Λίγες μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων, ανακοινώθηκε η επίσημη βαθμολογία εθνικών ομάδων της FIFA. Η Βραζιλία για πρώτη φορά στην ιστορία της βρέθηκε εκτός πρώτης 10άδας (11η) και το πήρε πατριωτικά…

 

Η μικρή Σελεσάο (κάτω των 23 ετών) στα δύο πρώτα παιχνίδια της στο Ολυμπιακό τουρνουά, έχει ισάριθμες νίκες και είναι το απόλυτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Αυτό όμως είναι το λιγότερο που τους ενδιαφέρει τον τελευταίο καιρό.

Το 2014 το Mundial γίνεται στην έδρα τους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην αφήσουν κανέναν να τους… κλέψει το τρόπαιο. Οι πιθανότητες σίγουρα είναι με το μέρος τους.

Κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι η Βραζιλία έχει σταματήσει να παράγει παίκτες παγκοσμίου κλάσης και ότι μια αυτοκρατορία έφτασε στο τέλος της και διάφορα άλλα τέτοια υπερβολικά. Η φετινή Ολυμπιακή ομάδα, είναι η απόδειξη πως όλοι αυτοί, δεν θα μπορούσαν να έχουν πέσει πιο έξω. Παίκτες σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία, που σε δυο χρόνια από τώρα θα είναι ακόμα πιο ώριμοι και καλύτεροι…

Δεξί μπακ: Ράφαελ Ντα Σίλβα (22 ετών) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πολύ καλός επιθετικός μπακ που από το 2008 ανήκει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχει περισσότερες από 50 συμμετοχές σε Champions League και πρωτάθλημα. Καθόλου άσχημα για ένα παιδί που στις αρχές του μήνα έγινε 22.


Αριστερό μπακ: Μαρσέλο (24 ετών) Ρεάλ Μαδρίτης

Ακόμα ένας παίκτης γνωστός στο ευρύ κοινό, καθώς μετράει πάνω από 150 συμμετοχές με τη φανέλα της «βασίλισσας» σε όλες τις διοργανώσεις. Στα 24 του, έχει παραστάσεις τις οποίες δεν έχουν παίκτες σε ολόκληρη την καριέρα τους.

Κεντρικός Αμυντικός: Τιάγκο Σίλβα (27 ετών) Παρί Σεν Ζερμέν

Δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς θεωρείται από πολλούς ο πληρέστερος κεντρικός αμυντικός στον κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι Αραβες ιδιοκτήτες της ομάδας του Παρισιού, δαπάνησαν 42 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Μίλαν!

Κεντρικός Αμυντικός: Ζουάν (21 ετών) Ιντερ

Σκληροτράχηλος αμυντικός, έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης ειδικά στα τεχνικά μέρη του παιχνιδιού. Από την άλλη δεν θα εκθέσει ποτέ την ομάδα του με αστείο λάθος και από τη στιγμή που έκανε το «αλμα» και πήγε στην Ιντερ, σίγουρα κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται καλύτερος.


Μέσος: Σάντρο (23 ετών) Τότεναμ

Αν και μετράει σχεδόν 50 συμμετοχές με τη φανέλα της Τότεναμ, έγινε γνωστός στα νοκ άουτ ματς με την Μίλαν για το Champions Legue, όπου τελικά οι Άγγλοι κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση. Ο νεαρός μέσος είχε τρέξει αμέτρητα χιλιόμετρα καλύπτοντας κάθε κενό και από τότε όλο και περισσότερες ομάδες τον παρακολουθούν από κοντα.

Μέσος: Ρόμουλο (21 ετών) Σπαρτάκ Μόσχας

Ακόμα ένας μέσος, άριστος στα αμυντικά του καθήκοντα, χωρίς να του λείπει η τεχνική. Η Σπαρτάκ Μόσχας δαπάνησε 6 εκατομμύρια για να τον φέρει στη Μόσχα από την Βάσκο Ντα Γκάμα και τον περιμένει με ανυπομονησία, καθώς το ρωσικό πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει.

Μέσος: Οσκαρ (20 ετών) Τσέλσι

Όταν είσαι 20 χρονών και μια ομάδα σαν την Τσέλσι αποφασίζει να επενδύσει 25 εκατομμύρια λίρες για να σε αποκτήσει μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι. Αυτό έχει προλάβει να το αποδείξει ήδη ο μικρός, δείχνοντας και τις οργανωτικές αλλά και τις εκτελεστικές του δυνατότητες.

Επιθετικός: Χούλκ (26 ετών) Πόρτο

Ακόμα ένας «μεγάλος» ηλικιακά παίκτης που ήρθε για να βοηθήσει τους μικρότερους να πάρουν το χρυσό μετάλλιο. Ο Χουλκ δεν είναι μια… μηχανή παραγωγής γκολ, την οποία η Τότεναμ ευελπιστεί να κάνει δικιά της. Η Πόρτο όμως έχει άλλη γνώμη, καθώς ο παίκτης βάζει ένα γκολ κάθε δυο ματς εδώ και τέσσερα χρόνια στο Ντραγκάο.

Επιθετικός: Πάτο (22 ετών) Μίλαν

Αν δεν είχε ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ από μυϊκούς τραυματισμούς, θα ήταν ακόμα καλύτερος παίκτης απ’ότι σήμερα και η τιμή του θα είχε εκτοξευθεί στα ύψη. Όταν είναι υγιής, είναι από τους καλύτερους στη θέση του στον κόσμο και οι παραστάσεις του δεν συγκρίνονται με κανενός στην ηλικία του, καθώς πριν γίνει 18 ανήκε στην Μίλαν…

Επιθετικός: Νεϊμάρ (20 ετών) Σάντος

Αν κάνει αυτά τα πράγματα ενώ είναι ακόμα 20 χρονών και δεν έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη για να δυναμώσει και να τελειοποιηθεί, κανείς δεν μπορεί να ξέρει που τελειώνουν τα περιθώρια εξέλιξης του. Αυτό μένει να το δούμε, αρκεί να μείνει πρωσγειωμένος και να δουλέψει και να μην τον καταστρέψει ο αλαζονικός χαρακτήρας του.

Οι «ρεζέρβες»

Επιθετικός: Λούκας Μούρα (19 ετών) Σάο Πάολο

Είναι ο διακαής πόθος του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον για την Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ και τον θέλει η μισή Ευρώπη. Ο μικρόσωμος επιθετικός είναι πάρα πολύ γρήγορος και άριστος χειριστής της μπάλας. Αυτός είναι και ο λόγος που η Σάο Πάολο έχει τρελές απαιτήσεις για να τον… αποχωριστεί.

Μέσος: Γκάνσο (22 ετών) Σάντος

Ενας ακόμα παίκτης που ακόμα δεν έχει κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για την Ευρώπη, αλλά είναι γνωστός σε πολλούς, λόγω του σίριαλ κάθε καλοκαιριού γύρω από το όνομα του. Η Πόρτο ακούγεται ότι είναι κοντά στην απόκτηση του, αλλά όταν σε παρακαλάει δημόσια ο Νεϊμάρ να μείνεις μαζί του στη Σάντος, παίζει τον ρόλο του. Θα δείξει…

Επιθετικός: Λεάντρο Νταμιάο (23 ετών) Ιντερνασιονάλ

Αφού σταμάτησε το ποδόσφαιρο ο Φίλιπο Ιντσάγκι, η Μίλαν είπε να κάνει μια προσπάθεια να πάρει τον… Βραζιλιάνο Ιντσάγκι, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν ότι ο Νταμιάο δεν πωλείται με κανένα αντίτιμο. Είναι ο ορισμός του γκολτζή, καθώς μπορεί να σκοράρει με όποιο τρόπο μπορεί κανείς να φανταστεί.

 

Καλά τα λόγια, αλλά αν δεν δεις κιόλας:

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts