Ήδη από τη στιγμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων ξέραμε την νέα κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί εφόσον ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα τα έβρισκαν έτσι κι αλλιώς το μόνο που έλειπε ήταν ένας τρίτος, η ΔΗΜ.ΑΡ δηλαδή. Και η ΔΗΜ.ΑΡ το είχε δηλώσει από πριν εκ στόματος Φώτη Κουβέλη «Θα συνεργαστούμε».

Έτσι η «αριστερά της ευθύνης» όπως έλεγε το προεκλογικό σποτάκι της Δημοκρατικής Αριστεράς βρίσκεται κιόλας προ των ευθυνών της. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα βρουν -έχουν ήδη βρει- το τέλειο εξιλαστήριο θύμα για να χρησιμοποιήσουν για ακόμη μια φορά και να παρατείνουν όσο μπορούν την ίδια τους την ύπαρξη και το μεταπολιτευτικό σκηνικό που κυριολεκτικά καταρρέει. Όπως το ΛΑΟΣ έτσι και η Δημοκρατική Αριστερά θα παίξει τον ίδιο ρόλο βάζοντας πλάτη και στηρίζοντας τα κόμματα του μνημονίου και την πολική τους. Και παίζοντας τον ίδιο ρόλο το πιθανότερο είναι να έχει και την ίδια κατάληξη, αυτή της μετέπειτα εξαφάνισης της από το πολιτικό σκηνικό όπως εξαφανίστηκε σε μια μέρα ο Καρατζαφέρης.

Ο κόσμος έδειξε πως τελευταία αρχίζει να μην συγχωρεί και το σίγουρο είναι ότι δεν θα συγχωρήσει την Δημοκρατική Αριστερά όταν θα στηρίξει μια κυβέρνηση που απλά θα συνεχίσει το έργο που καταψήφισε ο ίδιος με την ψήφο του στις εκλογές, που δεν θα πιέσει για διαπραγμάτευση ή για αλλαγή των όρων όπως άλλωστε είχαν πει και οι τρεις τους (Πασοκ, ΝΔ και Δημ.Αρ).

Η Δημοκρατική Αριστερά έφερε η ίδια τον εαυτό της σε αυτή την θέση με την στάση της. Μια στάση που μπορεί να χαρακτηριστεί λαϊκά και έτσι και γιουβέτσι. Το φλερτ της με το μνημονιακό αλλά και αντιμνημονιακό μπλοκ όχι μόνο δεν την ωφέλησε αλλά θα είναι αυτό που θα την καταστρέψει γιατί μπορεί σε κάποιους να φάνηκε σαν διάθεση συνεργασίας και εύρεσης λύσης για τον τόπο -και αυτό ήθελε να φανεί και η Δημοκρατική Αριστερά- αλλά ταυτόχρονα δεν παύει να δείχνει επικίνδυνη διάθεση να πάρει μια θέση στο κυβερνητικό σκηνικό είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο αλλά και μια έλλειψη σταθερής γραμμής, σχεδίου και προγράμματος.

Είναι φανερό λοιπόν, ή θα αρνηθούν να συμμετάσχουν στην οικουμενική κυβέρνηση αφήνοντας τα δυο μεγάλα κόμματα να πράξουν το μνημονιακό τους πρόγραμμα με δυσκολία και εν τέλει να πέσουν και έτσι να τους χαρακτηρίσει όλο το γνωστό μπλοκ του δικομματισμού ανεύθυνους και διασπαστικούς που σπρώχνουν την χώρα στο χάος. Ή θα μπουν, όπως φαίνεται ότι θα κάνουν, στην κυβέρνηση στηρίζοντας ένα πρόγραμμα που θα αποτελειώσει την ήδη πεθαμένη ελληνική κοινωνία και ουσιαστικά θα φέρουν την συνευθύνη όσων δραματικών θα ακολουθήσουν…

Και αυτή τους η συνευθύνη θα φέρει και το τέλος τους.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]