Ο Νικόλας τα ‘μπλεξε με μία Αλβανίδα; Γελάει ο κόσμος.

Ο ρατσιστής ερωτεύτηκε μία αλλοδαπή; «Τι έγινε ρε παιδιά;»

Χαμογέλασα.

Θυμάμαι σαν χτες τα μούτρα του Νικόλα όταν άκουγε για Αλβανούς. Αυτή η γκριμάτσα της αηδίας δεν ξεχνιέται εύκολα, ούτε τα λογύδρια του για το πόσοι έχουν έρθει στην Ελλάδα.

Ήταν γενικά συντηρητικός στις απόψεις του.Ήσυχο παιδί, αλλά ρατσιστής. Χωρίς να ξέρει προσωπικά κανέναν, δεν τους άντεχε, ήθελε να μην τους βλέπει, να ανοίξει η γη να τους καταπιεί. Αυτό, μόνο και μόνο από τη φάτσα τους.
Ήθελα να ‘ξερα, τι γνώμη είχαν οι άλλοι για τη δίκη του.

Ποιος να το φανταζόταν, άραγε, ότι αυτός ο ίδιος άνθρωπος -ο ρατσιστής- όχι μόνο θα γνώριζε μια κοπέλα από την Αλβανία, αλλά ότι θα μοιραζόταν και το ίδιο κρεβάτι μαζί της.

Κρίμα που δεν κάνουμε παρέα πια.Έχει γούστο να υπερασπίζεται κανείς αυτό που πριν χρόνια απεχθανόταν. Είναι κατάρα μας να δικαιολογούμε μόνο ό,τι έχει να κάνει με τον εαυτό μας. Να βλέπουμε μόνο τη μια μεριά του νομίσματος και να υπερασπιζόμαστε σχεδόν τυφλά την άποψη μας.Φαντάζομαι ότι με εξίσου έντεχνο τρόπο, θα υπερασπιζόμασταν και την ακριβώς αντίθετη άποψη αν βόλευε, αν ήταν εύκολη, ή αν μας έβγαζε από τη δύσκολη θέση.

Βέβαια, το παιχνίδι κορώνα γράμματα δεν θα είναι μια ζωή σωτήριο.
Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να βρουν ένα κέντρο στη ζωή τους, γιατί οι απόψεις τους, οι αντιλήψεις τους, οι συμπεριφορές τους εξαρτώνται από την κορώνα ή τα γράμματα. Αν κάποια πράγματα τα αφήνουν στην τύχη, στην τύχη αφήνονται και οι ψυχές τους.

Ο Νικόλας μεταμορφώθηκε, ευτυχώς, χάριν έρωτος.
Κι αν λένε πως ο έρωτας είναι τυφλός, στην περίπτωση του ο έρωτας του άνοιξε τα μάτια.
Οι έρωτες δεν φορούν μόνο παρωπίδες.

Πολλές φορές φέρνουν μαζί τους την κατανόηση και τη διορατικότητα που τους στερεί τόσο στυγνά η προκατάληψη.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]