Ανακοίνωση εξέδωσε η Αντιφασιστική Δράση Οπαδών Άρη με αφορμή την επίσκεψη στο περίπτερο της ομάδας στη ΔΕΘ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, «εμείς δεν είμαστε πρόβατα. Δεν περιμένουμε τίποτα από κανέναν. Η μόνη μας δύναμη είναι η αγάπη μας προς τον σύλλογο και η αξιοπρέπειά μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε μια εποχή που μεσουρανεί ο πανζουρλισμός από τους μακεδονομάχους, στις τάξεις των οποίων έχουν εισέλθει γηπεδικοί, (κάτι που φαίνεται από το επίπεδο και τον τρόπο της βίας που χρησιμοποιείται απέναντι σε οτιδήποτε κινηματικό ή σε κάθε τι μη αρεστό σε κάθε λογής φασίστα) υπάρχουν οπαδοί που σκέφτονται και δεν γίνονται κιμάς σε αυτή την κρεατομηχανή των συνειδήσεων. Με αφορμή λοιπόν την επίσκεψη του Κούλη στο περίπτερο της Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ θέλουμε να πούμε δυο πράγματα.

Καταρχήν όσο άθλιο είναι να βλέπουμε τον Τσίπρα και τον Καμμένο με φανέλες του διπλανού σωματείου να χαριεντίζονται μαζί τους, άλλο τόσο άθλια είναι και η εικόνα του Κούλη με τη φανέλα της ομάδας μας αγκαζέ με τη διοίκηση. Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα όποιος και να αγοράσει την Π.Α.Ε. ή την Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, ακόμα κι ο Αμπράμοβιτς, δεν αγοράζει τον ΑΡΗ ως οργανισμό. Ο ΑΡΗΣ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πωλούνται ούτε αγοράζονται. Ο ΑΡΗΣ είναι ο σύλλογος που συγκροτήθηκε από ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων για να εκφράσει κάτι το πρωτοπόρο. Φιλοξένησε τον πρώτο ξένο αθλητή. Δημιούργησε τα πρώτα γυναικεία τμήματα και ήταν πάντα περήφανος και ανεξάρτητος.

Η ιδέα αυτή που λέγεται ΑΡΗΣ ανήκει στον λαό της. Ανήκει στους φτωχούς ανθρώπους που την αγαπάνε. Σε εκείνους που στερούνται κάτι για να την ακολουθήσουν παντού. Σε εκείνους που φώναξαν δυνατά και περήφανα ακόμα και στα ντροπιαστικά ματς της Γ’ εθνικής. Σε εκείνους που ήρθαν από άλλες χώρες αλλά αγάπησαν αυτό που εκφράζει ο σύλλογος. Ο ΑΡΗΣ είναι ο κόσμος του.

Κανείς πολιτικός αρχηγός, κανείς από όλους τους πρωτεργάτες της εξαθλίωσης των ζωών μας, που προσπαθεί να παίξει ψηφοθηρικά παιχνίδια σε βάρος του ΑΡΗ και του κόσμου του δεν πρόκειται να κερδίσει το παραμικρό. Οι προτάσεις όλων αυτών για δημιουργία γηπέδων, εγκαταστάσεων, κ.λ.π. στον οποιοδήποτε, αποκρύβουν κάτι πολύ σημαντικό. Ότι το δημόσιο χρήμα και η δημόσια περιουσία ανήκει σε όλο τον λαό και όχι σε ιδιωτικές εταιρείες όπως οι Π.Α.Ε.. Αν θέλει το κράτος να ενισχύσει τον αθλητισμό και τις ομάδες, μπορεί να χρηματοδοτήσει τους ερασιτέχνες κάθε συλλόγου.

Εμείς δεν είμαστε πρόβατα. Δεν περιμένουμε τίποτα από κανέναν. Η μόνη μας δύναμη είναι η αγάπη μας προς τον σύλλογο και η αξιοπρέπειά μας. Ποτέ δεν μας χαρίστηκε κάτι παρασκηνιακά από κανέναν. Αντιθέτως τα πισώπλατα χτυπήματα ήταν πολλά και δεν πρόκειται να τα ξεχάσουμε. Δεν θα μασήσουμε από αυτή την κοροϊδία.

 

ΑΡΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΟΠΑΔΩΝ ΑΡΗ».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]