Ανακοινώθηκε πρόσφατα η 23άδα της εθνικής Ισπανίας για το Μουντιάλ της Βραζιλίας από τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε και κάποια από τα ονόματα που έμειναν απέξω, θα ήταν βασικά στελέχη σχεδόν σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα που θα πάρει μέρος στη διοργάνωση.

Τερματοφύλακες: Πέπε Ρέινα, Νταβίντ Ντε Χέα, Ίκερ Κασίγιας

Δεν αμφιβάλει κανείς ότι πρόκειται για τρεις πολύ καλούς τερματοφύλακες. Ο Ρέινα βασικός στη Νάπολι, ο Ντε Χέα στην Μάντσεστερ Γουνάιτεντ και ο Κασίγιας αν και αλλαγή του Ντιέγκο Λόπεθ στο πρωτάθλημα, κατέκτησε Champions League και Κύπελλο Ισπανίας. Και εκτός αυτού είναι ο Ίκερ Κασίγιας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τώρα που είπαμε Ντιέγκο Λόπεθ, γιατί να είναι ο Ρέινα στην αποστολή και όχι ο τερματοφύλακας της Ρεάλ; Είναι τόσο καλύτερος ή έκανε τόσο καλή χρονιά με τη Νάπολι; Τρίτος βγήκε, καθώς τους πέρασε και η Ρόμα. Μόνο αν τον πήρε για γούρι μπορεί να εξηγηθεί…

Εκτός από τον Ντιέγκο Λόπεθ, που σίγουρα μπορεί να νιώθει αδικημένος, υπάρχει και ένας ακόμα ισπανός τερματοφύλακας που δεν είναι καν στους τέσσερις που έχουν αναφερθεί και δεν είναι στη λίστα. Ο λόγος για τον Βίκτορ Βαλντέζ που αν δεν είχε τραυματιστεί, θα ήταν πιθανότατα ο βασικός τερματοφύλακας και εκτός από τον Ντιέγκο Λόπεθ, θα έμενε εκτός και ένας εκ των Ντε Χέα, Ρέινα.

Αμυντικοί: Σέρχιο Ράμος, Ζεράρ Πικέ, Χάβι Μαρτίνεθ, Ραούλ Αλμπιόλ, Ζόρντι Άλμπα, Θέσαρ Αθπιλικουέτα, Χουανφράν

Οι μεγάλοι χαμένοι της άμυνας για φέτος είναι αρχικά οΝτάνιελ Καρβαχάλ και έπειτα ο Αλβάρο Αρμπελόα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο πρώην παίχτης της Λεβερκούζεν ήταν πάρα πολύ καλός μετά τις πρώτες αγωνιστικές της σεζόν και αφού προσαρμόστηκε κέρδισε τη θέση του βασικού δεξιού μπακ από τον Αρμπελόα που μέχρι πρόσφατα ήταν βασικός και στην Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και στην εθνική Ισπανίας!

Αυτός που τους έκανε τη ζημιά ήταν ο Χουανφράν της Ατλέτικο Μαδρίτης κατά κύριο λόγο, καθώς προτιμήθηκε καθαρά από τους δυο τους, αλλά και ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα έπαιξε τον ρόλο του σε αυτή την απόφαση του Ντελ Μπόσκε. Ο παίχτης της Τσέλσι, αν και δεξιοπόδαρος, έπαιζε όλη τη σεζόν αριστερό μπακ στην ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο και όταν χρειαζόταν κάλυπτε τη δεξιά πλευρά. Η ικανότητά του δηλαδή να παίζει και στα δύο άκρα του έδωσε το προβάδισμα έναντι των δύο παιχτών της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μέσοι: Κόκε, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο, Αντρές Ινιέστα, Σέρχιο Μπουσκέτς, Σεσκ Φάμπρεγκας, Σάντι Καθόρλα, Πέδρο, Χουάν Μάτα, Νταβίντ Σίλβα

Πέρα από τους Μάτα και Πέδρο που δεν ήταν βασικοί στις ομάδες τους τη σεζόν που μας πέρασε, οι υπόλοιποι είναι κάτι περισσότερο από δίκαια στην αποστολή. Η αλήθεια είναι ότι ούτε ο Τσάβι έκανε την καλύτερή του σεζόν αλλά είναι αυτός που είναι. Οι πιο αξιοσημείωτοι μέσοι που έμειναν εκτός είναι χωρίς αμφιβολία οι Χεσούς Νάβας και Ίσκο.

Και οι δύο παίχτες κατέκτησαν τίτλους τη σεζόν που μας πέρασε, κάνοντας πρωταθλητισμό και πρωταγωνιστώντας. Ο Νάβας κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Μάντσετερ Σίτι και ο Ίσκο το Champions League και το Copa Del Rey με την Ρεάλ και από την ώρα που πέρασε αλλαγή στον τελικό του Champions League, άλλαξε δραματικά προς το καλύτερο την εικόνα της Ρεάλ. Γενικότερα, ήταν από τους διακριθέντες των ομάδων τους στη διάρκεια της σεζόν.

Επιθετικοί: Φερνάντο Τόρες, Νταβίντ Βίγια, Ντιέγκο Κόστα

Η επιθετική γραμμή της Ισπανίας είναι λίγο περίεργο πράγμα. Αν ο Ντιέγκο Κόστα δεν αποφάσιζε ξαφνικά ότι νιώθει Ισπανόςσίγουρα ένας από τους Φερνάντο Γιορέντε καιΑλβάρο Νεγκρέδο θα είχε θέση στην αποστολή. Από τη στιγμή όμως που έγινε τόσος ντόρος για την «ισπανοποίηση» του Κόστα, δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός Μουντιάλ, ακόμα κι αν δεν είναι απόλυτα έτοιμος, όπως φαίνεται.

Σε περίπτωση που ο πολιτογραφημένος Βραζιλιάνος τραυματιστεί στη διάρκεια του Μουντιάλ, ο Ντελ Μπόσκε θα μείνει με τους Φερνάντο Τόρες και Νταβίντ Βίγια. Κανείς από τους δύο δεν έκανε πολύ καλή σεζόν, με τον Βίγια να είναι σαφώς καλύτερος, κατακτώντας μάλιστα και το πρωτάθλημα Ισπανίας με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οπότε κι αυτός δικιαούται τη θέση του στην αποστολή, με 13 γκολ στο πρωτάθλημα. Δίκαιο.

Ο Τόρες από την άλλη, ήταν μεταξύ πάγκου και «κρεβατιού του πόνου» στην Τσέλσι και ο απολογισμός του ήταν 9 τέρματα σε πρωτάθλημα και Champions League μαζί, ενώ αγωνίστηκε ως βασικός μόλις σε 21 ματς συνολικά χωρίς μάλιστα να κατακτήσει κάποιον τίτλο. Ο Φερνάντο Γιορέντε τώρα, ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην Γιουβέντους των ρεκόρ (102 βαθμούς) στην Ιταλία, πέτυχε 18 γκολ, μοίρασε 5 ασίστ και μαζί με τον Τέβες και τον Βιντάλ, ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας τους σε όλες τις διοργανώσεις. Όσο για τον Νεγκρέδο, μπορεί να πήρε το πρωτάθλημα με τη Σίτι και στο πρώτο μισό της σεζόν να ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του, αλλά στον δεύτερο γύρο επισκιάστηκε από τον Έντιν Τζέκο.

Χεσούς Νάβας, Αλβάρο Νεγκρέδο, Χάβι Γκαρσία (Manchester City), Αλβάρο Αρμπελόα, Ντάνιελ Καρβαχάλ, Ντιέγκο Λόπεθ (Real Madrid), Φερνάντο Γιορέντε (Juventus). Όλοι αυτοί ήταν πρωταγωνιστές σε μεγάλες ομάδες των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, αλλά δεν χώρεσαν στην αποστολή της εθνικής Ισπανίας. Ποια ομάδα από τις υπόλοιπες του Μουντιάλ δεν θα τους έπαιρνε με κλειστά μάτια;

ΥΓ. Μικέλ Αρτέτα, Νάτσο Μονρεάλ (Arsenal), Ρομπέρτο Σολδάδο (Tottenham), Χοσέ Καγιεχόν (Napoli), Μπόρχα Βαλέρο (Fiorentina), Γκάμπι, Μάριο Σουάρεζ, Ραούλ Γκαρσία, Άντριαν Λόπεθ (Atletico Madrid). Ποιοτικότατοι παίχτες που επειδή γεννήθηκαν Ισπανοί, δεν έκαναν την καριέρα που δικαιούνταν σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

ΥΓ1. Αν δεν ήταν τραυματίες οι Τιάγκο Αλκάνταρα και Χεσέ Ροντρίγκεθ, είτε θα έμεναν κι αυτοί απέξω, είτε κάποιος από τους 23…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]