Δεν είναι και εύκολο να σε θεωρούν κάπου άχρηστο. Γιατί αυτή η άποψη επικρατούσε στην Πορτογαλία και δη στην Μπενφίκα για τον Ρομπέρτο πριν την χθεσινή αναμέτρηση των Πορτογάλων με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Ρομπέρτο ωστόσο όρθωσε ανάστημα (1.92 για την ακρίβεια) απέναντι σε όσους τους αμφισβητούσαν και έδωσε στην ομάδα του τεράστιο πλεονέκτημα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Champions League. Όχι και μικρό κατόρθωμα.

 

Και τι δεν είχε ακούσει ο Ισπανός πορτιέρο των ερυθρόλευκων από τα πορτογαλικά μέσα, μετά το γκολ που του «χρεώθηκε» κατά την διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στους δύο συλλόγους για την 3η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το λάθος εκείνο έδωσε το δικαίωμα στην Μπενφίκα να αποσπάσει την ισοπαλία 1-1 από τον Ολυμπιακό και οι Πορτογάλοι δεν έχασαν την ευκαιρία να «θάψουν» τον Ρομπέρτο. «Ο συμπαθής Ρομπέρτο βοήθησε την Μπενφίκα», «Πάντα μπορείς να βασίζεσαι στον Ρομπέρτο», «Ο Ρομπέρτο έσωσε την Μπενφίκα» ήταν χαρακτηριστικοί τίτλοι που γράφτηκαν εκείνη την μέρα.

 

 

Το μέγεθος της τεράστιας εμφάνισης που πραγματοποίησε ο 28χρονος γκολκίπερ απέναντι στην πρώην ομάδα του είναι φανερό από την «τούμπα» των πορτογαλικών μέσων. Τα ίδια μέσα που προ δύο εβδομάδων των χλεύαζαν, τα ίδια τον αποθέωναν: «Ρομπέρτο- Μπενφίκα 1-0», «O Ρομπέρτο έκανε το ματς της ζωής του και πήρε εκδίκηση», «Ο Ρομπέρτο πήρε το όνειρο της Μπενφίκα» .

 

Δεν θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά άλλωστε καθώς όντως χθες το βραδύ στο Καραϊσκάσκη ο Ρομπέρτο έδωσε μία παράσταση άνευ προηγουμένου. Ο Ισπανός άσος κατάφερε να είναι αλάνθαστος σε ένα ματς που η ικανότητα του τέθηκε ουκ ολίγες φορές προς κρίση. Η ερυθρόλευκη εστία θα μπορούσε να είχε παραβιαστεί τουλάχιστον 7 φορές, ωστόσο ο Ρομπέρτο «φώναζε» πάντα παρών προτού οι Πορτογάλοι μπορέσουν να πανηγυρίσουν, κάνοντας τον Ζορζέ Ζεσούς, τον τεχνικό τον «Αετών της Λισσαβόνας», να τραβάει τα μαλλιά του και να βγαίνει στην κυριολεξία από τα ρούχα του.

 

Roberto, Giannis Maniatis

 

Ο επιτυχημένος Μίτσελ
Ο καλύτερος φετινός Ρομπέρτο λοιπόν και ο χειρότερος φετινός Ολυμπιακός, με τους ερυθρόλευκους να πραγματοποιούν κάκιστη εμφάνιση. Ο πρωταθλητής Ελλάδας ήταν παντελώς ασύνδετος, με τραγική κυκλοφορία της μπάλας, που δεν του επέτρεπε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και να δημιουργήσει φάσεις ή έστω να αποφύγει να δεχτεί με τόση ευκολία. Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν για πρώτη φορά την φετινή σεζόν τόσο αποκομμένος, ενώ οι Νταβίντ Φουστέρ και Σαμπού Γιαταμπαρέ που ξεκίνησαν βασικοί στην αναμέτρηση με την Μπενφίκα, μπορεί να είναι πολλά πράγματα, ωστόσο ακραίοι χαφ όπως ο Βάις και ο Κάμπελ, σίγουρα δεν είναι.

 

Παρά τα παραπάνω προβλήματα  όμως και άλλα τα οποία μπορεί να υπήρχαν, ο Ολυμπιακός πήρε χθες το βράδυ μία σπουδαία νίκη, η οποία πιστώνεται και στον Μίτσελ. Η ουσία είναι αυτό το οποίο μετράει και η ουσία λέει ότι ο Ολυμπιακός του Μίτσελ είναι πολύ κοντά στους «16» τους Champions League, έχει κερδίσει τον «αιώνιο αντίπαλό» του μέσα στην Λεωφόρο και οδηγεί χωρίς πρόβλημα την κούρσα του πρωταθλήματος. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι πρέπει να επικρατεί ικανοποίηση για την απόδοση του Ολυμπιακού σε ορισμένα παιχνίδια, όπως το χθεσινό, παρ’ όλα αυτά κανείς δεν μπορεί να αποκαλεί πλέον τον Μίτσελ αποτυχημένο. Το αντίθετο μάλλον.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]