγγράφων, η ερευνητική ομάδα της στήλης μας ανακάλυψε πως ο Αντώνης Σαμαράς είναι Δίδυμος στο ζώδιο κι αυτό γιατί έχει γεννηθεί στις 23 Μαΐου του 1951. Διαβάζοντας, όμως, τα βασικά χαρακτηριστικά των Διδύμων όπως τα αναλύει η έμπειρη συνάδελφος, Λίτσα Πατέρα, μπορεί και να μην είναι. Ή μπορεί να μην ισχύουν γενικά τα ζώδια (πράγμα που φυσικά δυσκολεύομαι να πιστέψω).

Και το λέμε αυτό γιατί η Λίτσα χαρακτηριστικά αναφέρει: “Οι Δίδυμοι σαν ζώδια είναι υπερβολικά ανεξάρτητοι. Δε θα επιτρέψουν σε κανένα να τους καθηλώσει και δεν υπακούν σε κανόνες. Δεν αφήνουν κανένα να τους υποτάξει, είναι ιδιαίτερα ανεξάρτητοι”.

Μιλάμε ότι δεν έχει “πετύχει” τίποτα η Λίτσα! Λιγότερο ανεξάρτητος Πρωθυπουργός δεν υπήρξε ποτέ (ο ΓΑΠ δεν πιάνεται, λόγω βλακείας). Οι κανόνες της Μέρκελ και της τρόικας ήταν για τον Αντώνη Ευαγγέλιο. Η υποταγή στις προσταγές των εταίρων μας ήταν η αγαπημένη του συνήθεια, στο διάστημα της διακυβέρνησής του.

Λογικά κάτι παίζει με τον Ωροσκόπο του, που τον κάνει οσφυοκάμπτη, αλλά αυτό δεν καταφέραμε να το ανακαλύψουμε.

Συνεχίζουμε, όμως με το προφίλ του “Δίδυμου” Αντώνη, καθώς όσο προχωράει την ανάλυσή της η Λίτσα η Πατέρα μας, όλο και κάτι πετυχαίνει. Αναφέρει για παράδειγμα πως “ένα μειονέκτημα των Διδύμων είναι η επιπολαιότητά τους” και προσθέτει: “Οι Δίδυμοι τείνουν να σκορπίζουν την ενέργειά τους σε διάφορα καθήκοντα και όχι να επικεντρώνονται σε ένα μόνο πράγμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αφήνουν πίσω τους ημιτελή έργα”.

Πράγματι, ημιτελή έργα είχε πολλά ο Αντώνης αυτά τα χρόνια. Και αν τα συνδυάσουμε με την επιπολαιότητά του να ανακοινώσει πολύ πρόωρα πως βγαίνουμε από τα Μνημόνια, τότε εύκολα καταλαβαίνουμε γιατί ετοιμάζει τα μπαγκάζια του να εγκαταλείψει το Μαξίμου.

Η τελευταία του ελπίδα έγκειται στο γεγονός ότι οι Δίδυμοι “μπορούν να πείσουν και να χειραγωγήσουν τους άλλους πολύ καλά. Μπορούν, επίσης, εύκολα να δικαιολογήσουν οποιαδήποτε κίνησή τους και να εξηγήσουν οποιαδήποτε ενέργεια”.

Κάπως έτσι κέρδισε τις εκλογές το 2012, αλλά τώρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Και σημειώστε πως εκτός από τον κάλο που έχει στον εγκέφαλο, ο Πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει και τον Κρόνο που έχει στην Αφροδίτη.

Αλέξης Τσίπρας: Λέων
Πολλοί πίστευαν πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι γεννημένος την 3η Σεπτεμβρίου (για ευνόητους λόγους), ωστόσο, αυτό τελικά δεν ισχύει. Οι έρευνές μας έδειξαν πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Παρθένος, αλλά Λέων!

Έχει γεννηθεί στις 28 Ιουλίου και τελικά δεν είναι Παπανδρεϊκός, όπως τον κατηγορούν, αλλά Σταλινικός (όπως πάλι τον κατηγορούν)!

Οι Λέοντες είναι γενικά φιλόδοξοι, πεισματάρηδες, γενναίοι, πιστοί, αλλά και (προσέξτε) τυραννικοί!

Καταλάβατε λοιπόν τι μας περιμένει… Και τον βλέπω τον Λαφαζάνη να κάνει το γύρο του κόσμου εξόριστος, σαν τον Τρότσκι. Θα μου πείτε, αλίμονο σ` εμάς που θα μείνουμε εδώ στο Ελλάντα και δεν σας αδικώ…

Ας προχωρήσουμε όμως στην ανάλυση του ζωδίου, που για να είμαστε αντικειμενικοί, ανοίγει παράθυρα αισιοδοξίας σε σχέση με τη διαπραγμάτευση που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα. Εκτός κι αν η Λίτσα Πατέρα πέσει πάλι τόσο πολύ έξω, όπως έκανε με τον Σαμαρά.

“Οι επιχειρηματικές συναλλαγές είναι εύκολη υπόθεση και στέφονται πάντα με επιτυχία για ένα Λέοντα. Με άλλα λόγια, είναι εξαιρετικός ηγέτης. Ο Λέων έχει μια καταπληκτική ικανότητα να τα πηγαίνει καλά με τους άλλους”, αναφέρει για το ζώδιο του Τσίπρα η ανάλυση στο astrologos.gr (μην μπείτε! Αναφέρω την πηγή γιατί απλώς έτσι πρέπει).

Και λέει κι άλλα καλά για τον Τσίπρα που εμένα δεν μου πολυγεμίζει το μάτι για Λέοντας. Δες τι λέει παρακάτω: “Φέρεται διπλωματικά και μπορεί άνετα να αναθέσει αρμοδιότητες. Το ενδεχόμενο αποτυχίας, δηλώνει προσωπική ήττα του Λέοντα και είναι αποφασισμένος να μην το επιτρέψει να συμβεί”.

Δηλαδή αν μας ρίξουν άκυρο στην Ευρώπη θα το πάρει τόσο προσωπικά που μπορεί να λουστεί με βενζίνη και να απειλεί πως θα αυτοπυρποληθεί μπροστά στην Κομισιόν για να μας κουρέψουν το χρέος!

Παρακάτω, όμως έχουμε πρόβλημα: “Είναι το πιο πολυδάπανο ζώδιο του ζωδιακού. Θέλει να περιβάλλεται από όσο το δυνατόν περισσότερη πολυτέλεια. Δεν αρκείται ποτέ σε κάτι δεύτερο”. Αυτό φαίνεται και από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως και να το κάνουμε είναι… large! Μήπως λοιπόν δεν είναι ρεαλιστικό και πρόκειται για ένα καπρίτσιο του ζωδιακού κύκλου; Θα φανεί… Να κρατήσουμε, όμως πως ο Δίας είναι στον Λέοντα και αυτό είναι πολύ σημαντικό! Δεν ξέρω γιατί, αλλά είναι!

Τέλος, χωρίς να θέλω να καρφώσω τον Πρόεδρο που είναι και οικογενειάρχης, η Λίτσα λέει πως θα φάει καψούρα το καλοκαίρι. Ελπίζω να μην θέλει να μιμηθεί και σε αυτόν τον τομέα τον Ανδρέα…

Αν δεν είστε fans του διπολισμού (δύσκολο βέβαια γιατί στην Ελλάδα ζούμε), σας παρουσιάζουμε επιγραμματικά και τα ζώδια των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών που διεκδικούν την ψήφο μας:

Ευάγγελος Βενιζέλος: Αιγόκερως (Το στοιχείο αυτό της έρευνας έκανε τον υπογράφοντα να πέσει σε τριήμερη κατάθλιψη. Ζει πλέον με χάπια και με μία κρυφή ελπίδα πως δεν έχουν και τον ίδιο ωροσκόπο).

Δημήτρης Κουτσούμπας: Λέων (Όλα τα κομμούνια Λέοντες βλέπω… Τυχαίο;).

Σταύρος Θεοδωράκης: Ιχθύες (Λογικά πέστροφες, λόγω Ποταμιού).

Πάνος Καμμένος: Ταύρος (Αναγκαίο καλό σε κάθε παρέα ένας Ταύρος για να κάνει μαλακίες και να γελάμε).

Γιώργος Παπανδρέου: Δίδυμοι (Αυτά παθαίνετε να μην ενημερώνεστε για τα ζώδια. Πρέπει πάλι εγώ να σας ανοίγω τα μάτια! Από Δίδυμο σε Δίδυμο και μετά αναρωτιέστε πως πήγαμε από Μνημόνιο σε Μνημόνιο. Αμόρφωτοι!).

Βασίλης Λεβέντης: Σκορπιός (έτοιμος επιτέλους να… τσιμπήσει. Ώρα για δικαίωση).

Φώτης Κουβέλης: Παρθένος (Αυτός έχει γεννηθεί 3 του Σεπτέμβρη, αλλά…).

Νίκος Μιχαλολιάκος: Τοξότης (Δυστυχώς το βέλος θα περάσει και μέσα από τα κάγκελα και θα “χτυπήσει” καλό ποσοστό. Τι σκατά έχετε στο κεφάλι σας;).

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]