Η μαγική Ιστορία του Βιβλίου / 2ος Χρόνος / Θέατρο Αλκμήνη

Μια διαδραστική παράσταση για τα παιδιά…

Πρεμιέρα: 25 Οκτωβρίου στις 12.00 (μεσημέρι)

Η πρώτη παράσταση της Μαγικής Ιστορίας τους Βιβλίου θα δοθεί με σκοπό την ενίσχυση για κάλυψη των αναγκών των προσφύγων.

Η Μάγισσα Πλαπαπυπεργαχαρτού ταξιδεύει με το ραβδί της στο μαγικό κόσμο του βιβλίου και μας διηγείται την ιστορία του. Η ιστορία του βιβλίου είναι όσο παλαιά είναι και ο κόσμος…

Μαζί της θα γνωρίσουμε πολιτισμούς, από την αρχαιότητα έως σήμερα, κάνοντας ένα ταξίδι στο χωροχρόνο! Πάνω σε τι υλικό έγραψαν για πρώτη φορά οι άνθρωποι; Τι είναι ο πάπυρος και η περγαμηνή και πού κατασκευάστηκαν; Ποιος έφτιαξε το πρώτο φύλλο χαρτιού; Πώς συνέβαλαν οι μοναχοί στα μοναστήρια στην εξέλιξη του βιβλίου; Ποιος ανακάλυψε την τυπογραφία και πώς φτάσαμε ως τα e-books;

Υπάρχει μια ιστορία που κρύβει τις απαντήσεις… Η «Μαγική ιστορία του βιβλίου»…!

magiki istoria vivliou 1

Στόχος της παράστασης, είναι να μάθουν τα παιδιά με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό, πως οι άνθρωποι άρχισαν να καταγράφουν, προκειμένου να διευκολύνουν την καθημερινή τους ζωή, αλλά και να διαφυλάξουν και να μεταδώσουν τις γνώσεις και τα έργα τους στις μελλοντικές γενιές. Πέρασαν αρκετοί αιώνες και έγιναν πολλές προσπάθειες για να μπορούμε σήμερα όλοι μας να κρατάμε ένα βιβλίο!

Τα παιδιά μέσω του έργου αυτού, θα συνδεθούν με την ιστορία της δημιουργίας του βιβλίου, θα γελάσουν και θα περάσουν ευχάριστα!

magiki istoria vivliou 4

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Στέφανι Τσάκωνα
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Άγγελος Θεοφίλου, Κέλλυ Καραμάνη, Γιάννης Μπουραζάνας, Ζώη Τούντα
Σκηνικά: Ντέιβιντ Νέγριν
Κοστούμια: ΓιούληΓαροφαλάκη
Μουσική: Αντώνης Ρεμούνδος
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Φωτογραφία: Γιάννης Πρίφτης
Παραγωγή: ΦΩΣart

Info:
Θέατρο Αλκμήνη
| Αλκμήνης 8 -12, (Στάση Μετρό Κεραμεικός)
Κάθε Κυριακή στις 12.00
Τηλ.κρατήσεων: 210 3428650, 6948821055
Διάρκεια: 60′
Τιμές εισητηρίων: 8 ευρώ γενική είσοδος, άνεργων 6 ευρώ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]