Το μάθημα των θρησκευτικών εκσυγχρονίζεται και γίνεται πιο δελεαστικό για τους μαθητές, με εργασίες που βασίζονται πάνω σε στίχους γνωστούς τραγουδιών. ΣΥΡΙΖΑ και Αρχιεπισκοπή συνεργάστηκαν άψογα και έφτιαξαν ένα μάθημα που θα λατρέψουν οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων της χώρας.

Οι γνωστοί εγκάθετοι φυσικά έσπευσαν να κατηγορήσουν την Εκκλησία μας πως λογόκρινε το βιβλίο επειδή έκοψε 2-3 τραγουδάκια, όπως τον «Μπαγάσα» του Άσιμου και τη «Συννεφούλα» του Σαββόπουλου, καθώς και ότι ζήτησε την απόσυρση ενός σκίτσου του Economist για τους θρησκευτικούς πολέμους. Επίσης, έπεσαν να φάνε τον Ιερώνυμο επειδή ζήτησε να δηλωθεί με σαφήνεια στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου ότι η γιόγκα δεν είναι γυμναστική αλλά θρησκευτική πρακτική.

Άλλωστε, για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουν γίνει και στο παρελθόν οι απαραίτητες διευκρινίσεις στο παρελθόν και υπάρχει η χριστιανική γιόγκα, που και γυμνάζει και καθαγιάζει την ψυχούλα μας.

Η Εκκλησία, πάντως, για να ξεφτιλίσει πλήρως τους επικριτές της έδωσε στη δημοσιότητα ολόκληρη την playlist που θα συνοδεύει τα επόμενα χρόνια τα βιβλία των θρησκευτικών. Πρόκειται για μία ευρεία γκάμα τραγουδιών και δεν περιλαμβάνει μόνο τραγούδια του Πέτρου Γαϊτάνου, όπως έσπευσαν ορισμένοι να σχολιάσουν πικρόχολα.

Το «Είσαι Θεός, ήλιος καλοκαιρινός…» του Γιάννη Πάριου είναι ένα από αυτά τα κομμάτια, αλλά υπάρχουν και πολλά ακόμα, πιο σύγχρονα, από διάφορα είδη μουσικής.

Παραθέτουμε τη λίστα για να καταλάβουν ακόμα και πιο άπιστοι πως οι DJs της Εκκλησίας μας έχουν κάνει άριστη δουλειά.

Η playlist λοιπόν περιλαμβάνει:

Πάολα :«Αυτά μου είπε ο Θεός» featuring Antonis Samaras

Νίνο: «Αν Θεός γινόμουν για λίγο»

Ελένη Φουρέιρα: «Στο Θεό με πάει…»

Παπαροκάδες: «Έμαθα ελεύθερος να ζω»

Σταμάτης Σπανουδάκης: «Κύριε των δυνάμεων»

Αλλά και ξένα…

Whitney Houston: «I Will Always Love You»

Nick Cave: «Into my Arms»

Οι ιερείς μας είναι ανοιχτοί σε προτάσεις και για άλλα τραγούδια, αρκεί να μην κρύβουν ανάποδα μηνύματα, όπως το “Hotel California” και άλλα…

Για τα αγοράκια της τάξης, υπάρχουν αναφορές και στον αθλητισμό, όπως η φωτογραφία του παλιού βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Τζιοβάνι να πανηγυρίζει γκολ γονατιστός και δείχνοντας προς τον ουρανό.

Επίσης, υπάρχει η φωτογραφία με το περίφημο γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα, με το «χέρι του Θεού» στο  Μουντιάλ του 1986, αλλά και ένα βιντεάκι με τον Γιάννη Ιωαννίδη να ρίχνει «χριστοπαναγίες» στους παίκτες του Άρη και ιδιαίτερα στον ευλαβή, Βασίλη Λυπηρίδη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]