Φωτορεπορτάζ του Μάριου Λώλου

Από μηνύματα για ένα καλύτερο κόσμο χωρίς σύνορα και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, γέμισε το κέντρο της Αθήνας, λίγες ώρες μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη.

“Ανοίξτε τα σύνορα” έγραφαν τα πανό προσφύγων, μεταναστών και αλληλέγγυων που υπερασπίστηκαν με την παρουσία και τη φωνή τους την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Η αλληλεγγύη αυτή εκφράστηκε στις καταλήψεις της Θεσσαλονίκης με κόσμο που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των προσφύγων, πολλοί από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά. Από αυτή την προσπάθεια απέμειναν συντρίμμια και σκορπισμένα είδη ανάγκης με τα οποία είχαν συνδράμει οι πολίτες για να δείξουν την αλληλεγγύη τους, όπως στο Ορφανοτροφείο, ενώ η αστυνομική επέμβαση στα τρία κτίρια (Μανδαλίδειο και ένα οκταόροφο κτήριο επί της Καρόλου Ντηλ) συνοδεύτηκε από 107 προσαγωγές και 74 συλλήψεις.

Αντιπροσωπευτική εικόνα από τη δυναμική διαδήλωση μας δίνει με φωτογραφίες του ο Μάριος Λώλος.

kat2

kat3

kat4

kat5

Guest εμφάνιση στην πορεία, έκανε κι ένα ζευγάρι νιόπαντρων.

kat6

kat7

kat8

kat9

kat10

kat11

kat12

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]