Ο Νας στους Λέικερς, ο Άλεν στο Μαϊάμι. Εβδομάδα από τις λίγες η προηγούμενη, με τους δύο γερόλυκους να υπογράφουν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το τελευταίο τους συμβόλαιο σε δύο ομάδες, οι οποίες φιλοδοξούν να παραμείνουν στα υψηλά πατώματα της λίγκας και γιατί όχι να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα δακτυλίδια τους.

Οι επόμενες μέρες πάντως, δεν αναμένονται ανάλογα εκρηκτικές, αν και είναι πολύ πιθανή η επίτευξη κάποιων σημαντικών συμφωνιών. Εκτός των μεταγραφικών κρύβει κι άλλα ο μπάξες, τα οποία θα δούμε ένας προς ένα παρακάτω.

*Στους Ντάλας Μάβερικς μέχρι το τέλος της καριέρας του, φαίνεται πως θέλει να παραμείνει ο Ντιρκ Νοβίτζκι. Ο Γερμανός περνάει καλά, δεν έχει κάποιο λόγο να αισθάνεται πως του λείπει κάτι, μιας και η ομάδα του κατέκτησε το πρωτάθλημα προ δύο χρόνων, άρα τα όποια απωθημένα πήγαν περίπατο ενώ το κίνητρο του, να την οδηγήσει εκ νέου στην κορυφή είναι υψηλότατο. Εδώ που τα λέμε, ποιος θα ρίσκαρε να χάσει το πόστο του Βασιλιά; Όταν γράφεις ιστορία με μία ομάδα, αυτόματα έχεις μία μοναδική ευκαιρία να βρεις μία θέση ανάμεσα στους θρύλους της και αυτό το δέλεαρ, δύσκολα μπορεί να αγνοηθεί…

*Σας γράψαμε σε άλλο άρθρο πως ο Κόρτνεϊ Λι θα είναι από τις περιπτώσεις παικτών, που δύσκολα θα περάσουν απαρατήρητες. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν μέχρι στιγμής, φαβορί για την απόκτηση του είναι οι Μπόστον Σέλτικς. Ο Ρίβερς τον θεωρεί μία ιδιαιτέρως αξιόπιστη λύση και είχε εισηγηθεί την απόκτηση του.

*Προς Νέα Υόρκη μεριά κατευθύνεται ο Μάρκους Γκάμπι, κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς 2006/7 και ακόμα σημαντικότατο εργαλείο στα χέρια του εκάστοτε προπονητή. Ο άσος των Ρόκετς θα δοθεί με την μορφή ανταλλαγής στους Νικς, κάτι που συμφέρει τόσο τον ίδιο όσο και την ομάδα του Χιούστον, καθώς οι Χιτ δεν δίνουν ούτε ικανοποιητικές απολαβές, αλλά ούτε και ικανοποιητικά ανταλλάγματα!

*Στους Μπακς θα μείνει όπως όλα δείχνουν ο Ιλιασόβα, δίνοντας τέλος στα όποια μεταγραφικά σενάρια έχουν εμπλέξει το όνομα του. Ο Τούρκος φόργουορντ προέρχεται από σούπερ χρονιά και θέλει να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο, χωρίς να προχωρήσει σε μία βιαστική επιλογή.

*Αντιθέτως δύσκολα θα παραμείνει ο Τζέιμς Τζόνσον στους Ράπτορς, αν και έχει δύο χρόνια ακόμα συμβόλαιο, μάλλον θα χρησιμοποιηθεί ως ένα πειστικό αντάλλαγμα για την απόκτηση κάποιου ή κάποιων παικτών, που θα βοηθήσουν περισσότερο το Τορόντο. Το χαμηλό του κασέ δε, αποτελεί ένα καλό ατού.

H.W.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]