Tα τελευταία χρόνια το φεστιβάλ των Καννών ανατρέχει συχνά στο παρελθόν για την δημιουργία της αφίσας της κάθε χρονιάς. Η φετινή αφίσα δημιουργήθηκε με βάση μια χαρακτηριστική σκηνή από τον “Τρελό Πιερό” του Γκοντάρ. Το φετινό φεστιβάλ των Καννών θα αρχίσει την Τρίτη 8 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 13 Μαΐου.

Στον “Τρελό Πιερό”, ο Φερντινάν (Μπελμοντό) βρίσκεται εγκλωβισμένος σ’ έναν γάμο που τον βοήθησε στην κοινωνική του ανέλιξη, αλλά τον έχει βυθίσει στην ανία. Η τυχαία συνάντησή του με τη Μαριάν Ρενουάρ (Καρίνα), έναν παλιό του έρωτα, είναι η αφορμή που έψαχνε για να τα τινάξει όλα στον αέρα και να αποδράσει μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την αφίσα του 71ου Φεστιβάλ Καννών επιμελήθηκε η γραφίστρια Φλορ Μακέιν. Αποτελεί ένα μείγμα ζωγραφικής, σκίτσου, ψηφιακών Τεχνών αλλά και φωτογραφίας που καταλήγει στον έντονα πολύχρωμο “κόσμο” που εμείς βλέπουμε. Ο Ζαν Πολ Μπελμοντό φιλάει την Άνα Καρίνα σε αυτή τη σκηνή από τον “Τρελό Πιερό” (Pierrot Le Fou) του 1965, που φωτογράφισε ο Ζορζ Πιερ (1927-2003).

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ, η αφίσα είναι εμπνευσμένη από το έργο του Ζορζ Πιερ (1927-2003), φωτογράφου που απαθανάτισε σκηνές σε περισσότερες από 100 ταινίες στα 30 χρόνια της καριέρας του, ξεκινώντας το 1960. Ο Πιερ συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους του γαλλικού σινεμά (Ζακ Ριβέτ, Αλέν Ρενέ, Λουί Μαλ, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Ιβ Ρομπέρ, Κλοντ Σοτέ, Μπετράν Ταβερνιέ), αλλά και διεθνώς (Αντρέι Βάιντα, Αντρέι Ζουλάφσκι), ενώ ήταν και ο ιδρυτής της Ένωσης Φωτογράφων Κινηματογραφικών Ταινιών (Association des Photographes de Films).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως ήταν η αρχική φωτογραφία.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]