Τη σημερινή πραγματικότητα στην ΕΡΤ αποτυπώνει η επιστολή του τέως γενικού διευθυντή Ειδήσεων – Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Σταύρου Καπάκου. Η απομάκρυνσή του αποτελεί ήττα για μια πιο δημοκρατική και δημοσιογραφική δημόσια τηλεόραση.

Όπως γράφει η “Αυγή” τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε σύγκρουση δύο αντιλήψεων για τη διαχείριση και λειτουργία του καναλιού. Η σύγκρουση ήταν μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη και του Σταύρου Καπάκου για τη διαμόρφωση του Ενημερωτικού προγράμματος.

Η πλευρά Λ. Ταγματάρχη θεωρεί ότι ο διευθύνων σύμβουλος έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση παρέμβασης σε κάθε δραστηριότητα της εταιρείας, περιλαμβανομένης της ενημέρωσης, η πλευρά Σ. Καπάκου τάσσεται υπέρ της αυτονομίας της ενημέρωσης και της ανεξάρτητης λειτουργίας του δημοσιογραφικού τομέα.

Η επιστολή του Σταύρου Καπάκου προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ

«ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΜΟΡΦΩΘΗΝ ……»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Επί 17 μήνες δώσαμε μαζί έναν δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα.

Πήραμε την ΕΡΤ από τα συντρίμμια και την κρατήσαμε όρθια.

Κερδίσαμε όλοι μαζί τη μάχη της ενημέρωσης σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της πολυτάραχης περιόδου ( εκλογές – δημοψήφισμα, επίσκεψη Πάπα , επίσκεψη Πούτιν, διαπραγμάτευση, τρομοκρατικά χτυπήματα , προσφυγικό , Ολυμπιακοί Αγώνες, Σύνοδοι κορυφής, ΒΡΕΧΙΤ και άλλα πολλά).

Όλοι μαζί αποδείξαμε ότι η ΕΡΤ μπορεί να πρωταγωνιστήσει στα μεγάλα γεγονότα και να δώσει με αξιώσεις τη μάχη για πραγματικές ειδήσεις , αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση.

Ελπίζω να αισθανθήκατε όλοι πιο ελεύθεροι από ποτέ αυτή την περίοδο. Γνωρίζετε καλά ότι ήμουν ένας από σας ,σας εκτιμούσα και με εκτιμούσατε. Τα γνωρίζουμε αυτά και τα σεβόμαστε όλοι.

Κρατήστε ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ, για ότι πετύχαμε όλοι μαζί κάτω από αντίξοες συνθήκες. Είμαι βέβαιος ότι θα συναντιόμαστε καθημερινά στην μάχη για την αυτονομία και την αξιοπιστία της ενημέρωσης, που ευτελίζεται από εξουσιαστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις τύπου στρατιωτικού καραβανά . Είναι αυτή η αντίληψη που οδήγησε στην επίδοση της αποπομπής μου με δικαστικό κλητήρα και μάλιστα με την πρωτοφανή κατηγορία της «άρνησης συμμόρφωσης προς τις οδηγίες» !

Η δημοσιογραφία δεν είναι τάγμα νεοσυλλέκτων….

Όπως είπε ένας μεγάλος του Ευρωπαικού Πολιτισμού «η συνείδησή μας παραμένει αδιάψευστος κριτής , αρκεί να μην την έχουμε δολοφονήσει» και θέλω να πιστεύω ότι μόνο λίγες γρατσουνιές έχω στη συνείδησή μου.

Άλλοι όμως αποδεικνύονται μικροί έως και μοιραίοι.

Ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι δουλειές . Kαταλαβαινόμαστε τώρα….

Σας χαιρετώ, δεν σας αποχαιρετώ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]