war«Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», «Είμαστε εναντίον κάθε μορφής βίας», «Η βία και η τρομοκρατία στρέφονται εναντίον του συνόλου της κοινωνίας».

 

Φράσεις σαν τις παραπάνω ανέκαθεν χρησιμοποιούνταν κατά κόρον από τους κάθε λογής εκπροσώπους της αστικής τάξης, με πρώτους και καλύτερους τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους της.

 

Ωστόσο δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι τους τελευταίους μήνες, τα πασιφιστικά αυτά τσιτάτα έχουν μετατραπεί σε αφόρητα κλισέ, τα οποία γίνονται ακόμα πιο ενοχλητικά όταν ακούγονται από τον ηγέτη του κοινοβουλευτικού νεοναζιστικού κόμματος.

 

Μιλάμε φυσικά για τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος λίγες εβδομάδες νωρίτερα δήλωσε ανερυθρίαστα πως «Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει τη βία και την τρομοκρατία».

 

  

Η αναντιστοιχία ανάμεσα στα λόγια και τα έργα των χρυσαυγιτών είναι εμφανής. Εντούτοις, η εν λόγω αναντιστοιχία δεν παρατηρείται μόνο στα φασιστικά υβρίδια του Μιχαλολιάκου.

 

Ενώ οι επαγγελματίες ρουφιάνοι του συστήματος σπεύδουν να βαφτίσουν τρομοκράτες όσους ληστεύουν τράπεζες και βάζουν βόμβες σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, την ίδια ώρα κάνουν τα «στραβά μάτια» στην ωμή βία που ασκεί το κράτος σε όποιον τολμά να αμφισβητήσει την εξουσία του.

 

Για τους μπουρζουάδες, λοιπόν, βία υπάρχει μόνο όταν διαδηλωτές επιτίθενται στους αστυνομικούς κι όχι όταν οι τελευταίοι “σαπίζουν” στο ξύλο και “ραντίζουν” με χημικά τους πρώτους.

 

 85951g-photoi

 

Οι δολοφονίες μεταναστών από κρατικούς ή παρακρατικούς φασίστες, όπως και τα βασανιστήρια κρατουμένων στα αστυνομικά τμήματα, επίσης αποκρύπτονται ή περνάνε στα ψιλά των δελτίων ειδήσεων των αστικών μέσων.

 

Κλείνοντας, αξίζει να προσθέσουμε ότι πέραν της φυσικής, υπάρχουν κι άλλες μορφές βίας τις οποίες ασκεί το σύστημα στους κολασμένους της κοινωνίας. Βία είναι για παράδειγμα και ο «κατώτατος μισθός».

    

Βία είναι ακόμη η ανασφάλιστη εργασία και η ανεργία. Βία είναι να πεθαίνουν άνθρωποι από την πείνα ή το κρύο. Βία είναι οι τράπεζες και τα ενεχυροδανειστήρια. Βία είναι οι νέοι να μην έχουν χρήματα να πάνε σινεμά ή θέατρο. Βία είναι τα χρήματα τα ίδια…

 

Fidel

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]