Το Σάββατο στην 1η Γιορτή της Κάνναβης που έγινε στην Αθήνα και το Σύνταγμα στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας δράσης Global Marijuana March, το παρών έδωσε κόσμος όλων των ηλικιών που έκανε ένα τσιγαράκι για την ελευθερία.

Παράλληλα με το φεστιβάλ που είχε πληθώρα καλλιτεχνικών events, ακούστηκαν πιο δυνατά από ποτέ τα αιτήματα για την αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών και τη νομιμοποίηση θεραπευτικής και ψυχαγωγικής χρήσης της κάνναβης. Ή πιο απλά: “Η κάνναβη δεν είναι ναρκωτικό, είναι βοτάνι θεραπευτικό”.

Εξίσου όμως σημαντικό για την 1η γιορτή της Κάνναβης, που διοργανώθηκε  ανήμερα της 70ης επετείου της πτώσης του ναζισμού, δεν ήταν ότι έδωσαν το παρών μόνοι όσοι υποστηρίζουν την αποποινικοποίηση, αλλά και όσοι τάσσονται κατά. Στήθηκαν πολλά πηγαδάκια και ο κόσμος το συζήτησε ανοικτά.

Στα φυλλάδια εκείνων που είναι υπέρ, ένα από τα πιο σημαντικά αντι-παραδείγματα που διαβάσαμε ήταν ότι: “Στο Κολοράντο των 6 εκατομμυρίων κατοίκων, τον πρώτο χρόνο της νομιμοποίησης της ψυχαγωγικής και ιατρικής κάνναβης (2014): δημιουργήθηκαν 10.000 νέες θέσεις εργασίας στην αγορά της κάνναβης, 76 εκατ. δολάρια αποδόθηκαν σε φόρους από τις νόμιμες εταιρίες κάνναβης, 12-40 εκατ. δολάρια εξοικονομήθηκαν από τις μειωμένες συλλήψεις, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 600 εκατ. δολάρια και τους 70 τόνους κάνναβης (ιατρική και ψυχαγωγική), το 2014 τα σχολεία έλαβαν από τον ειδικό φόρο κάνναβης περίπου 15 εκατ. δολάρια, ενώ μόνο τον Ιανουάριο του 2015 ο ειδικός φόρος της κάνναβης χρηματοδότησε με 2,3 εκατ. δολάρια τα σχολεία της Πολιτείας, ποσό 10 φορές μεγαλύτερο από τον Ιανουάριο του 2014”.

Ό,τι κατέγραψε ο φακός μας από την 1η Γιορτή της Κάνναβης

can17

can15

can16

can14

can13

can11

can9

can10

can8

can6

can7

can5

can4

can2

can3

can1

 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες: 3point magazine

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]