«Απελάστε τον φασισμό εντός και εκτός γηπέδων» το σύνθημα των οπαδών του Απόλλωνα Σμύρνης Basso Rango Ultras απέναντι σε κάθε φασίστα που θέλει να έχει θέση στις κερκίδες.

Οι Basso Rango Ultras για τις φασίστες οπαδούς που εμφανίστηκαν στο ΟΑΚΑ στον αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με σημαίες με ναζιστικά σύμβολα:

Το πρωτάθλημα (ξανά) αρχίζει

Αρχίζει και πάλι το πρωτάθλημα και νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε γνωστές στη δημόσια σφαίρα τρεις βασικές μας σκέψεις.

Για εμάς ο Απόλλωνας δεν είναι μόνο λογιστικά βιβλία, ούτε το βάση συμβατικών υποχρεώσεων “καλό αφεντικό” που πληρώνει στην ώρα του και στην Ελλάδα της αυθαιρεσιας των (πιο πολλών) αφεντικών θεωρείται υπόδειγμα. Καλά και αυτά αλλά για εμάς είναι μια ομάδα που μάχεται, που έχει σχεδιασμό και δεν προκαλεί θλίψη στο κοινό της ανεξαρτητου αποτελέσματος…

Οι υπεύθυνοι πολλοί και γνωστοί και σίγουρα υπολογοι. Για την ώρα θα θέλαμε – και από εδώ – να καλέσουμε τους παίχτες να σκυλιάσουν, να ματώσουν και πρώτα από όλα να σεβαστούν τους εαυτούς τους.

Το Σάββατο όπως και κάθε αγωνιστική που η μέρα και η ώρα διεξαγωγής του αγώνα το επιτρέπει, με κάθε τρόπο, θα βρεθούμε στο οακα. Το λέμε προκαταβολικά μιας και ακόμα δεν υπαρχει ανακοίνωση για εισιτήρια και χωρίς καμία έχθρα. Το λέμε επειδή τα γήπεδα είναι για τους φιλάθλους αλλά και γιατί μας κούρασαν οι Δευτέρες που εξυπηρετούν μόνο την τηλεόραση…

Πρώτα από όλα ως πολίτες αυτής της χώρας και στην συνέχεια ως οπαδοί θα θέλαμε να σταθούμε για λιγο στους πρόσφατους αγώνες της εθνικής ποδοσφαίρου..

Για εμάς, είναι τουλάχιστον υποκρισία και ντροπή την ίδια ώρα που έχουμε να περιγράψουμε πολλά περιστατικά όπου παρατηρητές και όργανα της τάξης μας ζήτησαν να κατεβάσουμε πανο, να υπάρχει αυτή η εικόνα στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Σε μια χώρα που γνωρίζει από πρώτο χέρι τι θα πει φασισμός-ναζισμός, είναι ανεπίτρεπτο οι υπεύθυνοι να κάνουν τα στραβά μάτια σε φασίστες που καίνε σημαίες, σηκώνουν ναζιστικά σύμβολα και χαιρετάνε σαν τους νάζι. ΕΠΟ, παίχτες και κανάλια, όσο δεν κάνουν τίποτα για όλο αυτό είναι συνένοχοι και υπόλογοι, άλλωστε η εθνική δεν έχει ντε και καλά ανάγκη αλλαγή έδρας αλλά “φίλαθλου κοινού” στο οποίο στοχεύει, διαφορετικά θα μείνουν οι δυστυχώς σιωπηλοί τόσο καιρό παίχτες, η ΕΠΟ και οι φασίστες να την παρακολουθούν και όλος ο υπόλοιπος κόσμος θα της γυρίσει οριστικά την πλάτη.

Η φωτογραφία είναι από το ματς της Ριζούπολης με αντίπαλο τον Αρη.

Keep the fire burning
Basso Rango Ultras

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]