Μια επιχείρηση πολιτικής υπερεκμετάλλευσης στα όρια της χυδαιότητας στήθηκε πάνω σε ένα χυδαίο tweet που ήταν καταδικασμένο να μείνει στην αφάνεια.

Κανείς δεν είχε επί της ουσίας ασχοληθεί με το μισάνθρωπο tweet που κυκλοφόρησε ευρέως χτες στο διαδίκτυο και σχολίαζε τη φωτογραφία του πρωθυπουργού με τα παιδιά με σύνδρομο down. Κανείς, πέραν ελάχιστων φασιστοειδών δεν την είχε αναπαράγει. Όμως συνέβη μαζικά από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που την αποδομούσαν μεν εξαιρετικά, πέτυχαν όμως την ασύλληπτη διάδοσή της.

Ακόμη κι αν πρόκειται για πληρωμένο τρολ της ΝΔ, μιλάμε για έναν χρήστη που κάθε του ανάρτηση αποτελεί συνήθως κοινοποίηση. Κάθε του ανάρτηση ή κοινοποίηση συνήθως περνά απαρατήρητη. Και εκείνοι που ακολουθεί στο twitter είναι διπλάσιοι από εκείνους που τον ακολουθούν. Μιλάμε δηλαδή για ένα ξεκάθαρα αποτυχημένο προφίλ που δεν έχει καμία σοβαρή απήχηση.

Και όμως. Παρότι δεν μιλάμε για επίσημο εκπρόσωπο της ΝΔ, παρότι δεν μιλάμε για κάποιο τρολ με επιρροή, κάμποσοι από τον ΣΥΡΙΖΑ καταπιάστηκαν με το θέμα καταφέρνοντας να δώσουν μια ανύπαρκτη ισχύ στον χρήστη και το απαράδεκτο tweet του.

Το έκαναν, γιατί θεωρούν πώς έτσι καταφέρνουν να κάνουν διακριτές τις διαφορές που τους χωρίζουν από τη δεξιά και τη Νέα Δημοκρατία. Ξέρουμε όλοι όμως πως η διαφορά της Αριστεράς με τη Δεξιά γίνεται πραγματικά διακριτή από την ποιοτική διαφορά των αγώνων που δίνει. Ίσως και γι΄ αυτό να υπήρξε τελικά αυτή η μαζική αντίδραση. Ίσως έτσι, επιχειρείται να καλυφθεί το κενό που αφήνει η απουσία των πράξεων και των αγώνων που κάνουν όντως τον έναν πολιτικό χώρο να ξεχωρίζει από τον άλλο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]