Η γκρίνια σε οποιαδήποτε σχέση κάνει κακό. Έτσι και στην… ερωτική σχέση ανάμεσα στις ομάδες και το φίλαθλο κοινό που την ακολουθεί η γκρίνια δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Αρκεί βέβαια και οι δύο σύντροφοι να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους. Στην περίπτωση λοιπόν του Ολυμπιακού και των οπαδών του έχω την εντύπωση πως οι τελευταίοι έχουν κάθε δικαίωμα να αρχίσουν την… κρεβατομουρμούρα.

Δεν έχει να κάνει με τις τραγικές εμφανίσεις στα δύο τελευταία φιλικά προετοιμασίας με Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Νάπολι, όσο με την ακαταλαβίστικη μεταγραφική πολιτική της ομάδας που έχει φροντίσει ο σύλλογος να έχει μία σημαντική ανομοιογένεια στην μεσαία γραμμή του.

Πιο συγκεκριμένα οι παίκτες των ερυθρόλευκων που αγωνίζονται στην ραχοκοκαλιά της ομάδας και ως εκ τούτου από τα πόδια τους περνάει ένα μεγάλο κομμάτι τόσο της ανάπτυξης όσο και της αμυντικής λειτουργίας του συνόλου, προτιμούν να επιτίθενται παρά να αμύνονται.

Οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές στο χώρο της μεσαίας γραμμής των Πρωταθλητών Ελλάδας που γνωρίζουν καλά τι σημαίνει «αμύνομαι» είναι ο Γιάννης Μανιάτης και ο Φρανσουά Μοντεστό. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Λεονάρντο Ζαρντίμ προσανατολίζεται στο να ξεκινήσει βασικούς τους δύο άσους στην πρεμιέρα των ερυθρολεύκων στο ελληνικό πρωτάθλημα, την Κυριακή (26/8) κόντρα στην Βέροια, αναγνωρίζοντας εμμέσως την ανάγκη απόκτησης ενός ακόμα αμυντικού χαφ.

Αντιθέτως οι Γκρέκο, Φέισα, Φουστέρ αλλά και Φετφατζίδης που επίσης μπορούν να αγωνιστούν στην μεσαία γραμμή των ερυθρολεύκων, θα βρίσκονται κάπου ανάμεσα σε πάγκο και εξέδρα. Και πως θα μπορούσαν άλλωστε, όταν ο Πορτογάλος τεχνικός έχει επίσης να επιλέξει ανάμεσα στους Μασάδο και Ιμπαγάσα, αλλά και τον τραυματία Τάτο!

Χαρακτηριστικό της ανομοιογένειας του ερυθρόλευκου ρόστερ είναι πως από τους 9 κεντρικούς χαφ που αναφέρθηκαν, μόνο οι δύο μπορούν να αγωνιστούν στην θέση του αμυντικού χαφ και ως εκ τούτου να αναχαιτίσουν με επιτυχία τις επελάσεις των αντίπαλων επιθετικών (Μανιάτης, Μοντέστο) σε αντίθεση με τους επιθετικογενείς άσους που αγγίζουν τους 7 (Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Μασάδο, Γκρέκο, Φέισα, Τάτος) και θα παλέψουν μεταξύ τους για μία, το πολύ δύο θέσεις στην ενδεκάδα.

Βέβαια από τους προαναφερθέντες οι Γιάννης Φετφατζίδης και Πάολο Μασάδο έχουν την ικανότητα και πιθανότητα να προορίζονται και για τις θέσεις του αριστερού ή δεξιου χαφ, ωστόσο ακόμα και στις πτέρυγες ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος με τον Αμπντούν και τον αντικαταστάτη του Μιραλάς (όταν έρθει) να θεωρούνται από τα βασικά στελέχη της ομάδας. Μάλιστα στις συγκεκριμένες θέσεις μπορούν να αγωνιστούν και οι ταλαντούχοι Βλαχοδήμος και Λυκογιάννης.

Ο πονοκέφαλος λοιπόν του Πορτογάλου τεχνικού των Πειραιωτών δεν θα έχει να κάνει μόνο με το ποίους θα ξεκινήσει η ομάδα από την μέση και μπροστά, όσο με το αν θα αποκτηθεί τελικά τρίτος αμυντικός χαφ, καθώς είναι φανερό πως χρονιά με ευρωπαϊκά όνειρα και δύο αμυντικά χαφ, με το έναν μάλιστα να μετράει 34 χρόνια ζωής, δύσκολα βγαίνει…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

ΕλληνοΚαναδός από μητέρα, Χιλιαδιώτης (Φωκίδας) από πατέρα, ήξερε από μικρός πως θέλει να γίνει δημοσιογράφος. Περισσότερο από τα άλλα παιδάκια. Σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό και εργάστηκε σε διάφορα αθλητικά site (balla.gr, sport.gr) προτού μεταπηδήσει στο τεχνικό κομμάτι της διαδικτυακής τηλεόρασης (livestreaming). Σπουδαιότερη εμπειρία της ζωής του, μαζί με ένα buzzer beater στην ηλικία των 8 ετών, η πρόσφατη παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, στο οποίο αποτέλεσε και ανταποκριτής του gazzetta.gr. Στο 3point κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο, πλάκα με φίλους και δημοσιογραφία χωρίς αφεντικά.

Related Posts